Beauty. Lifestyle. Review. Collaboration.

Read More

Beauty Review l Eco Wellness Sanctuary Spa Bandar Botanik Klang

Rawatan Urutan Aromaterapi Organik
Read More

ETW6: Keunikan Philea Mines Beach Resort

Philea Mines Beach Resort yang juga dikenali sebagai pantai di dalam bandar
Read More

Gadget: Moto Z2 Play

Motorola Malaysia mengumumkan Moto Z2 Play
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

29 May 2019

Shopping Baju Melayu Dan Baju Kurung Berkualiti Sempena Hari Raya Di BMO 1980

Oo..oh.. cantik berseri-seri,
Tua dan muda berpakaian serba baru.
Lagu raya dah berkumandang kat radio. Macam lupa sesuatu.. Alamak! Baju raya tak beli lagi.

Jadinya terus buat keputusan balik kerja awal lepas tu terus ajak satu keluarga shopping raya.

Alhamdulillah, akhirnya baju raya tahun ni dapat sedondon satu keluarga tau. Bukan apa, macam lama sangat tak berpakaian sedondon. Maklumlah ayah suka warna lain, umi suka warna lain, adik Qiss suka warna lain, Qiss pun suka warna lain. Haaa.. kalau dah gitu camna nak sedondon satu keluarga.

Satu keluarga sedondon memilih warna hijau

Membuat persiapan last minit untuk baju raya ni agak mencabar. Banyak saiz dah habis. Warna yang kita suka pula ada tapi tak ada saiz. Rasa nak menangis guling-guling kat kedai tu.


Jadi lepas terawih semalam, Qiss ajak ayah, umi dan adik ke BMO 1980 yang terletak di Taman Dagang, Ampang. Selalu dah dengar nama butik ni tapi belum berkesempatan nak ke sana. Bila sampai je depan butik.. wahhh banyaknya baju cantik-cantik. Mata terpukau dek pelbagai baju yang ada. Suka betul dengan design dan pattern baju yang ada kat butik ni.

Pelbagai pilihan warna, design dan setanjak

Kalau korang nak tahu, BMO ni singkatan bagi Baju Melayu Omar. Tapi dorang tak jual baju Melayu je. Dorang ada koleksi semua baju tradisional termasuklah tanjak dan capal.

Kebiasaan orang lelaki ni citarasa mereka berbeza, ada yang suka pakai kasut dan ada juga yang suka pakai capal. Sebab tu juga BMO turut menjual koleksi capal dan semuanya cantik dan berkualiti. Untuk capal kesemuanya ada lima warna.


Baju Melayu mereka ada pelbagai rekaan terkini seperti Baju Melayu Tenun Pahang, Baju Melayu Klasik saiz dewasa dan kanak-kanak dan eksklusif nya di BMO ada menjual setanjak atau panggilan lainnya ialah tengkolok. BMO 1980 turut  menjual kurta seperti Kurta Ima, Kurta Klasik dan Kurta Handstitch.

Pilih warna dan pilih design sekali

Antara produk yang dijual

Tasbih

Pernah ditemuramah secara eksklusif oleh Majalah Nona dan Karangkraf, BMO sememangnya menjadi pilihan pelanggan tetap mereka yang sememangnya memilih kain yang berkualiti serta jahitan yang kemas.


Kepelbagaian rekaan yang mengikut trend terkini membuatkan BMO lebih terkenal dalam kalangan belia yang mementingkan citarasa fesyen masa kini.

Membuat keputusan untuk memilih warna agak memeningkan. Sebab banyak betul pilihan warna yang ada.

Pilih warna kain yang korang suka

Baju Kurung kanak-kanak

Mujurlah kesemuanya sepakat memilih warna hijau.

BMO turut menjual Baju Kurung untuk pelanggan wanita. Terdapat beberapa rekaan seperti Baju Kurung Kedah , Baju Kurung Tenun Pahang dan Baju Kurung Moden dengan perincian lace (Kurung Mawar Top Lace). Kesemuanya cantik-cantik sampai tak tahu nak pilih design yang mana satu.

Pilih warna sedondon tak mudah ye


KHIDMAT ALTERATION ON THE SPOT

Korang janganlah tanya berapa jam kitaorang sekeluarga dalam kedai tu. Lama tau tak..hahaha Kitaorang cuba baju sampai puas hati tau. Yelah, kalau tak cuba kita tak tahu apa yang tak kena dengan baju tu kan. Yang bagusnya kat BMO ni mereka menyediakan khidmat alteration untuk memendekkan kain, kaki seluar on the spot kecuali kalau ada alteration yang rumit memang kena bagi masa sehari dua untuk disiapkan.



BMO turut mengambil tempahan mengikut ukuran pelanggan, disebabkan itulah pelanggan masih setia berkunjung kesini bagi menempah pakaian tidak kiralah sama ada Baju Raya Aidilfitri, Baju Raya Aidiladha, kenduri kahwin untuk dulang boys dan dulang girls ataupun baju sedondon sekeluarga.


Promosi 365 hari


TEMPAHAN RAYA AIDILADHA DIBUKA

Untuk korang yang tinggal sekitar Ampang dan nak tempah baju untuk Raya Haji nanti bolehlah risik-risik BMO 1980 ni. Korang mesti puas hati dengan hasil jahitan mereka sebab BMO 1980 juga merupakan supplier uniform bagi cabin crew dan juruterbang. Jadi tentunya BMO 1980 memberi hasil yang terbaik.

BMO 1980 memang serba boleh dalam bidang  jahitan kerana pengasas BMO sendiri sangat arif dalam bidang pembuatan baju lelaki dan carta saiz ukuran badan.


BUKA SEHINGGA JAM 2.00 PAGI

Pusing-pusing satu kedai, cuba baju dari satu rekaan ke satu rekaan lain, wahh tengok jam dah dekat jam satu pagi. Mujurlah sepanjang bulan Ramadan ni BMO tutup pada jam dua pagi. Haa.. seronok shopping malam-malam sebab sejuk je tau. Lagipun kalau penat tunggu puan isteri shopping, suami boleh minum kopi kat kedai makan sebelahnya. Gitulah kalau nak raya. Para isteri pasti sibuk membeli-belah.

Bersama adik dalam persalinan Baju Kurung Kedah dan Kurung Mawar

Korang yang berhasrat nak datang shopping kat sini boleh datang ramai-ramai ke BMO 1980 dan sempena Hari Raya Aidilfitri ni, BMO akan beroperasi sehingga 3 Jun 2019 sahaja. 4 Jun 2019, BMO akan mula bercuti tau.

Terima kasih kepada pihak BMO 1980 atas layanan terbaik dan sanggup melayan Qiss dengan keluarga memilih baju raya.


Untuk maklumat lanjut hubungi:
BMO.1980
G-5, Jalan Dagang B/3a, Taman Dagang, 68000 Ampang, Selangor
03-4288 4238
https://g.co/kgs/LuZvUa
Facebook: https://www.facebook.com/BMO.WEARS/
Instagram: https://www.instagram.com/bmo.1980/
Read More

27 May 2019

TOUCH ‘N GO EWALLET MENGAMBIL ALIH KAMPONG BHARU UNTUK BAZAR RAMADAN ‘KASHLESS’ SEMPENA #RAYASEMPOI

Touch ‘n Go eWallet membawakan teknologi secara lebih inklusif dalam kehidupan seharian melalui pembukaan Bazar Ramadan tanpa tunai pertama yang dimeriahkan dengan aktiviti-aktiviti menarik, pulangan wang serta pelbagai ganjaran.

Para pengunjung bazar boleh memberi penghormatan buat warisan tradisi Melayu di Kampong Bharu Mengetengahkan inisiatif #zerofoodwastage dan #sayno2plastic bersama-sama Yang Amat Mulia Tengku Datin Paduka Setia Zatashah binti Sultan Sharafuddin Idris Shah.



Sambutan Ramadan tahun ini mendapat satu suntikan inovasi baru apabila Touch ‘n Go eWallet (eWallet) diaktifkan di setiap sudut Bazar Ramadan Kampong Bharu. Bazar ‘Kashless’ ini menerima sentuhan moden yang menggambarkan semangat #RayaSempoi daripada eWallet tersebut.

Para pengguna eWallet kini boleh membuat pembayaran pelbagai juadah iftar di kira-kira 400 pengusaha di bazar dengan mengimbas kod QR peniaga. Sebaik juadah dibeli, pengunjung boleh memilih untuk berbuka puasa bersama-sama orang ramai di Halaman Sempoi yang terletak di Rumah Warisan.



“Kami ingin berhubung dengan komuniti melalui teknologi yang lebih inklusif, secara tidak langsung membawa manfaat kepada para pengguna dan juga peniaga. Bazar Ramadan ‘Kashless’ ini merupakan salah satu inisiatif kami untuk memberi inspirasi kepada orang ramai mengenai sistem eWallet sekaligus menjadikan ia satu kelaziman dalam kehidupan seharian,” kata Syahrunizam Samsudin, Ketua Pegawai Eksekutif TNG Digital Sdn Bhd.

Pengunjung pasti akan teruja dengan pelbagai aktiviti menarik di bazar tersebut termasuklah jumlah pulangan wang bernilai RM1,000,000 menerusi Ketupat Runtuh, ataupun pembelian barangan eksklusif menerusi Hadiah Extra Sempoi dan banyak lagi.

Berpaksikan amalan bersedekah di bulan Ramadan, para pengunjung yang berada di Masjid Jamek Kampong Bharu juga boleh membuat derma ikhlas melalui eWallet dengan mengimbas kod-kod QR yang terdapat di sekitar kawasan masjid.



Bazar Ramadan ‘Kashless’ ini terletak di tengah-tengah Kampong Bharu, sebuah kawasan yang amat terkenal dengan sejarahnya serta dipenuhi pelbagai makanan tempatan. Sebagai sebuah perkampungan Melayu terakhir yang terletak di tengah-tengah ibu kota, pengunjung kerap memenuhi bazar ini bagi merasai sendiri suasana Ramadan serta tidak ketinggalan untuk mencuba juadah tempatan yang dijual.

Pengunjung juga boleh mengambil peluang ini untuk mempelajari sejarah Rumah Warisan dan Kelab Sultan Sulaiman dengan lebih mendalam.



#Zerofoodwastage & #sayno2plastic

Di bulan Ramadan, jumlah pembaziran makanan yang direkodkan meningkat sebanyak 15 hingga 20 peratus. Mengambil kira kesederhanaan sebagai tunjang kepada bulan mulia ini, Touch ‘n Go eWallet memulakan satu program yang memastikan sebarang lebihan makanan di bazar akan diagihkan kepada mereka yang memerlukan.

Lebihan makanan tersebut akan dikumpul dan dibungkus oleh sukarelawan sebelum diagihkan kepada gelandangan serta golongan miskin bandar. Inisiatif ini diterajui serta disokong oleh Yang Amat Mulia Tengku Datin Paduka Setia Zatashah binti Sultan Sharafuddin Idris Shah, dengan kolaborasi Kechara Soup Kitchen.

Puteri Negeri Selangor ini yang juga penyokong kuat bagi amalan elakkan pembaziran makanan telah mengunjungi bazar ‘kashless’ dan mengagihkan bubur lambuk kepada orang ramai di Masjid Jamek. Yang Amat Mulia Tengku Datin Paduka Setia Zatashah telah mengambil peluang ini untuk berkongsi minatnya yang mendalam bagi kempen #sayno2plastic.

“Setiap tahun kita akan lihat pelbagai jenis makanan dan plastik dibuang dan ini menyumbang kepada jumlah sampah terkumpul yang menjadi sangat banyak. Tahun ini, saya berharap agar rakyat Malaysia dapat menerapkan rasa lebih bertanggungjawab dalam mengurangkan pembaziran makanan serta menolak penggunaan plastik. Saya amat berharap agar lebih banyak organisasi bekerjasama dengan orang ramai untuk melindungi alam sekitar untuk bebas dan bersih dari plastik,” kata Tengku Zatashah. Bagi mengurangkan penggunaan plastik dan mengelakkan pembaziran makanan, orang ramai digalakkan untuk membawa sendiri bekas makanan dan minuman, serta beg kitar semula ketika mengunjungi bazar.



Bazar Ramadan ‘Kashless’ Kampong Bharu dibuka setiap hari bermula jam 3 petang dari 6 Mei hingga 31 Mei 2019. Untuk maklumat lanjut, terma dan syarat serta senarai aktiviti penuh di bazar, layari http://www.tngd.my/rayasempoi atau kunjungi www.facebook.com/touchngoewallet/ untuk maklumat terkini.

 #rayasempoitng #rayasempoi #tngewallet

Touch ‘n Go eWallet boleh dimuat turun di Apple App Store dan Google Play Store.
Read More

Menderma Cara Mudah Dengan Aplikasi E-Dompet Boost

Korang selalu pakai aplikasi apa untuk buat pembayaran menggunakan telefon?
Kalau Qiss, Qiss suka pakai Boost sebab mudah. Sekarang banyak kedai yang yang dah boleh pakai Boost tau.

Pagi tadi, aplikasi e-dompet Boost telah menganjurkan satu majlis mempamerkan kemampuan ciri e-derma tanpa melibatkan pengunaan tunai dalam kalangan rakyat negara ini yang ingin jalankan tanggungjawab sosial masing-masing.


Yayasan Kebajikan Negara sebuah badan di bawah seliaan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat diperkenalkan sebagai rakan kongsi terbaharu dan kini menjadi sebahagian daripada keluarga e-derma Boost pada majlis pagi tadi.



Majlis tersebut telah dirasmikan oleh YAB Dato' Seri Dr Wan Azizah Dr Wan Ismail, Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Turut hadir sama adalah Datin Paduka Che Asmah binti Ibrahim, Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Kebajikan Negara, Tan Sri Ghazzali Sheikh Abdul Khalid, Pengerusi Kumpulan Axiata Berhad, Tan Sri Jamaludin Ibrahim, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Kumpulan Axiata Berhad dan Mohd Khairil Abdullah, Ketua Pegawai Eksekutif Perkhidmatan Digital Axiata, syarikat induk Boost.


“Rakyat Malaysia merupakan masyarakat yang penyayang dan pemurah serta sentiasa menghulurkan tangan kepada komuniti yang memerlukan. E-derma memainkan peranan yang penting dalam mewujudkan peluang mampan buat rakyat untuk memberi kembali kepada komuniti baik secara lokal mahupun seluruh negara,” kata Dato’ Seri Dr. Wan Azizah Dr. Wan Ismail, Timbalan Perdana Menteri.



Ciri e-derma Boost telah diperkenalkan pada bulan Mei tahun 2018. Sehingga kini terdapat lebih 4 juta pengguna boleh ‘#DoGoodWithBoost’ melalui lebih 30 badan kebajikan & rakan NGO melibatkan pendidikan, alam sekitar, penyelidikan kanser, sosial dan kebajikan haiwan serta lebih daripada 70 institusi keagamaan.

“Kami melancarkan e-derma sebagai salah satu percubaan untuk merapatkan jurang bagaimana badan amal serta NGO dapat berhubung dengan masyarakat dan begitu juga sebaliknya. Kami mendapati ia adalah cara kos rendah dalam mengumpul sumbangan dengan mudah, selamat dan telus. Sehingga ke hari ini, lebih daripada setengah juta ringgit telah dikumpul. Walaupun angka itu masih kecil, namun terdapat penerimaan baharu dalam kalangan masyarakat terhadap derma digital”, kata Mohd Khairil Abdullah, Ketua Pengawai Eksekutif Perkhidmatan Digital Axiata, syarikat induk Boost.

Encik Mohd Khairil memberi penerangan kepada YAB Dato' Seri Dr Wan Azizah Dr Wan Ismail, Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat  


Khairil juga menambah, e-derma boleh menjadi pemangkin untuk memupuk nilai menderma dalam kalangan warga digital dan menyediakan badan amal serta NGO platform baharu untuk meningkatkan kesedaran terhadap organisasi masing-masing dan mengukuhkan lagi usaha mengumpul sumbangan. Ujarnya, Boost sejak itu telah berusaha meningkatkan kerjasama dengan lebih banyak yayasan serta organisasi bagi memperluaskan fungsi itu dan berharap ia boleh memberi kesan langsung kepada keluarga yang memerlukan dalam masa terdekat.



"Pengguna digital di Malaysia semakin meningkat, kami mempunyai keyakinan bahawa aplikasi e-derma berkemampuan memperkasa dan membawa lebih ramai orang untuk menjadi lebih terbuka dan bertanggungjawab ke arah lebih baik dalam komuniti dan negara. Kami berharap untuk menjadikannya lebih mudah untuk rakyat beramal”, kata Tan Sri Jamaludin Ibrahim, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Kumpulan Axiata Berhad.


Qiss berkesempatan menemuramah Kak Faizah, Founder Rumah Mesra Ampang, katanya Boost telah banyak membantu dari segi menampung perbelanjaan harian untuk membeli keperluan asas. Beban terasa kurang namun tidak ramai pengguna mengenali Rumah Mesra ini.

Jadi kalau korang ada rezeki lebih jangan lupa sumbangkan sedikit kepada badan-badan yang berkenaan serta NGO yang terlibat dalam program derma e-dompet Boost ini.

Maklumat lanjut boleh didapati di laman web https://www.myboost.com.my/

Facebook https://www.facebook.com/myboostapp/
Instagram https://www.instagram.com/myboostapp/
Read More

24 May 2019

HONOR 20 Series Launch In Malaysia

Hi, I am really excited when I heard that Honor 20 series is coming to Malaysia.
It was a best memories when I can be a part of the guest to see Honor 20 series before the other customer.

Just days after its global launch in London, HONOR Malaysia today launched the flagship, HONOR 20 Series in Malaysia. For the first time, the HONOR 20 Series introduces the world’s first Dynamic Holographic Design and is equipped with 48 MP AI Quad Camera, greatly improving the overall photography capability from both hardware and software perspective to offer exceptional user experience. The all-powerful quad camera has earned the HONOR 20 Series an impressive DxOMark score of 111.

From Left to Right: Mr. AK Tee, Group General Manager of ECS, Ms. Lydia Foo, Sales Director of HONOR Malaysia, Mira Filzah, HONOR 20 Series Wonder Girl, Mr. Zhao Zhiwei, Head of HONOR Malaysia, Mr. Janson Kwan, General Manager of Teletel Corporation


At RM 1,699, the HONOR 20 will come in two colour variants; Sapphire Blue and Midnight Black. To celebrate the occasion, HONOR 20 Series Wonder Girl, Mira Filzah made a special appearance to walk through the superior design and photography capabilities. HONOR also announced a collaboration with Moschino for the HONOR 20 Series.

Mira Filzah the ambassador for Honor 20 series


“The arrival of the first quad-camera smartphone by HONOR symbolizes another milestone and we’re excited for the HONOR 20 Series to allow our users to capture wonderful moments anywhere, anytime, offering versatilities to make a completely new work of art” said Zhao Zhiwei, Head of HONOR Malaysia. “HONOR continues to tirelessly be on a quest to combine functionality and pure aesthetics by giving users a chance to capture their wonder through the wonders of 48MP AI Quad Camera, cutting-edge dynamic holographic design and all-round user experience”.
Key features of the HONOR 20 Series
The Wonder of 48MP AI Quad Camera with Flagship Features




The flagship quad camera leads with a Sony IMX586 48MP Main Camera, featuring the advanced AI Ultra Clarity mode and AIS Super Night mode to empower users to capture clearer. The quad camera is also packed with the 16MP Super Wide Angle Camera, 8MP Telephoto Camera, and the 2MP Macro Camera, which allows users to capture wider and closer with Optical Image Stabilisation (OIS).

The HONOR 20 Series also sends shock-waves across the industry by the innovation of AIS Super Night mode and the industry’s largest F1.4 aperture. Powered by the AI multi-frame stabilisation technology and an enhanced algorithm, the mode creates ultra-clear night shots with heightened brightness, lower noise, and better color preservation. With more light passing through the lens owing to the F1.4 aperture, users can record their magical moments in greater detail even in dimly-lit environments. The AI-enabled cameras and the industry-leading features altogether contribute to a DxOMark score of [111].




The 48MP AI Quad Camera enables users to capture photos with extreme clarity during the day, especially with the AI Ultra Clarity mode. After that, the Dual-NPU and the Dual-ISP of the 7nm Kirin 980 AI chipset collate the best details from each of these photos into one “Super 48MP Photo” with its quality surpassing normal 48MP pictures. The details and colours are adjusted for enhanced vividness.



With the 16MP Super Wide Angle Camera, users can capture more with an extensive 117° viewing angle. The Optical Image Stabilisation (OIS) prompts the tiny gyro-sensors to quickly shift pieces of the lens glass to the off-set motion before the image is converted into a digital format, creating a sharper image even with shaky hands.
2MP Macro lens can give users a creative edge by offering new perspectives that the naked eye would never be able to see.

It allows users to capture incredible details as close as 4cm, ideal for photographers who enjoy shooting flora and fauna. Similarly, the ability to zoom in on a subject at 3X lossless optical zoom, 5X hybrid zoom, 30X digital zoom, means that users can shoot minute details with absolute discretion - a useful feature for nature-loving photographers who are looking to photograph elusive wildlife or street photographers who portray the hustle and bustle of city life.

The Wonder of Cutting-Edge Dynamic Holographic Design

The HONOR 20 Series redefines the user experience by becoming the first product in HONOR’s history to introduce a multi-dimensional, Dynamic Holographic glassback.


Meticulously crafted through HONOR’s industry-first Triple 3D Mesh technique, the two-stage process first creates a depth layer using nanotechnology to engrave millions of miniature prisms.

Upon completion of this intricate process, the engineers continue with the assembly of 3D curved glass, colour layer, and depth layer. As light passes through the prisms in the depth layer, light is reflected and refracted in all directions.

Coated in either Phantom Black, Phantom Blue, Midnight Black or Sapphire Blue, the colour layer of HONOR 20 Series is combined with the glass and depth layer in a vacuum environment under the precise control of temperature and pressure. The outcome is a depth-inducing optical effect that makes the HONOR 20 Series stand out from its predecessors. Due to the complex process, for every 100 back covers, only 20 meet the stringent standards.


Honor 20 Selfie picture


The Wonder of an All-Round User Experience

HONOR’s “Always Better” ethos drives the brand to go beyond the textural and colour design of the Dynamic Holographic glassback. HONOR 20 Series boasts a 6.26" all-view display with a 91.7% screen-to-body ratio. With a 4.5mm in-screen camera, the all-view display allows an even more enthralling visual experience without compromising on aesthetics.

The fingerprint sensor on the right side of its aluminium frame has been positioned to complement the natural placement of fingers when one picks up a phone. The asymmetrical “L-shaped” positioning of the four camera lenses allows for a 4,000 mAh battery that can support a full-day uninterrupted use.

Meanwhile, the HONOR 20 Series adopts a Graphene cooling sheet technology, a new thermal solution that can efficiently dissipate heat and thus maintaining the optimal performance.


In terms of mobile gaming, the HONOR 20 Series is equipped with the industry-leading GPU Turbo 3.0 – a feature that boosts the device’s gaming capabilities by offering users an enhanced visual and tactile experience.

Backed by consumer demands, HONOR 20 Series has teamed up with approximately 25 most sought-after mobile games right now including Fortnite, PUBG Mobile, and Arena of Valor.

Apart from the viewing and gaming experiences, users can indulge in an immersive audio experience through the Virtual 9.1 Surround Sound feature powered by Histen 6.0. This is the first time that this cutting-edge technology is applied to smartphones. The Virtual 9.1 surround sound supports most earphones and packs an in-built dual microphone with noise reduction – a system tailored according to the specific needs of technophiles and audiophiles.

Honor 20 selfie night shot


The HONOR 20 Series will be available in Malaysia soon. For more information on the HONOR 20 Series, head over to HONOR’s official e-commerce website and information portal at http://hihonor.com/my.
Updates can be found at the official Facebook page at https://www.facebook.com/HonorMY/.
Read More

22 May 2019

Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System Kulit Cerah Tanpa Suplemen

Wanita Asia berkulit sawo matang seringkali menginginkan kulit yang putih. Katanya putih itu cantik. Tapi lain pula kalau kulit wajah semakin gelap disebabkan terlalu lama berjemur di tengah panas. Jadi, mesti kita berusaha nak putihkan wajah kita ni semula.

Bercakap tentang putih, Qiss dulu selalu ambil suplemen yang mengandungi Glutathione. Selalunya dalam bentuk pil yang kena telan tu.

Setelah sekian lama digunakan secara oral sebagai suplemen yang kaya antioksida bagi mencerahkan kulit  dan menjadi bahan utama dalam suntikan pemutihan,korang kini boleh mengucapkan ‘selamat tinggal’ kepada pil dan jarum suntikan apabila Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System telah mempelopori penggunaan Glutathione sebagai bahan penjagaan kulit, dengan menggunakan teknologi Jepun yang telah dipatenkan, bagi membangunkan produk yang sangat stabil tetapi efektif untuk penggunaan secara terus. 





Diformulakan daripada bahan-bahan termaju seperti AA2G (Ascorbyl Glucoside)  Hyalo-Oligo®, Ekstrak Silybum Marianum, Vitamin B3, B5 dan B6, rangkaian terbaharu ini merupakan kuasa pemutih menyeluruh terunggul.

Kajian terperinci dibuat oleh makmal Dr. Wu menunjukkan bahawa untuk mendapatkan kulit licin bagai porselin, penjagaan kulit haruslah bersifat pelbagai-aspek bagi menyasarkan pelbagai keadaan sedia ada kulit dan membentuk pelbagai fungsi serentak. 


 (Dari kiri) Lynn Lim林佩盈(Artis), Eric Wu 吴奕叡 (Chairman & CEO of Dr Wu 董事长兼首席执行官 of Dr Wu) Dr. Ying Chin Wu 吴英俊医生 (Brand Founder of Dr. Wu品牌创始人 & Clinical Professor of National Taiwan University Hospital (NTUH) 台大皮肤科權威醫師 ) Tong Bing Yu 童缤毓 (Artis), Chole Lim 林詠慧 (Category Management & Product Development Director of Sasa Malaysia 莎莎品牌管理及產品發展總監), Sam Wong 黄敬森 (General Manager of Vast Diversified, exclusive distributor for Dr. Wu in Malaysia. Dr. Wu 马来西亚总代理Vast Diversified 总经理)

Pertamanya, ia perlu MELINDUNGI kulit daripada kerosakan disebabkan sinaran UV dan radikal bebas berbahaya. Ini merupakan punca utama kemerosotan dan kegelapan kulit. Ia juga harus mampu MENYEKAT kulit daripada mengeluarkan terlalu banyak melanin. Melanin bertanggungjawab menggelapkan warna kulit seseorang - lebih banyak melanin, lebih gelap warna kulit. 

Ketiga, ia perlu membantu kulit MENTERBALIKKAN kerosakan yang ada, seperti pigmentasi dan noda hitam disebabkan sinaran UV yang merosakkan kulit. Dan terakhir, sebuah produk pemutih kulit juga perlu MENGHIDRAT kulit secara mendalam untuk menjadikan ia lembut dan anjal sepanjang proses pencerahan sekali gus  memberi kesan yang cantik secara menyeluruh.

Dr. Ying Chin Wu memberikan cara penjagaan wajah kepada  Tong Bing Yu. (Dari kiri) Lynn Lim林佩盈 (Artis), Tong Bing Yu 童缤毓 (Artis) & Dr. Ying Chin Wu 吴英俊医生 (Brand Founder of Dr. Wu品牌创始人 & Clinical Professor of National Taiwan University Hospital (NTUH) 台大皮肤科權威醫師 )


Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System diformulakan bagi mewujudkan produk pemutih secara menyeluruh terulung dengan Glutathione sebagai bahan utama. 

Digunakan terus pada kulit, Glutathione berfungsi untuk melindungi kulit daripada kerosakan disebabkan sinaran UV, selain pada masa sama menyekat pengeluran melanin yang menggelapkan kulit. 

Bertindak seiring dengan bahan-bahan utama lain seperti AA2G (Ascorbyl Glucoside) untuk memanjangkan tempoh menyekat pengeluaran melanin; bahan penstabil Hyalo-Oligo®, iaitu sejenis Asid Hialuronik versi molekul kecil atau mikro yang membolehkan ia lebih cepat menembusi sel kulit untuk kesan hidrat lebih efektif dan tahan lama; ekstrak Silybum Marianum daripada susu thistle (tumbuhan liar dalam famili Composital) melindungi daripada tindak balas oksidatif yang merosakkan kulit; Vitamin B3 untuk mencerahkan noda-noda hitam dan pigmentasi; Vitamin B5 dan B6 dan Asid Hialuronik molekul mikro untuk melegakan keradangan dan melembapkan kulit, membuatkan Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System padat sebagai produk pemutih yang memberi kesan pada setiap peringkat.





Dengan Glutalight™, anda boleh mendapatkan kulit yang lebih cerah, berseri,  lembap, lembut dan lasak dalam satu produk sahaja. Sebagaimana kesemua produk lain Dr. Wu, kami berbangga dalam menghasilkan formula penjagaan kulit yang luar biasa ini dengan tumpuan utama kepada bahan-bahan aktif berkualiti tinggi untuk memberi hasil yang efektif dan dapat dilihat dalam tempoh yang lebih singkat. Produk-produk Glutalight™ tidak mengandungi sebarang bahan-bahan sensitif dan fotosensitif mahupun alkohol, menjadikan ia cukup lembut walau pada kulit sensitif dan kulit selepas rawatan. Kulit licin bagaikan porselin bukan milik eksklusif kepada golongan selebriti sahaja. Anda juga boleh mendapatkannya dalam suasana selesa di rumah,” kata Sam Wong, Pengurus Besar Vast Diversified, pengedar eksklusif produk Dr. Wu di Malaysia.

Menurut laporan ujian dijalankan oleh makmal kosmetik Providence University ke atas 40 individu berusia antara 20-50 tahun yang menggunakan Glutalight™ Whitening System berterusan selama 28 hari, hasilnya menunjukkan bahawa 97.5% responden menyedari kulit mereka lebih cerah dengan  Glutalight™ Whitening Serum. 




Manakala 95% merasakan kulit lebih bersinar; 95% peratus merasakan kulit semakin kurang gelap; 97 % merasakan kelembapan kulit meningkat; dan 100% merasakan warna kulit semakin sekata. Responden menyedari keserian kulit semakin meningkat antara 7 hingga 28 hari penggunaan produk, di samping penurunan paras keluasan dan kedalaman noda hitam, manakala 82.5% melaporkan penurunan jumlah titik noda hitam dan 92.5% melaporkan penurunan ketara di kawasan yang dilitupi noda hitam. 





Sebagai kesimpulannya,  Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System bukan seperti produk pemutih biasa. Ia bertindak serentak dengan 5 fungsi berbeza hanya dalam satu botol: memutihkan, menghaluskan dan menghidrat, menyerikan kulit kusam, menghasilkan anti-pigmentasi secara mendalam dan akhir sekali membuatkan tona kulit wajah lebih sekata. Hasilnya? Kulit cerah tanpa cela dari setiap sudut.


Rangkaian All- New Dr Wu Glutalight™ Whitening System mengandungi: 

DR. WU GLUTALIGHT™ INTENSIVE WHITENING ESSENCE TONER 150ml (RM179)

Meningkatkan kelembapan dan kejernihan kulit.
Penyegar seperti serum yang boleh mempercepatkan kesan pemutihan semua-dalam-satu. 





Produk pertama yang menggunakan  revolusi formula pemutihan “Glutalight™” mengandungi Glutathione dipaten di Jepun yang menggunakan AA2G, Ekstrak HerbEx Silybum™, Vitamin B3, B5, B6, dan ditambah Allantoin  untuk melembutkan kulit, dengan kesan pemutihan dan kelembapan, mengurangan dengan berkesan kemunculan pigmentasi, serta mencerahkan kulit kusam dan tidak sekata.

Ia boleh digunakan pada siang hari atau sebagai penjagaan selepas rawatan wajah dan ia bebas asid. 



DR. WU GLUTALIGHT™ INTENSIVE WHITENING LOTION 50ml (RM219)

Memperbaiki kulit, menjadikan ia cerah dan bersinar.





Losen yang teksturnya ringan dan berkrim ini, merupakan yang pertama menggunakan formula pemutih “Glutalight™” yang dipaten di Jepun, bersama-sama dengan AA2G, HerbEx Silybum Extract™, Vitamin B3, B5, B6 dan Asid Hialuronik molekul mikro, yang boleh mengurangkan kemunculan pigmentasi selain menghaluskan dan melembapkan kulit. 


Ia boleh digunakan pada siang hari atau sebagai penjagaan selepas rawatan wajah dan ia bebas asid. Menghasilkan kulit putih sempurna!



DR. WU GLUTALIGHT™  INTENSIVE WHITENING SERUM 15ml
(RM 169)

Menghentikan melanin pada setiap peringkat: pemutih yang lengkap.

Padat dengan bahan-bahan pemutih berkepakatan tinggi. Ia meratakan warna kulit yang tidak sekata dan mencerahkan noda hitam, menjadikan wajah anda nampak berseri dengan hanya dalam satu botol. 




Produk pertama menggunakan revolusi formula pemutih Glutalight™, yang mengandungi Glutalight™ dipaten di Jepun, selain kandungan bahan AA2G, Ekstrak HerbEx Silybum™, Vitamin B3, B5, B6 dan Asid Hialuronik molekul mikro untuk menghalang sepenuhnya pengeluaran melainan bagi kesan pemutihan yang cepat dan kekal lama. 

Ia boleh digunakan pada siang hari atau sebagai penjagaan selepas rawatan wajah dan ia bebas asid. Menghasilkan kulit putih sempurna!

DR. WU GLUTALIGHT™   WHITENING EYE SERUM 15ml (RM 179)

Menghilangkah kegelapan dan meningkatkan keanjalan kulit.




Serum mata dengan tekstur sangat ringan ini menggunakan revolusi formula pemutihan Glutalight™, yang mengandungi Glutalight™ dipaten diJepun, selainn kandungan bahan AA2G, Ekstrak HerbEx Silybum™, Vitamin B3, B5, B6, Asid Hialuronik molekul mikro dan Haloxyl untuk meningkatkan keanjalan dan mengurangkan kemunculan lingkaran hitam di keliling mata.  

Ia boleh digunakan pada siang hari atau sebagai penjagaan selepas rawatan wajah dan ia bebas asid lalu menghasilkan kulit putih sempurna!


Cara Penggunaan:





Untuk maklumat lanjut mengenai Dr. Wu’s Glutalight™ Whitening System, sila layari laman sesawang.





Read More

20 May 2019

Wajah Cantik Berseri Dengan Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration

Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration Kekalkan Keremajaan Kulit

Neil Armayan ialah jenama produk dari Korea yang tidak asing lagi bagi Qiss. Tahun lepas Qiss pernah menggunakan produk
Biosol Hygiene Wash yang juga produk dari Neil Armayan.

Kali ni Qiss guna Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration dimana produk ini mampu mengekalkan keremajaan kulit.



Neil Armayan Revesol Complex ini dirumuskan secara klinikal sebagai krim Multi-Factor Age Reverse yang berkesan kerana ia dihasilkan dari bahan PhytoCellTec Malus Domestica yang bukan sahaja melindungi tetapi juga membaiki sel induk semulajadi kulit dan fungsi yang berkaitan. Ia secara langsung dapat melawan proses penuaan dengan mengoptimumkan prestasi sel induk kulit kita.

Revesol Complex ini diformulasi daripada teknologi hyaluronic filling spheres dimana ia dapat memberikan kelembapan yang maksimum kepada kulit muka kita.

Bagi korang yang terasa nak Botox muka tu, lebih baik guna Revesol ni sebab Revesol ni adalah alternatif yang lebih baik daripada Botox dengan komponen pelembap dan perlindungan UV yang ada padanya. Ini lebih selamat dan bagus untuk kulit.



Kebaikan tambahan yang ada pada krim ini termasuk ciri anti-kulat, anti-keradangan dan pengurangan jerawat. Kalau korang nak tahu, pendekatan bersifat holistik ini terhasil daripada penyelidikan bertahun-tahun dan kajian terperinci terhadap maklumbalas daripada wanita di seluruh dunia.

Terdapat banyak kebaikan Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration. Antaranya:

1. Melewatkan penuaan sel
2. Perlindungan dipertingkat dan pemulihan fungsi sel induk kulit
3. Meningkatkan vitaliti dan meremajakan sel-sel kulit
4. Ciri pelembap yang luar biasa
5. Sangat berkesan melawan kedutan dan garis halus
6. Mengurangkan keradangan dan pembetukan jerawat
7. Mengelakkan liang tersumbat dan memberikan ruang untuk pertumbuhan sel baru
8. Memberi perlindungan nominal terhadap sinaran ultraviolet matahari
9. Ciri antikulat

Packaging Dan Tekstur

Qiss suka sangat cara pembungkusan Revesol Complex ni, kotaknya sangat eksklusif dan botol Revesol ini berwarna keemasan. Bagi Qiss memang cantik dan agak mudah dibawa ke mana sahaja.



Untuk teksturnya pula krim ini seakan-akan gel apabila kita sapu pada muka. Bila sapu kat muka tu, ia tidak melekit seperti krim yang lain.



Qiss suka sangat Revesol ni sebab sangat selesa bila dipakai dan sesuai dengan kulit Qiss.

Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam Revesol Cream ni adalah seperti Etilheksil Palmitat, Silika Dimetil Sililat, Butilena Glikol, Sodium Hialuronat, Saccharomyces Lisat, Kanji Jagung yang diubahsuai, Pantenol, Tokoferil Asetat, Sel Induk Malus Domestica, Asid Salisilik, Gam Akasia Senegal, Asetil Heksapeptida-8 dan Minyak Biji Slimmondsia Chinensis (Jojoba)

Cara penggunaan

Cara guna krim ni sama saja macam krim muka yang lain. Cuma perlu sapu pada setiap pagi dan malam selepas cuci dan memakai toner. Urut secara perlahan-lahan pada kulit muka. Biarkan krim meresap sepenuhnya ke dalam kulit.


Qiss suka Revesol Complex ni sebab krim dia membantu melembapkan kulit Qiss.  Menutup liang pori. Melicinkan wajah. Mengecutkan jerawat. Fuhhh.. Best sangat ni. Korang kena cuba sendiri krim ni kalau nak tahu hasilnya.

Qiss beruntung sebab guna Revesol Complex ni sebelum raya, jadi Qiss dapat hasil muka yang berseri-seri dan lebih segar untuk raya ni.

Setiap botol bersaiz 30gm. Boleh tahan 3-4 bulan bergantung pada cara pemakaian korang.


Dapatkan Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration Untuk Kekalkan Keremajaan Kulit.

Buat korang yang teruja nak cuba produk ni, korang berpeluang untuk dapatkan Revesol Cream ni dengan harga lebih murah. Macam mana? Korang boleh gunakan voucher code : NEILQIS20 untuk dapatkan 20% diskaun dengan pembelian secara online di Shopee di link ini : http://bit.ly/revesol

Diskaun voucher code ini hanya terhad kepada 10 orang terawal sahaja tau. Siapa cepat dia dapat.

Untuk sebarang pembelian atau info lanjut, sila layari :-

Website
http://www.neilarmayan.kr/

Facebook
https://www.facebook.com/neilarmayan

Instagram
https://instagram.com/n.armayanig

Shopee
https://shopee.com.my/neilarmayankorea
Read More

12 May 2019

Nak Ubah Hidup? Ambil Langkah Pertama Iaitu Kuasai Potensi Diri, Kewangan Dan Bisnes

Aku nak ubah hidup aku, aku tidak mahu miskin macam ni lagi. Aku nak mak ayah aku merasa hidup yang selesa, boleh berbelanja pakaian yang cantik-cantik, boleh makan makanan yang berkhasiat. Aku tekad, aku nak ubah hidup aku.

Seringkali bila kita tersepit dalam situasi kekangan kewangan, kita tekad untuk berubah tapi belum menemui jalannya.

Hari ini, Qiss nak kongsikan berita baik buat semua iaitu, Richworks International Sdn Bhd dengan sukacitanya telah melancarkan program baru NAK UBAH HIDUP 2019 – KUASAI POTENSI DIRI, KEWANGAN DAN BISNES secara Live Event pada 30 Ogos hingga 1 September 2019 di Setia City Convention Center (SCCC). 




Setelah 11 tahun ditubuhkan, lebih 700,000 peserta telah hadir ke program yang dianjurkan oleh RichWorks.

Ramai antara mereka yang hadir, telah berjaya merubah diri mereka dari hidup biasa-biasa menjadi luar biasa dengan berniaga. Apa yang lebih menarik, ramai dari mereka asalnya hadir dengan keadaan kusut, penuh bermasalah, dengan tekanan kewangan dan beban hutang keliling pinggang.




  

Selain dari itu, ramai yang berniaga tanpa ilmu perniagaan yang betul menyebabkan bisnes mereka susah nak berkembang. Malahan mereka terpaksa berhadapan dengan cabaran untuk membuat jualan bulanan yang tinggi dan konsisten. Dan ini juga mempengaruhi tahap kewangan dan pendapatan mereka sehingga menyebabkan ramai antara mereka terpaksa menanggung beban hutang bisnes yang mempengaruhi keadaan hidup mereka.


Tapi, setelah menghadiri beberapa program RichWorks, ramai yang mula menikmati hidup yang lebih baik dengan kebanyakannya muncul sebagai usahawan berjaya di dalam pelbagai bidang kerana mereka berjaya mengambil tindakan merubah hidup mereka untuk keluar dari kepompong bebanan masalah dan tekanan kewangan.

Sehingga hari ini, Dr Azizan Osman sebagai Master Coach RichWorks telah berjaya melahirkan ramai usahawan jutawan dan banyak menyumbang kepada perkembangan dan kemajuan bidang keusahawanan di negara ini, antaranya kemajuan anak-anak bangsa dengan rekod peningkatan pencapaian usahawan melalui program bisnes dan pemasaran hanya dalam tempoh seawal 3 bulan hingga 18 bulan.

FtCc V

Bergelar jutawan seawal usia 32 tahun melalui syarikat yang diasaskannya pada 2008, Azizan menerusi Richworks International Sdn Bhd, kini merupakan peneraju seminar latihan dan pencetus pembangunan keusahawanan dan pemasaran.


RichWorks melihat program ini sebagai peluang kami untuk membantu lebih ramai orang dengan berkongsi ilmu bagaimana mereka boleh Ubah Hidup dengan menguasai potensi diri, kewangan dan bisnes.

Kami yakin, Program Nak Ubah Hidup yang kami sasarkan pada bulan Ogos ini sempena Merdeka 2019 akan dihadiri oleh lebih 10,000 peserta selari dengan misi kami untuk melahirkan lebih ramai bakal usahawan.



Program ini akan menjadi pencetus titik perubahan dalam kehidupan mereka apabila mereka sedar dan tahu bagaimana program ini boleh bantu ubah hidup mereka dari Zero ke Jutawan hanya dengan berniaga. 



“Ramai di luar sana merasai bahang daripada tekanan ekonomi dan saya melihat ia semakin mencabar terutama buat mereka yang berpendapatan tetap, rendah atau sederhana dan golongan yang tidak bekerja, ditambah dengan kesan peningkatan harga barang dan kesan daripada kenaikan kos barangan dari luar negara disebabkan nilai tukaran ringgit yang lemah buat masa ini.” 




Azizan berkata, beliau sebagai individu mungkin tidak mampu mengubah ekonomi dunia tetapi melalui platform program ini yang merupakan inisiatifnya dipercayai dapat membantu lebih ramai orang, terutamanya Melayu untuk memperkasakan diri dan bangsa dengan ilmu dan formula untuk melonjakkan keupayaan diri.



“Mungkin tidak semua akan menghargai perkongsian ilmu bernilai ini tetapi mudah-mudahan ia dapat membantu mereka yang komited dan perlukan bimbingan daripada ilmu dan pengalaman saya selama ini untuk membina kehidupan dan tahap kewangan yang luar biasa, InsyaAllah.” 

“Selain dari itu, jika sebelum ini Richworks adalah sinonim dengan Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK) yang telah berakhir pada bulan November 2018, kami yakin isi kandungan Program Nak Ubah Hidup ini akan 10 kali lebih berimpak dari Program IMKK kerana program baru ini dapat membuka peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk memahami potensi sebenar diri mereka melalui ilmu serta pengalaman dan kesilapan saya untuk mereka mengubah dan memperbaiki diri, hidup dan tahap kewangan mereka menjadi luar biasa.” kata Azizan lagi.

Carilah mentor yang dapat membantu anda dalam perjalanan nak ubah hidup. Semoga dengan menghadiri program ini kita dapat satu perkongsian menarik dan terbuka hati untuk menjadi yang lebih baik dan seterusnya dapat membantu insan lain.

Layari: www.nakubahhidup.com untuk info lanjut

HOTLINE : 1-300-88-2424


Untuk maklumat lanjut, layari Richworks International Sdn Bhd
Website: www.richworks.com
Facebook: Azizan Osman Official Page
Twitter:  Azizan Official
Instagram: Azizan Osman Official
YouTube: Azizan Osman
LinkedIn:  Azizan Osman Official
Email: inquiries@richworks.com.my
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android aplikasi Apparel apps Arabic Artis automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review bid Biskut Raya Blogger Blogger review boost Borneo brownies Buffet Buka puasa Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car Carsome cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat computer Conference contest cookies Cozena damansara dewan domain Domino's Domino's pizza Dominos Dr Wu Duit e wallet electronic review etw etw6 Event facial Fashion Fernleaf fesyen food food review Foodreview forex free product review Futsal gadget gayatravel giveaway Glamogenic gold Guardian gula hair removal handphone happyfresh Haqqi Harriston Hiburan Honor hotel review ikan bakar Income Innphonim blockchain Inspirasi IPSB Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor Jual kereta kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor Klang klcc klfw Korean Kuih Raya lapetales laser launch lazada Lenovo lifestyle Lipstick Lulu Hypermarket maiwp mak siti makan makanan arab make up Malaysia masakan matic McCormick McDonald's media Menara Kuala Lumpur Merdeka Microsoft MMSOS mobile modelling motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi Museum Music myvi myvi2018 NASDAQ nestle ngeteh Nimpmos Nivea Online onlineshopping onlinetraining Oppo pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia pengantin Pensonic perkahwinan perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz Primark product product review Projek57 proparangers property Putrajaya railway Ramadan Raya realme rempah review Richworks Safi sale Seni Shah Alam shell out Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia sukan summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno Technology teknologi tengkubutang thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer transport travel TVC Ubat Gigi ukays unity unity ribbon upen Waterpark Wedding zakat zoo

BTemplates.com

Followers

Blogroll

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com