Beauty. Lifestyle. Review. Collaboration.

Read More

Beauty Review l Eco Wellness Sanctuary Spa Bandar Botanik Klang

Rawatan Urutan Aromaterapi Organik
Read More

ETW6: Keunikan Philea Mines Beach Resort

Philea Mines Beach Resort yang juga dikenali sebagai pantai di dalam bandar
Read More

Gadget: Moto Z2 Play

Motorola Malaysia mengumumkan Moto Z2 Play
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

24 November 2017

SweetRoyale Pemanis Stevia Terbaik Keluaran Pharmaniaga

Tahukah  anda pengambilan gula berlebihan menyebabkan badan kita cepat penat? Haa tu lah yang jadi dekat Qiss. Tapi kalau tak minum minuman manis sehari memang tak sah kan. Gula putih yang banyak di pasaran tu memang tak sesuai diambil selalu.

Sejak diperkenalkan dengan pemanis stevia ni Qiss dah tak ambil langsung gula putih yang biasa.

Sekarang Qiss telah mula mengamalkan pemanis stevia dan Qiss pilih pemanis stevia keluaran Pharmaniaga. Pharmaniaga yang juga merupakan syarikat Farmaseutikal terbesar di Malaysia ini telah memperkenalkan pemanis stevia SweetRoyale. Pemanis stevia SweetRoyale ini diproses daripada tumbuhan stevia yang sememangnya sangat manis.


Qiss pernah makan sehelai daun stevia semasa melawat Desaru Fruit Farm. Sehelai daun pun dah manis sangat-sangat tau.



Sekotak pemanis stevia SweetRoyale ini mempunyai 40 peket seberat 2 gram setiap satu. Satu peket mampu memberikan rasa manis setara dua sudu teh gula.


Selain digunakan sebagai pemanis minuman, anda boleh juga menggunakan pemanis stevia SweetRoyale dalam hidangan lauk pauk, kuih muih dan pelbagai lagi.

Pemanis stevia SweetRoyale ini telah diadun rapi dan sesuai untuk anda yang gemarkan rasa manis seakan gula tanpa kalori.


Jom mula berubah kepada pemanis stevia SweetRoyale sekarang dan jangan risau tentang status halal pemanis stevia ini kerana produk ini telah disahkan HALAL (MS 1500:2009 / 1 071-02/2017).

Sepeket dah cukup

Saiz mudah dibawa ke mana-mana sahaja

Sekotak Pemanis Stevia SweetRoyale ini dah cukup untuk membuat 40 cawan minuman

Harga sekotak untuk pembelian secara dalam talian ialah RM 15.90 tidak termasuk harga penghantaran pos. Anda juga boleh dapatkan di Farmasi RoyalePharma seperti di MYTOWN Shopping Mall, Quill City Mall, Laguna Merbok, Bangi, Seksyen 7 Shah Alam dan Vista Alam. Harga di Farmasi ialah RM 17.00. Anda juga boleh membeli di laman web Lazada, Shopee dan lain-lain lagi.

Ada promosi sekarang dekat Estore RoyalePharma tau.

Kalau nak beli online boleh layari www.royalepharma.com/estore
Untuk maklumat lanjut:
www.royalepharma.com

Read More

21 November 2017

[Automotive Review] Tempah MYVI 2018 dengan BAKATEAM SDN BHD

Perodua telah memperkenalkan MYVI baru yang sangat bergaya dan kena dengan jiwa orang muda. Dengan rekaan baru yang hebat dan dilengkapi 15 inci rim aluminium dwiwarna, Myvi generasi ketiga ini telah berada dipasaran dan peminat Myvi sudah boleh menempah sekarang.

Bersama Mr. Jack, Penasihat Jualan dari Bakateam Sdn Bhd

Qiss berkesempatan melihat Myvi baru ini di Mydin Mall USJ Subang Jaya dan sangat teruja dengan spesifikasi barunya.

Salah satu ciri baru yang didatangkan dengan Myvi ini ialah ciri keselamatan brek auto kerana di cermin  depan ada kamera Advanced Safety Assist (ASA) yang dapat mengesan jarak antara kereta kita dengan kereta hadapan sekiranya kita terlelap atau hilang tumpuan namun ini adalah pada kelajuan 30km/j dengan jarak 30 meter. Kereta akan brek sendiri tau.



Bagi perempuan Qiss sokong kalau pakai Myvi ni sebab dia tak pakai kunci. Untuk buka kereta ada butang untuk buka pintu sama juga kalau nak start dan matikan enjin. Tekan je  butang start. Lagi satu dalam beg tangan perempuan ni banyak barang, jadi masa nak ambil kunci je dah boleh bahayakan diri. Jadi memang disyorkan untuk korang beli Myvi ni.

Qiss suka seat leather dan pilihan yang ada seat kulit ni kalau beli yang fullspec Myvi 1.5 harga on the road dalam RM 56 000.


Dalam kereta dah siap ada skrin radio yang boleh bluetooth so korang boleh la buka Youtube semua sambil memandu. Skrin tu boleh juga connect dengan GPS dan korang boleh jimat bateri handphone korang. Ada juga tempat cucuk kad untuk smartag dan boleh terus guna laluan smartag. Nak cek baki pun senang je sebab ada skrin yang paparkan baki kad.

Lampu hadapan  boleh laras untuk tinggi atau rendah  dan auto off serta ada follow me home function dimana bila kita dah sampai rumah, nyalakan lampu ini sementara anda nak buka kunci dan ia akan tutup sendiri selepas beberapa ketika.

Ruang tempat letak air ada ditepi pintu dan sangat luas.

Didatangkan dengan Enjin DVVT-I EEV yang lancar dan lebih senyap. Sangat jimat minyak.


Bagi Enjin 1.3l Dual VVT-i penggunaan minyak bagi 1 liter ialah 21.1km/l dan enjin 1.5l Dual VVT-i ialah sebanyak 20.1km bagi 1 liter. Ada fungsi Eco-Idle kalau berhenti di lampu isyarat, minyak tak berjalan walaupun enjin hidup. Amacam?


Stering kulit dengan jahitan yang kemas dan berfungsi untuk control audio dan terima panggilan masuk. Jadi tak ganggu pemanduan. Untuk pendingin hawa kereta boleh laras dengan versi digital. Tak ada dah pusing kiri kanan. Tepi seat driver ada USB port untuk cas telefon siap poket untuk letak telefon.

Ruang  tempat duduk penumpang belakang luas dan sangat selesa. Cermin sisi auto flip.
Tempat simpan barang yang sangat luas dan boleh memuatkan sehingga 4 beg melancong kerana keluasan bonet ini ialah 277 liter.

Dilengkapi dengan kamera undur yang sangat membantu semasa hendak parking.



Ciri keselamatan lain ialah Vehicle Stability Control (VSC), dapat kesan kestabilan kereta dan mengurangkan kesan gelincir. Seat belt reminder untuk pemandu dan penumpang sebelah pemandu-selalunya pemandu je dapat reminder. Traction control (TRC) kawalan cengkaman apabila melalui jalan licin. Emergency Stop Signal (ESS) Lampu kecemasan akan dinyalakan automatik ketika brek mengejut. Hill start assist (HSA) dapat mengelakkan kereta mengundur ketika hendak memulakan perjalanan setelah berhenti di kawasan bukit.


Kalau korang nak tengok sendiri MYVI 2018 ni boleh ke Mydin Mall USJ atau boleh hubungi:

Mr. Jacky Wong (Penasihat Jualan)
019 – 336 8663
Emel: autojacky101@gmail.com

BAKATEAM SDN BHD
Unit G-3, Ground Floor, Bedford Business Park,Jalan 3/137B Off Jalan Klang Lama, 58000 KL.

Read More

13 November 2017

Multiple Sources of Income Summit (MSI) 2017

 Asia’s leading mentoring company - MasteryAsia together with Singapore’s digital marketing innovator - Digital Influence Lab are becoming the pioneer in shaking the ground of coaching industry and shaping the future of Malaysia’s
conference landscape by organizing the first and largest virtual Multiple Sources of Income Summit (MSI) 2017 in Malaysia.


First of its kind in Malaysia, largest online MSI summit 2017 will be held continuously from 13th to 17th November 2017 featuring 5 days of wealth creation keynote sessions virtually with more than 15 industries experts, best-selling author and international speakers across Asia.

Estimated 20,000 participants from Malaysia and Singapore will be joining this innovative and evolutional summit to understand the principles, handy strategies, and practical tools to embark on their journey to create different streams of income.

KC See, Founder & CEO of Mastery Asia

“The Multiple Sources of Income Summit is designed to give you the enlightenments on some of the passive income opportunities available in the market today. This Summit will help everyone by providing actual and handy plans on unleashing a steady flow of passive incomes”
, said KC See, founder and CEO of MasteryAsia.

Participant not only will learn the insights, opinions, future trends & real case studies discussed from the pioneers and brightest minds in investment field, they will also discover the latest development in the area of property investment, business, entrepreneurship, investment, wealth creation as well as multiple sources of income opportunities.

MasteryAsia has arranged for an amazing lineup of speakers including the following and many more.

CNBC Featured Online Trading Expert - Mario Singh

Founder of The Strategic Property Investor Model Program - Ahyat Ishak

The Edge Featured Singapore's youngest self-made millionaire at the age of 26 – Adam Khoo

Group CEO of QuestCorp Global Inc. US – KC See

Professional Stock Trader who shared the stage with Mary Buffet, Nick Vujicic and Richard Duncan - Kathlyn Toh

Online Business Entrepreneur and Best Selling Author and Speaker - Fabian Lim

Living Space managing director and leading Air BnB guru - Ikhram Merican


MSI Summit 2017 fills participants’ brain with thought approaches and practical solutions designed to supercharge their investment strategies.

Topics featured in MSI Summit include:
1. Secrets to Creating Multiple Sources of Income
2. Building SMART Business: Strategies that works In Challenging Times
3. Strategies to build a successful digital marketing business
4. Becoming a highly paid professional world class speaker
5. Building a successful eCommerce business
6. How to identify and invest in Below Market Value property… Every Time
7. How to achieve consistent profits in the stock market and get a 3 to 4 times return
on listed stock
8. How to run a 6-Figure AirBnB business like a boss
9. The Future of Money: Cryptocurrency
10. Myths and Truths about International property investment
11. How to Write a Book and Become a Published Author
12. How to use creative financing to leverage in your property investment
13. ETF investment: How to maximize your ROI safely and consistently in both good and bad time
14. How to build a large network that will feed you forever
15. Smart Money Management with KC Lau
16. How to explode your wealth through currency trading 

The Multiple Sources of Income Summit 2017 is definitely not a lecture of nice theories nor a motivational program. It will be a transformational online learning platform that opens up people’s financial horizon and give them the actual strategies to grow additional sources of  income which saves them from years of time and effort wasted on mistakes.

For more information about Multiple Sources of Income Summit 2017: http://msisummit.com/
Read More

02 November 2017

Eat Travel Write 6.0 : Let's Ngeteh Tempat Makan Menarik di Selangor


Program Eat Travel Write tidak akan berseri tanpa makanan. Makan-makan sudah serasi dengan pengembaraan peserta Eat Travel Write. Program Eat Travel Write Edisi Ke Enam ini membawa kita ke tempat makan menarik di sekitar Selangor.

Sate Kajang Haji Samuri



Terletak berhadapan dengan stesen MRT Stadium Kajang, Restoran Sate Haji Samuri menjadi tumpuan ramai peminat sate. Ini kerana terdapat kepelbagaian jenis sate di sini antaranya ayam, daging, ikan, arnab, rusa, perut dan pedal. Sedap bila dapat merasa sate-sate ini. Sejak berpuluh tahun dahulu, sate Haji Samuri ini terkenal dengan kuah kacang yang pekat, sambal yang cukup rasa dan kuah yang banyak. Jadi ia memang pilihan ramai terutamanya penduduk setempat.

Teh Beng Madu Sue Kamilah



Sebut saja teh beng, dalam fikiran dah terbayang teh ais. Biasalah teh ais kan. Apa yang special sangat teh ais kat sini? Tempat lain pun ada kan. Haa..itu tempat lain. Di restoran teh beng madu ni, teh akan ditarik seperti teh tarik biasa pada ketinggian maksima sehingga menghasilkan buih yang banyak. Hasilnya sangatlah menarik. Keistimewaan teh beng madu di sini ialah air teh tersebut dicampur madu bagi menggantikan gula.


Selain minuman yang menjadi tarikan, kedai ini juga menjual nasi kerabu dan nasi berlauk. Jadi pastikan anda singgah kalau ke Bangi.

Alamat: No. 27, Tingkat Bawah, Jalan 7/7A, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi, 43650  Bangi, Malaysia.
Telefon: 013-302 3384


BBQ Lamb KL Kemensah



Restoran berkonsepkan alam semulajadi ini terletak berdekatan Zoo Negara. Terdapat beberapa pondok kecil di sekitar kawasan ini yang dijadikan tempat makan selain tempat makan utama. Pelanggan boleh memilih untuk duduk di mana sahaja mengikut keselesaan masing-masing.


Menu utama di sini ialah daging yang dipanggang. Terdapat beberapa jenis daging seperti daging ayam, kambing, daging batang pinang dan banyak lagi.


Akhir sekali kami dihidangkan dengan sup daging yang panas dan sedap. Makan dengan roti.

Waktu operasi
Selasa hingga jumaat 6ptg~11 malam.
Sabtu dan ahad 12th~4ptg. 6ptg ~11mlm

Alamat: Ulu Kelang, 68000 Ampang Jaya, Selangor
Whatsapp: 012-211 4100
https://goo.gl/maps/YxpwHeR9j6p


Kampung Sungai Buah, Dengkil, Selangor


Merupakan salah sebuah kampung yang dilawati bagi melihat budaya masyarakat setempat. Bermula dengan demonstrasi masakan oleh kaum wanita kampung tersebut yang memperlihatkan dua resepi lauk pauk masyarakat yang wajib ada setiap kali kenduri kendara.

Dua resepi tersebut ialah tumis betik dan rendang pucuk ubi. Untuk tumis betik, bahan utama ialah betik sederhana muda disagat dan ditumis dengan bawang putih, cili api, bawang besar, cili merah dan ikan bilis. Gaulkan dan kemudian siap untuk dihidangkan. Untuk rendang pucuk ubi, cara masak sama seperti masakan rendang biasa cuma ditukarkan isi ayam atau daging kepada pucuk ubi.

Tumis betik


Rendang pucuk ubi

Selesai demonstrasi masakan, penduduk kampung memperlihatkan baju tradisional kaum penduduk disitu. Minangkabau, Boyan dan Jawa adalah penduduk asal kampung tersebut. Sedikit tarian turut dipersembahkan kepada peserta Eat Travel Write 6.



Selepas itu, kami dibawa melawat perusahaan Odah Kerepek. Di sini kami melihat secara dekat cara pembuatan kerepek. Ubi kayu segar dikupas dan dibersihkan sebelum dimasukkan di dalam mesin pemotong dan seterusnya digoreng dalam minyak yang panas.


Setelah membeli beberapa bungkus kerepek, kami ke Tasik Idaman. Tasik ini adalah bekas lombong dan kini menjadi tempat riadah penduduk di sini.



Petang itu kami disajikan dengan kuih muih dan teh tarik. Sebelum pulang, penduduk kampung memberikan bunga telur sebagai buah tangan kepada kami.

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android aplikasi Apparel apps Artis automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review Biskut Raya Blogger Blogger review boost Borneo brownies Buffet Buka puasa Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat contest cookies Cozena damansara dewan domain Domino's Domino's pizza Dominos Dr Wu Duit e wallet electronic review etw etw6 Event facial Fashion Fernleaf fesyen food food review Foodreview forex free product review gadget gayatravel giveaway gold Guardian gula hair removal happyfresh Haqqi Harriston Hiburan Honor hotel review Income Innphonim blockchain Inspirasi Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor klcc klfw Korean Kuih Raya lapetales laser launch lazada lifestyle Lipstick maiwp mak siti makan makanan arab make up Malaysia masakan matic McCormick McDonald's media Menara Kuala Lumpur Merdeka MMSOS mobile modelling motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi Museum Music myvi myvi2018 NASDAQ nestle ngeteh Nimpmos Online onlineshopping onlinetraining pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia pengantin Pensonic perkahwinan perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz Primark product product review Projek57 proparangers property Putrajaya railway Ramadan Raya realme rempah review Richworks Safi sale Seni Shah Alam shell out Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno teknologi tengkubutang thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer travel TVC Ubat Gigi ukays unity unity ribbon upen Waterpark Wedding zakat zoo

BTemplates.com

Followers

Blogroll

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com