Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

Read More

Promosi Sempena Pembukaan LuLu Hypermarket di 1 Shamelin Mall Cheras

Promosi dan harga murah
Read More

ETW6: Keunikan Philea Mines Beach Resort

Philea Mines Beach Resort yang juga dikenali sebagai pantai di dalam bandar
Read More

SAFI Micellar Natural Cleansing Water

Mencuci Solekan Tanpa Pedihkan Mata Macam Bawang
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

30 April 2018

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Selalu Qiss nampak dalam televisyen ramai pelakon Korea mempunyai kulit yang cantik. Sedikit sebanyak dalam drama memaparkan mereka menggunakan produk kecantikan kulit dan mereka menggunakan produk kecantikan dalam beberapa episod.


Hari ni Qiss nak share tiga langkah mudah untuk menjaga kulit wajah setelah Kita penat berkerjaya seharian di luar. Untuk menjaga muka Qiss guna set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essential. Set ini mengandungi 3 jenis produk iaitu:


* Pembersih muka yang turut dikenali sebagai Contour Cleanser. Contour cleanser ini diperbuat daripada Ice Plant dan Lemon Verbena Leaf.


Penggunaan yang sedikit mampu untuk menghasilkan buih yang banyak dan ini membantu untuk membuang kotoran dan boleh membantu menjadikan muka Kita lebih kurus. Jadi cara Qiss pakai pencuci muka ini ialah letakkan sedikitit Di tapak Tangan dan sapukan Di keseluruhan muka.

* Produk kedua ialah primer water ataupun lebih dikenali dengan gabungan dua produk iaitu toner dan primer. Diperbuat daripada snow lotus, patented dewdrop technology ia memberi kelembutan yang berpanjangan dan membuatkan muka bersinar seperti remaja.


Untuk primer water ni, Qiss suka guna kapas muka untuk meratakan keseluruhan primer water ini ke seluruh muka. Ada juga yang suka menggunakan jari. Boleh je ikut keselesaan masing-masing.

* Terakhir sekali, boleh gunakan Fixer Cream 24 jam kelembapan. Fixer Cream ini boleh memberi kesegaran sepanjang Hari Dan membuatkan wajah anda lebih bermaya dan berseri. Ia diperbuat daripada Trehalose, Green Tea dan Baobap tree.



Jom tengok Qiss guna 3 produk ni macam mana dalam video di bawah.



Korang boleh dapatkan tiga produk best ni dekat sini: Althea

Nanti Qiss nak buat giveaway travel kit Bare Essentials ni. Jemput follow IG Qiss dulu @qisstiera

Read More

29 April 2018

Korean Fried Chicken di Eung Chicken Damansara Utama

Anneyong haseyo!!

Ayam goreng Korea semakin digemari oleh orang Malaysia dan Qiss tak terkecuali la kan.


Memang teringin makan ayam goreng dan pelbagai menu Korea yang lain Cuma tak tahu tempat mana yang ada ayam goreng yang best dan sedap.


Qiss dengar-dengar Restoran Eung Chicken yang terletak di Damansara Utama ni menyajikan Korean Fried Chicken. Sedapnya bila sebut pasal makanan ni kan.

Qiss bila dah sampai kat kedai ni memang suka tengok menu yang ada. Baru Qiss tau yang untuk ayam Korea ni ada tiga jenis sos. Sos yang pertama tu sos soya. Yang ni bila Qiss rasa ayam dia sedap dan memang cukup rasa.

Sos yang kedua ialah pedas. Yang pedas ni Qiss cubit sikit je sebab Qiss tak tahan makan pedas. Fuh!!! Berpeluh-peluh walaupun Qiss makan sikit je ayam dengan sos pedas ni. Terus Qiss cari air. So kalau korang yang suka pedas, Qiss cadangkan korang order ayam  sos pedas.


Menu lain yang Qiss makan kat sini ialah sup Ramyeon. Satu mangkuk berharga RM 16.00 dan ini kali pertama Qiss makan ramyeon dengan chesee.Sedap sangat tau. Lepas tu Qiss makan ramyeon ni dengan jeruk yang dipanggil Pickled Radish. Satu mangkuk berharga RM3.00.


Untuk menu seterusnya ialah Huraideu iaitu Crunchy Fried Chicken. Yang ni Qiss paling suka sebab ayam dia memang rangup. Makan pun kruk krak kruk krak bunyi. Kalau ayam ni, bagi qis dua ekor pun boleh habis tau. Haa.. jangan tak tahu yang ayam ni pun dihidangkan secara setengah ekor dan seekor bahagian ayam. Ada dua jenis sos yang korang boleh pilih. Ada sos soya dan sos pedas. So….korang nak pilih yang mana? Bagi Qiss dua-dua pun sedap. Rugilah kalau korang tak cuba.


Dah makan – makan, korang boleh hilangkan pedas dengan dua air istimewa iaitu Barbican dan Honey B.


Sempena bulan Ramadan yang bakal menjelang, Eung Chicken mengadakan promosi istimewa.


Set Iftar ( termasuk buah Kurma)

1. Set untuk 2 orang ( RM49.90 )
2 x Air minuman
2 x Nasi putih kukus Jepun
12pcs Wings ( mana-mana dua perisa )
2x  Mochi Kacang Merah dengan Aiskrim


2. Set 3 orang makan ( RM72.00 )
3 x Air Minuman
3x Nasi putih kukus Jepun
18pcs Wings ( mana-mana dua perisa )
3 x Mochi Kacang Merah dengan Aiskrim

3. Set 4 orang( RM95 )
4x Air Minuman
4x Nasi putih kukus Jepun
30pcs Wings ( mana-mana dua perisa )
3 x Mochi Kacang Merah dengan Aiskrim


Eung Chicken

Waktu operasi:
Ahad hingga Khamis 12.30 tengah hari – 11 malam
Jumaat dan Sabtu 12.30 tengah hari – 11.30 malam

Alamat: 
55G, Jalan SS 21/60, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor.

No Telefon: 
011 - 1057 4388

Follow Instagram : @eungchickenmy
Read More

26 April 2018

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Hai semua..

Qis dah lama ada masalah ni sehinggalah Qiss dapat satu penyelesaian dari Premier Clinic.

Masalah yang Qiss hadapi ialah bulu roma halus atas bibir yang lebat dan sangat kelihatan. So Qiss pun rasa rendah diri dan Qiss pernah kena ejek disebabkan bulu atas bibir ni je. Hati Qiss tak kental. Balik rumah nangis guling-guling.

Qiss beranikan diri buat survey dan tanya rakan-rakan. Dorang cerita tentang rawatan Laser Hair Removal. Setelah ditimbang tara, Qiss pilih untuk menjalani rawatan ni. Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan. Orang kata Beauty is Pain. Ohh tidak.! Kalau boleh taknak langsung rasa sakit.

Bersama Dr. Nigel

Dalam banyak-banyak klinik kecantikan, Qiss pilih Premier Clinic sebab kemudahan peralatan yang moden dan berdekatan dengan pengangkutan awam. Temujanji pertama  Qiss buat dengan Primier Clinic adalah dalam bulan April jugak. Qiss pilih cawangan KL City sebab senang nak datang. Qiss naik lrt je. Turun stesen Ampang Park. Jalan sikit dah sampai klinik. Mudah je nak cari sebenarnya.

Bila dah buat temujanji, nama dan jenis rawatan yang Qiss nak buat dah siap dorang catat. Cuma nak confirm kan dengan IC je. Yang lain-lain dah setel.

Dr. Nigel menerangkan cara-cara rawatan laser

Sebelum buat rawatan, Qiss berbincang dengan Dr. Nigel tentang rawatan Laser ni dan minta pandangan dari Dr. Dr. Nigel turut menerangkan bagaimana laser ini berfungsi membuang bulu halus dari kulit kita.

Fokus pada kawasan rawatan

Qiss masuk bilik rawatan dan disapukan krim bius disekitar bibir dan krim tu dibiarkan selama setengah jam. Selepas tu Dr. Nigel masuk untuk rawatan. Time tu Qiss dah Seram dah. Risau kalau-kalau rawatan laser ni menyakitkan tetapi naib baik, Qiss langsung tak rasa sakit sebab dah kena bius awal-awal cuma rasa panas sikit masa laser tu kena kulit.
sedikit penerangan sebelum memulakan rawatan

Rawatan laser ni dalam setengah jam je. Bergantung pada kawasan yang kita nak buang bulu tu. Disebabkan kawasan atas bibir tidak besar dan tidak banyak bulu halus tu jadi masa yang diambil untuk rawatan ni tak lama sangat.




Kelebihan rawatan ini

Tiada lagi ketidakselesaan. Betul. Kalau bulu-bulu halus ni masih ada atas bibir mesti Qiss tak selesa bila orang pandang Qiss lama-lama.

Tiada lagi bulu yang tumbuh secara kasar. Selepas rawatan bulu yang tumbuh berkurangan dan lebih halus.

Tiada lagi kesan iritasi dan jangkitan pada kulit seperti jika kita menggunakan cara biasa iaitu mencukur, mencabut dan waxing. Dengan penggunaan laser ni, kita dapat mengurangkan kesan iritasi dan jangkitan kulit tau.

Cepat dan efisyen. Dalam masa setengah jam rawatan dah habis dan kita boleh nampak kesan pada kulit kita.


Tawaran istimewa untuk semua yang berminat untuk menjalani rawatan di Premier Clinic ni. Korang boleh je sebut nama blog www.qisstiera.com ataupun Nama Qiss – Balqis semasa temujanji.


Antara rawatan lain yang disediakan oleh Premier Clinic ialah

  1. Hydrapeel 
  • PRP  
  • Laser   : carbon pigment QSwitch whitening 
  • Hair removal laser  
  • Fotona facelift 4Dc
  • Clatuu slimming for tummy  
  • Hair PRP  
  • Oxygen Infusion  
  • Snoring Laser  
  • PRP for knee injection  
  • Laser Peels for Scars Fine Lines + Wrinkles  
  • Laser for skin tightening  
  • Laser for body sculpting


Senarai cawangan Premier Clinic

TTDI:

31,Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail, 60000, Kuala Lumpur.

BANGSAR:

40, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100, Kuala Lumpur.
PUCHONG:

G-15, IOI Boulevard, Jalan Kenari 5, Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong, Selangor

KL CITY:

A-0-8 Megan Avenue 1 , 189 Jalan Tun Razak , 50400 Kuala Lumpur
General Contact Details : +6012-6625552




Instagram: premier_clinic





Dr Kee Yong Seng: http://www.KLaesthetic.com


Read More

20 April 2018

Buffet Magical Ramadan Night by Pullman Putrajaya Lakeside

Bertemakan Magical Ramadan Night, Pullman Putrajaya menawarkan pelbagai juadah menyelerakan dan persembahan menarik sempena buka puasa sepanjang bulan Ramadan ini. Bermula 15 Mei sehingga 14 Jun, selama 31 hari, tetamu boleh menikmati pelbagai juadah Asia, lebih 300 tradisional Melayu serta juadah terkenal dari pelbagai negara seperti Vietnam  Kemboja dan India.


Terdapat juga juadah dari Timur Tengah iaitu kambing panggang berserta sos pencicah yang enak. Tetamu juga boleh menikmati BBQ Seafood yang dipanggang dan dihidangkan panas-panas.





Ada yang suka sate? Pullman Putrajaya turut menghidangkan sate untuk tetamu tau.


Selain makanan ini terdapat juga makanan dari Itali seperti pasta dan pizza.

Bagi yang sukakan kuih muih dan manisan boleh ke ruangan khas yang menempatkan pelbagai jenis kek, kuih, pencuci mulut dan buah-buahan. Ada juga ruangan khas yang menempatkan pelbagai jenis kurma.





Paling Qiss suka kalau datang ke Buffet Magical Ramadan Night Pullman Putrajaya ni, Qiss dapat makan buah Durian sepuas hati. Buah Durian ini boleh dinikmati di satu bahagian khas kerana tetamu tidak dibenarkan membawa buah Durian ini ke meja makan.




Semasa waktu berbuka puasa, kedengaran Azan dilaungkan dan buah kurma akan dihidangkan bagi menghormati waktu berbuka.

Tetamu juga berkesempatan menikmati pemandangan senja sambil bersantai kerana lokasi hotel ini terletak di tepi tasik.



Popia Vietnam


Sambil makan, tetamu akan dihiburkan dengan persembahan secara langsung, dendangan saksofon, persembahan badut, fire eater dan pelbagai lagi. Ada juga yang menaiki Hover Board sambil memakai kostum Star Wars. Menarik bunyinya kan..

Korang kena datang dan rasai sendiri kemeriahan dan kelainan yang disediakan oleh Pullman Putrajaya bagi menghiburkan korang sambil korang nikmati juadah enak di sini.





Bagi yang ingin membawa keluarga ke sini korang boleh mula booking tarikh dan tak perlu risau sebab Pullman Putrajaya boleh memuatkan sehingga 10000 tetamu dalam satu masa. Walau bagaimanapun, korang perlu buat reservation awal-awal bagi memastikan korang dapat tempat untuk berbuka puasa ni. Harga untuk dewasa ialah RM188 dan kanak-kanak RM110. Buffet ini bermula dari 6.30 petang hingga 9.30 malam.

Untuk membuat tempahan:
Pullman Putrajaya Lakeside
No. 2, Jalan P5/5, 62200 Putrajaya.
No. tel: 03-8890 0000 @ whatsapp : 0168900142
Email: magicalramadhan@pullmanputrajaya.com

Read More

15 April 2018

Cold Storage Expands Its Reach In Penang Via HappyFresh

Things are Fresher than ever in Penang as Cold Storage and HappyFresh launch the northern region’s first home delivery service of fresh food and groceries today. 



Marking HappyFresh’s Third Anniversary, the expansion of services into Penang is part of the brand’s expansion plans in Malaysia, and an extension of its existing relationship with GCH Retail (Malaysia) Sdn Bhd the operator of Cold Storage in Malaysia.

To kick-start the service and in conjunction withHappyFresh’s third anniversary, in-store customers who visit Cold Storage Gurney Plaza or Island Plaza will receive:
a)    RM20 HappyFresh cash voucher to start shopping with Cold Storage on HappyFresh

b)    The first 1,000 HappyFresh customers will also receive a large grocery shopping bag courtesy of  HappyFresh and Cold Storage

c)    Additional mystery gift from Cold Storage to the first 200 HappyFresh customers purchased from Cold Storage stores

d)    Early bird discounts from HappyFresh:
a.      35% off for the first 200 customers
b.       25% off for the following 200 customers
c.       15% off for subsequent customers
So, come and join to get a great offer from HappyFresh.
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Acara Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android aplikasi Apparel apps Arabic Artis automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review bid Biskut Raya Bisnes Blogger Blogger review boost Borneo brownies Buffet Buka puasa Business Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car Carsome cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat computer Conference contest cookies Cozena damansara dewan domain Domino's Domino's pizza Dominos Dr Wu Duit e wallet electronic review etw etw6 Event facial Fashion Fernleaf festival fesyen food food review Foodreview forex free product review Futsal gadget Game gayatravel giveaway Glamogenic gold Guardian gula hair removal handphone happyfresh Haqqi Harriston hartanah health Hiburan Honor hotel review ikan bakar Income Innphonim blockchain Inspirasi IPSB Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor Jual kereta kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor Klang klcc klfw Korean kosmetik Kuih Raya lapetales laser launch lazada Lenovo lifestyle Lipstick Lulu Hypermarket maiwp mak siti makan makanan arab make up Malaysia masakan matic McCormick McDonald's media Menara Kuala Lumpur Merdeka Microsoft MMSOS mobile modelling motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi Museum Music myvi myvi2018 NASDAQ nestle ngeteh Nimpmos Nivea Online onlineshopping onlinetraining Oppo pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia pengantin Pensonic perkahwinan perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz Primark product product review Produk Projek57 proparangers property Putrajaya railway Ramadan Raya realme rempah review Richworks Safi sale Seni Shah Alam shell out Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia sukan summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno Technology teknologi tengkubutang Terkini thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer transport travel TVC Ubat Gigi ukays unity unity ribbon upen Waterpark Wedding World zakat zoo

Followers

BTemplates.com

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com