Beauty. Lifestyle. Review. Collaboration.

30 June 2018

Shawarma Restaurant l Hidangan Makanan Arab Terbaik di Taman Connaught

Hai semua, apa plan korang minggu ni? Qiss macam biasa menziarah sanak saudara. Kebetulan ramai sedara mara Qiss duduk area Cheras jadi Qiss pun tanya-tanya kat dorang tempat makan yang best kat Cheras. Salah sorang family Qiss ni suggest kan Restoran Shawarma dekat Taman Connaught Cheras. Restoran ni menyajikan makanan Timur Tengah dari Arab. Paling best Qiss dapat hilangkan rindu nak makan Nasi Mandy. Emm..nyum nyumm.. Sedapnya lahai.


Qiss teruja bila dah sampai restoran ni sebab Qiss tengok portion makanan dia banyak, almaklum la Qiss memang suka makan lepas tu dapat pulak makan makanan kegemaran Qiss kat sini.

Restoran Shawarma ni sangat terkenal dikalangan pelajar UCSI sebab restoran ni memang terletak berdekatan universiti ni. Pelajar UCSI pula terdiri dari kalangan pelajar luar negara. Jadinya restoran ini menjadi pilihan mereka disebabkan jumlah saiz makanan yang dihidangkan adalah besar.

Jom tengok menu yang Qiss makan hari tu.


Nasi Mandy (Big Rice Plate)

Dihidangkan didalam dulang yang besar, Nasi Mandy ni boleh dimakan oleh 4-5 orang. Untuk lauk Nasi Mandy ni ialah Half Roasted Chicken, Mandy Lamb dan Hanith Lamb.


Nasi Mandy ni bagi Qiss memang dah sedap untuk dimakan tanpa lauk sebab dah cukup rempah semuanya. Tapi lagi sedap kalau makan dengan kambing tau. Kat restoran Shawarma ni kalau makan Nasi Mandy tak sah kalau tak makan Mandy Lamb dia. Sedap yakmat.

Hummus

Diperbuat daripada kacang kuda yang diblend, hummus ni dihidangkan sekali dalam set family.




Fatoush Salad

Bagi penggemar sayur, Fatoush salad ialah gabungan tomato dan timun yang dihiris serta diletakan kepingan roti Arab.


Fahsa Lamb

Fahsa Lamb ni nampak macam kari tapi rasanya macam rendang. Sedap sangat dimakan dengan Mullawah.


Large Mullawah / Yemeni  Bread

Roti Yaman yang sebesar dulang ni memang sedap dimakan dan dipadankan dengan Fahsa Lamb. Kalau nak cicah Vege soup pun boleh juga. Portion besar ni sesuai untuk korang yang datang ramai-ramai kat restoran ni.


BBQ Plate



Teapot

Bagi penggemar teh tarik, dalam set family ini turut disediakan minuman teh tarik tapi bukan teh tarik biasa. Ianya teh tarik halia.

Vege Soup/Lamb Soup
Terdapat empat jenis sup yang dihidangkan. Walaupun nampak biasa-biasa tapi sup ini cukup rempah dan rasanya tau.


Bagi Qiss harga setiap set sangat berbaloi dan berpatutan kerana korang akan dapat set yang besar dan portion yang banyak.



Korang boleh tengok menu kat sini tau.


LOKASI SHAWARMA RESTAURANT
NO.8, JALAN MENARA GADING 1,
TAMAN CONNAUGHT,
5600 KUALA LUMPUR.

WAKTU OPERASI:
11 PAGI – 11 MALAM


Reactions:

2 comments:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android aplikasi Apparel apps Artis automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review bid Biskut Raya Blogger Blogger review boost Borneo brownies Buffet Buka puasa Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car Carsome cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat contest cookies Cozena damansara dewan domain Domino's Domino's pizza Dominos Dr Wu Duit e wallet electronic review etw etw6 Event facial Fashion Fernleaf fesyen food food review Foodreview forex free product review gadget gayatravel giveaway Glamogenic gold Guardian gula hair removal handphone happyfresh Haqqi Harriston Hiburan Honor hotel review Income Innphonim blockchain Inspirasi IPSB Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor Jual kereta kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor klcc klfw Korean Kuih Raya lapetales laser launch lazada lifestyle Lipstick Lulu Hypermarket maiwp mak siti makan makanan arab make up Malaysia masakan matic McCormick McDonald's media Menara Kuala Lumpur Merdeka MMSOS mobile modelling motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi Museum Music myvi myvi2018 NASDAQ nestle ngeteh Nimpmos Online onlineshopping onlinetraining Oppo pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia pengantin Pensonic perkahwinan perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz Primark product product review Projek57 proparangers property Putrajaya railway Ramadan Raya realme rempah review Richworks Safi sale Seni Shah Alam shell out Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno Technology teknologi tengkubutang thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer transport travel TVC Ubat Gigi ukays unity unity ribbon upen Waterpark Wedding zakat zoo

BTemplates.com

Followers

Blogroll

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com