Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

20 February 2019

Royale Chulan Bukit Bintang International Buffet Dinner

Hai korang,

Kebiasaannya hotel akan menghidangkan pelbagai jenis menu sama ada menu tradisional, barat dan ada juga gabungan kedua-duanya.

Qiss berkesempatan menjamu selera di Royale Chulan Bukit Bintang, menu buffet di sini sangat menyelerakan.




Jom tengok menu yang ada.



APPETIZERS (COLD)



Poached Seafood With Cocktail Sauce, Pasta Salad, Greek SaIad, Tuna Salad, Coleslow, Kerabu Mangga Muda, Kerabu Ayam. Kerabu daging, Kerabu Sotong, Thousand Island, Italian Dressing, French Dressing, Caesar Dressing, Salted fish, Salted Egg, Ikan Pekasam, Keropok Ikan dan Keropok Sayur           





DO YOUR OWN SALAD   
               Nicoise Salad               



SOUP STATION     
Creamy Wild Mushroom Soup (Western)      6 types of bread selection


        STALL 1 




Pasta Corner - Spaghetti, Fettuccine. Penne (Western)                 
2 types of sauces                     

STALL 2
Mee Bandung Muar (Malay)                   



          STALL 3         
Nasi Lemak with Condiments           
Ayam Goreng Berempah               
Sambal Sotong       
Kacang Panjang Tumis Belacan                   

  STALL 4


         
Teochew Porridge           
Assorted Steamed Pau     

STALL 5
Roasted Lamb Leg   
Mint Sauce
Black Pepper Sauce

MAIN COURSE



                    
White Rice (Malay)
               
Fried Koay Teow (Asian)
 
Grilled Mini Steak with Black Pepper Sauce (Western)

Vegetarian Bean curd with Dried Chilli (Chinese)

Roasted Lamb Leg with Puree Green Pepper Sauce (Western)
              
Ginger chicken (Chinese)
    
Pan Fried Fish with Dill Cream Sauce (Western) 
    
Butter Mix Vegetable with Raisin (Western)




DESSERT




         
Tropical Fresh Fruits (Cold)             
French Pastries         
Assorted Malay Kuih           
Black Forest Cake           
Assorted Pudding         
Fruit Jelly in a Glass               
Butter Cake             
Chocolate Tart         
Assorted Cookies
Bread and Butter Pudding with Vanilla Sauce   
Ice Kacang with Condiments (Cold)   
lce Cream with Condiments (Cold)


Kesemua menu ni korang akan dapat rasa bila korang datang untuk makan malam kat Hotel Royale Chulan Bukit Bintang. Semuanya sedap dan menepati cita rasa kita.


Untuk pengetahuan korang, International Buffet Dinner ni hanya untuk setiap Hari Sabtu jam 7.00 malam sehingga 10.00 malam di Sunflowers Brasserie, Level 1.

Harga:
Dewasa RM78.00 - seorang
Kanak-kanak / Warga emas RM40.00

Hubungi:
FB : royalechulanbukitbintang
IG : royalechulanbukitbintang
Web: www.royalechulan-bukitbintang.com
Alamat: 17-21, Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia
No. Tel: (603) 2147 9898

Reactions:

20 comments:

  1. Banyak menu best dan berbaloi kan :)

    ReplyDelete
  2. wow good that you sharing here, my friends ask where to dine. I suggest this place to her later as she wanna dine with family. I haven't dine here before too.

    ReplyDelete
  3. akak akui makan buffet kat Royale Chulan hitel ni memang sedap sangat..macam-macam hidangan ada baik local atau western..tapi rugi bawak akak sebab akak bukan jenis pemakan

    ReplyDelete
  4. Wow makanan banyak dan semua sedap-sedap belaka memang best dan menarik kat sini nanti boleh datang cuba ni yer hehehe...

    ReplyDelete
  5. wah nampak sedap semua menu kat royal chulan tambah lagi hidangan international.. aduh terus rasa lapar tengok desert bukan main sedap..

    ReplyDelete
  6. Wow semua nampak sedap dan menyelerakan.banyak pilihan makanan ni rambang mata kalau nak pilih nanti

    ReplyDelete
  7. Banyaknya menu yang boleh dipilih. Best kalau dapat makan kat sini. Begitu menarik tengok seleksi pemanis mulut tu. Sesekali nak gak makan macam ni.

    ReplyDelete
  8. Seronok dapat tengok makanan banyak camni. Spoil with choices but for me I cannot eat that much food. So useless la if I go buffet. Pakej menarik tempat pun best.

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak pergi food review. Bila baca article ni rindu olak. Tapi tula. Kalau p buffet mcm ni. Xmakan pon haha

    ReplyDelete
  10. Semua makanan nampak sangat sedap. I love buffet. Dah lama tak makan buffet.

    ReplyDelete
  11. Buffet Royale Chulan memang one of the best. Variasi dia banyak sgt mmg x terkejar nak makan semua.

    ReplyDelete
  12. Makanan, siapa tak suka kan.
    Banyak menu pilihan.sampai tak terpilih nak makan yang mana.
    Tapi dessert memang kena ambik tu.
    Sedap. Nak nak ada kek. Bestnyaaaa..

    ReplyDelete
  13. This is goals! Look at all the dishes available - something I would definitely try! I mean all of it look so delicious and mouth watering! Might take my mum here for her birthday :D

    ReplyDelete
  14. Makanan kat sini memang tak pernah menghampakan..swbab tu sis pun rajin menikmati buffet kat sana..murah pun murah

    ReplyDelete
  15. Lama dah tak makan buffet. Saya paling suka makan buffet. Dapat merasa macam-macam dan harga berbaloi. Hehe. Menu ni semua nampak sangat menarik.

    ReplyDelete
  16. Sedapnya. Ritu tak sempat nak gi sebab ada event lain heheh biasa mmg food kat sini leh tahan harga pun berpatutan

    ReplyDelete
  17. Banyak nya pilihan menu. Berbaloi dengan rm78 sekepala. Tapi untuk berbuka puasa,rasanya semua tu boleh sebat.haha

    ReplyDelete
  18. Dari appetizer hinggi ke dessert, semua nampak sedap-sedap. Kalau buffet ni, kena spend masa lama sket kan, baru boleh try macam2 menu

    ReplyDelete
  19. Wah dh mula rindu makanan buffet hotel bila tengok gambar2 ni. Tak ernah lagi Cuba kat Royale Chulan Bukit Bintang. Kalau cawangan Penang dah Cuba. Insyaallah 1 day ke sana.

    ReplyDelete
  20. Hmmm..sedapnya buffet kat Royale Chulan BB no, kak pun tak tau mana satu mkn dulu klu tgk byk menu2..blur heeee

    ReplyDelete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Acara Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android aplikasi Apparel apps Arabic Artis automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review bid Biskut Raya Bisnes Blogger Blogger review boost Borneo brownies Buffet Buka puasa Business Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car Carsome cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat computer Conference contest cookies Cozena damansara dewan domain Domino's Domino's pizza Dominos Dr Wu Duit e wallet electronic review etw etw6 Event facial Fashion Fernleaf festival fesyen food food review Foodreview forex free product review Futsal gadget Game gayatravel giveaway Glamogenic gold Guardian gula hair removal handphone happyfresh Haqqi Harriston hartanah health Hiburan Honor hotel review ikan bakar Income Innphonim blockchain Inspirasi IPSB Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor Jual kereta kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor Klang klcc klfw Korean kosmetik Kuih Raya lapetales laser launch lazada Lenovo lifestyle Lipstick Lulu Hypermarket maiwp mak siti makan makanan arab make up Malaysia masakan matic McCormick McDonald's media Menara Kuala Lumpur Merdeka Microsoft MMSOS mobile modelling motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi Museum Music myvi myvi2018 NASDAQ nestle ngeteh Nimpmos Nivea Online onlineshopping onlinetraining Oppo pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia pengantin Pensonic perkahwinan perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz Primark product product review Produk Projek57 proparangers property Putrajaya railway Ramadan Raya realme rempah review Richworks Safi sale Seni Shah Alam shell out Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia sukan summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno Technology teknologi tengkubutang Terkini thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer transport travel TVC Ubat Gigi ukays unity unity ribbon upen Waterpark Wedding World zakat zoo

Followers

BTemplates.com

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com