Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

Read More

Tempat Menarik Di Jelebu Negeri Sembilan

Taman Negeri Kenaboi
Read More

Produk Mampu Milik LUNAGLOW Dari DR. Irma Skincare

Harga produk ini sangat mampu milik dan dijual pada harga bawah RM 45
Read More

OKAD | Dewan Majlis Perkahwinan Bukit Jelutong Shah Alam

Okad Event Space terletak di Bukit Jelutong, Shah Alam
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

25 May 2021

Ada Masalah Ekzema? Saapuu Aja!

Ekzema merangkumi kumpulan penyakit kulit yang menyebabkan kegatalan dan kemerahan pada kulit. Kerap kali kita mendengar masalah ekzema berlaku dalam kalangan kanak-kanak dengan kulit menjadi ruam merah, bengkak dan gatal berpanjangan sehingga menimbulkan rasa tidak selesa.

Bagaimanapun, jangan fikir masalah ini hanya berlaku dalam kalangan kanak-kanak saja, sebaliknya orang dewasa juga boleh mengalaminya.

Ekzema merangkumi kumpulan penyakit kulit yang menyebabkan kegatalan dan kemerahan pada kulit. Ia bukanlah penyakit yang berjangkit kepada orang lain dan tiada ubat penyembuh, tetapi ia boleh dikawal dengan pengambilan ubat-ubatan dan rawatan khusus jika bertambah teruk.

Bagi kerani pentadbir di sebuah syarikat swasta, Norshalizawati Shahar, 38, menyaksikan penderitaan anak keduanya, Putri Damia Maisarra Hassan Ali (11) bergelut dengan ekzema bukan satu perkara yang  diingini.

"Bayangkan sejak usia empat tahun melihat dia berperang dengan sakit kulit itu hingga sekarang. Saya sendiri sampai satu tahap jatuh kasihan kepadanya.

Masa mula kene ekzema, ia bermula di bahagian muka. Kemudian merebak ke kepala dan badan. Namun yang paling kronik ialah muka dan kepala. Jenuh juga cuba pelbagai produk di pasaran, kaedah tradisional, saranan di klinik, hospital dan pakar kulit. Pantang ada keluar iklan di media sosial atau disyorkan seseorang, laju saja saya cari dan beli," katanya.

Selepas penggunaan produk Saapuu, kulit sihat daripada ekzema

Malah pada satu tahap, wanita dari Klang, Selangor ini akur yang penyakit kulit dialami anaknya tiada ubat penyembuh, namun boleh dirawat dari masa ke semasa.

Ibu kepada empat cahaya mata ini sedar penyakit kulit itu datang dari darah.

"Dapat kurangkan pedih dan gatal kulitnya pun saya sudah syukur sangat. Sebab apabila gatal, dia akan terus menggaru hingga terluka. Doktor pun pernah nasihatkan anak saya botakkan kepala. Saya ikut nasihat itu. 

Malah sampai tahap dia tak boleh kena panas terik. Saya pun sampai elak dia dibawa keluar rumah. Kalau dulu ada jemputan kahwin pun, saya tak boleh penuhi sebab kenangkan keadaannya.

Pernah dua bulan juga dia tak ke taska sebab trauma kena ejek dengan kawan. Kawan dan sekeliling takut berjangkit. Tapi sebenarnya penyakit ini tidak berjangkit dan doktor sendiri mengesahkan," katanya.


Bagaimanapun di sebalik kegetiran dilalui anaknya, Norshalizawati bersyukur dipertemukan dengan produk Saapuu yang mempunyai mukjizat tersendiri.

Produk Saapuu untuk merawat ekzema


"Selepas menggunakan rangkaian produk berkenaan sejak lapan bulan lalu, perubahan ketara mula kelihatan. Bahagian kepala anak saya sampai sekarang agak sukar nak hilang ekzema. Ditambah pula rambutnya tebal dan sukar untuk dibersihkan dan hingga berdarah kulit.

"Ada produk yang saya pernah cuba melekit dan tak serasi sampai buat kulit rasa pedih. Tapi Saapuu berbeza. Saya sendiri jatuh hati dengan produk berkenaan. Bermula daripada kit percubaan, akhirnya kini produk itu buat anak saya sudah kurang kegatalannya," katanya.

Saapuu dipasarkan di bawah syarikat Mawar Shazni Sdn Bhd ini dapat membantu mereka yang mengalami masalah kulit seperti Psoriasis, eczema, masalah ruam susu dan jangkitan kuman pada kulit.

Kepada sesiapa yang ingin menjana pendapatan atau mahu membeli produk tersebut, sila layari www.saapuu.my atau Instagram @saapuu.skin

Read More

10 May 2021

Riang Raya Dengan Yoodo Meriahkan Syawal Anda

Assalamualaikum dan hai semua,

Kali ni Qiss nak kongsikan tentang Riang Ria Raya YOODO. Macam pernah dengar YOODO ni kan. YOODO ni sebenarnya antara salah satu rangkaian perkhidmatan talian telefon yang ada di Malaysia ni.


Sebelum terjadinya pandemik covid-19 ni, Qiss selalu join event YOODO sebab minat game PUBG. Memang kalau pakai line YOODO ni memang tak "lag" la game anda.

YOODO pun ada banyak team untuk esports. Aktif juga la team YOODO ni sertai pertandingan esports. Kalau anda peminat gaming atau esports boleh ikuti Facebook YOODO esports 

Sejak dari PUBG la Qiss kenal YOODO ni. Yang best tentang YOODO, anda diberi kebebasan untuk memilih pelan-pelan mengikut keperluan anda.

Anda boleh pilih pelan untuk membuat panggilan (berapa minit panggilan ikut kesesuaian anda), SMS, kelajuan pelan data dan hotspot quota. Ada lebih 2 juta kombinasi untuk dipilih. 

Tak perlu Kad SIM

Anda tak perlu risau sekiranya anda nak guna YOODO ni kalau anda tiada Kad SIM YOODO sebab YOODO menyediakan eSIM yang lebih mudah, senang hubung dan ada dua SIM. Ciri-ciri ini menepati telefon IOS dan android yang terpilih.

RIANG RAYA DENGAN YOODO 

Sempena Hari Raya kali ni, YOODO membuat kelainan pada video raya mereka. Qiss teruja nak tengok video raya YOODO sebab dia tak ada babak sedih-sedih potong bawang mengalir air mata.. hehehe..

Jom tengok video raya YOODO ni

Kelakar kan video raya YOODO ni? Anda agak siapa yang menang? Tart Nenas ataupun  SAMperit? 

Inilah calon-calon anda:




Kenalkan SAMperit. Calon kegemaran Qiss. Sedap eh raya makam kuih samperit. Harap-harap SAMperit menang undian nanti.



Kalau anda baca manifesto dua-dua calon ni mesti geli hati. Tapi itulah. Qiss memang suka kuih SAMperit, jadi tak mustahil kalau Qiss undi kuih SAMperit. 

Anda boleh undi untuk kuih kegemaran anda kat sini JOM UNDI KUIH KEGEMARAN ANDA 

Nanti boleh tau siapa yang menang. YEAYY!

Kalau nak tengok perjalanan kempen mereka boleh ikuti laman Instagram @tartnenasofficial dan @samperitofficial

Pilihan RIANG RAYA

Pelbagai promosi turut berlangsung dan salah satunya, Pilihan Riang Raya. Belanja RM50 dan ke atas selama 2 bulan berturut-turut dan anda mungkin memenangi pelbagai hadiah yang menarik. 

Ada iPhone 12, Kerusi Gaming, telefon, earbuds dan duit raya. Pengguna YOODO jangan lepaskan peluang ni tau. Mungkin anda pemenang bertuah tu.

Kempen berakhir 30 Jun 2021

JOM RAYA DENGAN YOODO DAN TROPICANA 

Beli 1 pek kembar Tropicana Twister dan dapat RM5 kredit percuma dan 5GB data.

Double The Data 

Bagi anda yang sukakan kelajuan pantas, jangan lupa subscribe data high speed dan dapat ekstra 10GB data PERCUMA.

Promosi bermula dari 10GB dan ke atas.

Wow! Free E-Gift Cards

Tebus YOODO wowcher promo secara percuma.

Nilai wowcher lebih dari RM10000 untuk direbut.

Setiap minggu, wowchers baru akan diberikan sehingga 13 Jun 2021.

Jaringan Prihatin YOODO

Sekarang ada satu inisiatif dari kerajaan untuk membantu meringankan beban rakyat yang dipanggil Jaringan Prihatin.

Jumlah peruntukan sebanyak RM2 bilion mensasarkan golongan B40 yang berdaftar dan berkelayakan dan mendapat Bantuan Prihatin Rakyat (BPR). Jaringan Prihatin ini adalah bantuan pakej telco bersubsidi dengan kerjasama penyedia perkhidmatan telekomunikasi.

Dengan Prihatin Pass dari YOODO,  pengguna boleh mendapatkan 80GB data berkelajuan tinggi dengan hanya RM20 sebulan. Jaringan Prihatin ini akan berlangsung selama 12 bulan. Jika berminat untuk mendaftar, tarikh tutup pendaftaran adalah pada 31 Julai 2021. 


Kalau anda nak tahu lebih lanjut tentang YOODO dan promosi terbaru, boleh layari:

Website:

https://www.yoodo.com.my

Facebook:

https://www.facebook.com/yoodoMY/

Instagram:

https://instagram.com/yoodomy



Read More

02 May 2021

Cara-cara Bayar Bil Air Selangor Dengan Shopee

 Assalamualaikum dan hai, 

Kali ni Qiss nak kongsikan cara-cara bayar bil air SYABAS dan lain-lain melalui Shopee.

Sejak PKP 1.0 dulu Qiss rajin buka Shopee untuk membeli-belah.  Memang mudah bila ada Shopee ni. Kalau nak lagi mudah, kita topap akaun shopeepay untuk pembayaran yang lebih cepat.

Kebanyakan orang ada aplikasi Shopee kan. Kalau belum ada boleh download je.

1. Download Shopee kat SINI

2. Lepas dah download tu make sure anda register dulu.

3. Lepas tu pergi kat bahagian Home ada untuk Deals, Top-Ups and Bills

4. Kemudian pilih Water & Sewerage 

5. Kemudian Select Operator

6. Masukkan nombor akaun bil air dan jumlah bayaran 

7. Klik Checkout

8. Pilih payment option 

9. Kalau nak jimat boleh redeem coin

10. Bil akan update dalam masa 3 hari.

Senang dan mudah kan. Boleh jimat juga

Selain Air Selangor ada juga yang lain seperti:

1. Indah Water Consortium 

2. Pengurusan Air Pahang Berhad

3. Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang

4. Syarikat Air Negeri Sembilan 

5. Syarikat Air Johor

6. Lembaga Air Perak

7. Syarikat Air Melaka

8. Syarikat Air Terengganu 

9. Air Perlis

10. Syarikat Air Darul Aman

11. Lembaga Air Kuching

12. Air Kelantan

Haaa jom bayar bil air jom..

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com