Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

Read More

Tempat Menarik Di Jelebu Negeri Sembilan

Taman Negeri Kenaboi
Read More

Produk Mampu Milik LUNAGLOW Dari DR. Irma Skincare

Harga produk ini sangat mampu milik dan dijual pada harga bawah RM 45
Read More

OKAD | Dewan Majlis Perkahwinan Bukit Jelutong Shah Alam

Okad Event Space terletak di Bukit Jelutong, Shah Alam
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

27 October 2020

Berhenti Join Ishare

Berhenti daftar aplikasi sebegini

Read More

26 October 2020

Berhenti Join Like Share

Jangan daftar dengan aplikasi ini

Read More

22 October 2020

Sharifah Shahira Jumpa Rahsia Bantu Sakit Lutut Ibunya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

RUPANYA dah lama aktres dan penyampai radio popular, Sharifah Shahira mencari produk yang boleh melegakan sakit lutut ibunya.

“Jadi ini berita gembira buat ibu saya. Tapi saya sebenarnya juga sudah kena belajar pakai benda ini. Umur macam saya ini, kena ambil tahu. Lainlah orang badan ringan tetapi keturunan saya pula badan besar, berat, jadi mudah sakit lutut.

“Kalau saya berjalan pun dah pakai selipar. Buat show pun pakai selipar. Takut kena effect bila ramai orang tua selepas umur 50 ke atas atau wanita menopaus, mudah sakit-sakit lutut. Tapi Alhamdulillah tahun 2020, saya terjumpa produk ni.

“Mulanya beli untuk mak, sebab dia susah nak bangun dari duduk. Nak bergerak pun perlahan sebab nak adjust tulang-tulang. Tapi saya pun pakai,” kata Sharifah Shahira tentang produk Gel Amani.

“Tapi jangan harap sekali pakai, terus baik. Kena pakai hari-hari, insyaAllah akan lega dan sakit semakin kurang,” katanya yang turut menggunakan Gel Amani buat suaminya, Ijoy Azahari yang gemar bermain golf.

Bukan setakat Gel Amani, nampaknya Sharifah Shahira juga mengambil Pati Jus Amani yang mengandungi madu, kurma, delima, minyak zaitun dan habbatus sauda sebagai rutin hariannya.

Katanya, Pati Jus Amani mudah diambil kerana siap sedia diminum tanpa perlu dibancuh dengan air.

Senang makannya, buka dan makan. Sebagai wanita berkarier, mana ada masa sangat.

“Pati Jus Amani ini bagus untuk membantu menambah tenaga saya. Umur macam saya lebih 40 tahun ini kena mesra dengan produk begini. Nak bertenaga dan saya pula suka pot pet pot pet, maka saya perlukannya. Yang penting tiada gula, jangan risau dan mereka yang ada kencing manis pun boleh makan Pati Jus Amani,” katanya menerusi satu rakaman video.

Menurut Pengarah Urusan Amani Life Sdn Bhd, Leo Adiputra, produk Gel Amani telah membantu hampir sejuta pengguna sejak dikeluarkan pada 2014 dan dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh komuniti Eropah.

Anda boleh dapatkan produk Amani dari ejen-ejen online dan kedai jamu di seluruh negara.

KENAPA PERLU MEMILIH GEL AMANI ?

✅ Telah membantu hampir 1 juta pengguna sejak tahun 2014.

✅ Dijamin selamat oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA di bawah kategori ubat traditional. Nombor kelulusan : MAL17086021TC

✅ Dijamin HALAL oleh JAKIM. Nombor sijil halal : MS2424:2012

✅ Dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh kominiti Eropah. Mematuhi piawaian antarabangsa untuk menjamin mutu dan kualiti.

✅ Mudah dibawa kemana-mana kerana disimpan dalam botol plastik yang ringan dan tak mudah pecah sehingga boleh dimasukkan ke dalam poket seluar.

✅ Rasanya yang sejuk berangin sangat selesa pada kulit membuatkannya sesuai untuk digunakan oleh pelbagai peringkat usia.

✅ Berbentuk cecair, mudah kering tanpa kesan melekit.

✅ Harganya berbaloi dan tidak membebankan : RM35 (30ml) & RM60 (60ml).

Untuk dapatkan produk ini atau ingin tahu dengan lebih lanjut boleh layari

Facebook 

Read More

09 October 2020

King Kaffe Kopi Untuk Lelaki Keluaran NUFIYA

Produk keempat Nufiya Empire Sdn. Bhd, 

5000 set telah terjual

King Kaffe iaitu produk baharu keluaran Nufiya Empire Sdn Bhd dilancarkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Nufiya Empire Sdn. Bhd. yang juga merupakan Pengasas, Yaya Suhaimi. Majlis pelancaran itu telah diadakan di Port Dickson. 

King Kaffe dihasilkan dari gabungan bahan khas seperti Kopi Arabica, Ekstrak Tongkat Ali, Ekstrak Ubi Jaga, Ektsrak Butea Superba, Ekstrak Catuaba, Ekstrak Maca, dan Ekstrak Guarana khas untuk lelaki.

Menurut Pengasas, Yaya Suhaimi, produk ini mempunyai sijil pengkelasan makanan dan dikilangkan di kilang yang bertaraf GMP. 

Produk ini juga lulus KKM dan dikilangkan di kilang bertaraf GMP. Antara kelebihan King Kaffe adalah dihasilkan untuk membantu masalah dalaman lelaki dan meningkatkan tenaga.

Meskipun produk ini baharu sahaja dilancarkan hari ini, tetapi sebanyak 5000 set telah terjual, dimana pembeli telah membuat pembelian lebih awal. Sama-sama kita doakan agar King Kaffe terus mendapat tempat di hati pengguna.

Dalam pada itu, Yaya Suhaimi turut mengajak orang ramai terutama suri rumah untuk menjana pendapatan sendiri dengan menyertai #avengersnufiya

“Setiap individu berpeluang menjadi usahawan dengan modal hanya serendah RM300 sahaja. Sistem kami memberikan kelebihan dimana setiap dropship, agen, stokis, senior stokis dan leader dapat mengumpul mata ganjaran dan tebus. Jadi semua akan dapat merasa ganjaran ataupun reward.

Leader Nufiya setakat ini berjaya capai RM100,000 jualan sebulan. Dan kita mahu membantu ramai lagi surirumah untuk mendapatkan pendapatan seperti itu,” jelasnya.

Sempena pelancaran ini, Nufiya Empire Sdn.Bhd turut mengambil kesempatan untuk menghargai team yang hadir dan akan menyerahkan penghargaan khas buat mereka seperti hadiah, trofi, dan juga sijil penghargaan. 

Majlis bertemakan Glitter and Glamour  ini akan dihadiri seramai 95 orang yang terdiri daripada team Nufiya HQ, stokis, dan avangersnufiya.

Majlis pelancaran ini menampilkan Najib Assaddok dan isteri sebagai tetamu khas.

Bertanya kepada Yaya Suhaimi bagaimana tercetus idea untuk menghasilkan King Kaffe, Yaya menjawab "King Kaffe dikeluarkan setelah ramai para isteri mengatakan bahawa suami juga ingin merasakan kopi sedap dari NUFIYA  seperti Ladyes Coafee. Ramai juga para suami yang meminta untuk NUFIYA keluarkan minuman pracampuran khas untuk dalaman lelaki bagi membantu  menyelesaikan masalah lelaki yang mengalami masalah cepat letih. Maka dari situ terhasillah King Kaffe ini.

Pengalaman paling getir pada tahun 2019 dimana kita berjalan tanpa arah tuju, belum jelas dengan matlamat yang nak dicapai, sampaikan jualan mula tersangkut. Kita juda ada masalah dengan pengurusan stok, team in house berhenti kerja 24jam dan dalam keadaan berpantang saya kena uruskan semua sendirian. 

Bila buat bisnes tanpa ilmu itu membuatkan kita banyak melakukan kesilapan. Agent stokis satu per satu tinggalkan NUFIYA. Jualan 6 angka tetapi salah costing sehingga membuatkan cashflow tercekik.

Alhamdulillah pengalaman paling manis mula muncul satu per satu pada tahun 2020 ni . Yaya kembali untuk menuntut ilmu bersama sifu Najib Asaddok, Alhamdulillah Allah gantikan dengan in house team yang memahami dan ringan tulang," katanya lagi.

Harapan Yaya Suhaimi 

NUFIYA juga terpilih utk memenangi Global Halal Excellence Award 2020, terpilih dalam jenama pilihan Pa&Ma 2020 dan Nona Superwoman 2020. Bukan itu saja, NUFIYA juga bekerjasama bersama hospital yang besar. Jualan NUFIYA mula meningkat dan pecah rekod iaitu RM 2.6 juta setakat bulan Ogos.

Pencapaian NUFIYA EMPIRE SDN BHD setakat sekarang sudah melahirkan 5 orang kapten yang asalnya seorang suri rumah yang tiada pendapatan tetapi kini mampu memecah rekod jualan 6 angka hingga ke 7 angka dan jumlah kesemua ejen dan dropship yang bersama NUFIYA ialah seramai 2500 orang. 

"Harapan Yaya untuk tahun 2020 adalah untuk mencapai jualan sebanyak RM4 juta dan melahirkan 5000 orang suri rumah dan wanita diluar sana untuk bangkit berjaya miliki pendapatan sekurang-kurangnya 4 angka sebulan dan dapat membantu lebih ramai ibu menyusu simanja sehingga 2 tahun," kata Yaya Suhaimi.

Kelebihan join ejen atau stokis NUFIYA

Dengan sertai NUFIYA, kelebihan jadi avengersnufiya bukan saja mudah untuk menambah pendapatan, tetapi NUFIYA ada tawarkan insentif kelahiran dan kematian untuk avengersnufiya. Setiap RM1 boleh ditukar kepada 1 mata. Boleh kumpul mata dan tebus ganjaran tanpa target setiap bulan. Jadi bermula dari dropship, cepat atau lambat masih boleh merasai ganjaran dari HQ. NUFIYA juga menaja avengersnufiya pergi ke Langkawi secara percuma. Hadiah cabutan misteri juga diberikan setiap bulan. Untung jadi avengersnufiya ni kan.

Bagi sesiapa yang nak keluar dari kehidupan yang kerap meminjam wang, NUFIYA ingin membantu. Walaupun bermula dengan dropship tidak mustahil satu hari nanti anda akan menjadi seorang jutawan. Kerana saya dulunya juga seorang dropship dan surirumah. Begitu juga Kapten NUFIYA yang mana bermula dari dropship.

Majlis pelancaran yang disambut meriah itu diadakan di Port Dickson dimulakan dengan seminar, aktiviti riadah dan seterusnya diakhiri dengan majlis pelancaran King Kaffe ini.

Majlis pelancaran ini telah dianjurkan oleh newsfeedmalaysia, sebuah syarikat pengiklanan yang menyediakan pelbagai kemudahan pengiklanan, marketing dan branding termasuklah majalah, surat khabar, radio, televisyen.

Read More

Promosi Hebat Barangan Emas Di PG Mall Sempena Jualan 10.10

Assalamualaikum dan hai semua,

Membeli-belah secara online ni sebenarnya satu terapi kan. Sejak kes covid-19 ni meningkat Qiss takut nak selalu keluar rumah dan sejak PKP hari tu lah Qiss mula shopping kat PG Mall bagi mendapatkan barang keperluan dan pelbagai lagi. 

PG Mall sudah ditubuhkan sejak tahun 2017 lagi dan telah diasaskan oleh Dato’ Wira Louis Ng yang juga merupakan Pengerusi Eksekutif PG Group. PG Mall merupakan satu platform bagi produk Malaysia dipasarkan secara dalam talian. Bagi anda yang berminat untuk membeli-belah di PG Mall boleh terus ke laman sesawang http://www.pgmall.my



PG Mall juga berada di tempat teratas nombor 3 di laman sesawang Iprice. Untuk laporan tersebut boleh layari https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/

Sistem Pembayaran di PG Mall 

Menarik tentang sistem pembayaran PG Mall ialah, mereka merupakan satu-satunya platform yang mempunyai major e-wallet patners seperti Maybank, QRPay, Touch ‘n Go e-wallet, Boost, GrabPay, Alipay dan lain-lain.

Proudly Local / Beli Barang Tempatan

Telah berlangsung dari bulan Julai hingga Disember 2020. PG Mall menyahut seruan kerajaan untuk meningkatkan jualan barangan tempatan. Bagi anda yang nak membeli-belah pada waktu ni, Qiss ada kod kupon istimewa buat anda semua.

KBBM20 - potongan RM20 dengan pembelian minimum sebanyak RM50

KBBM30 - potongan RM30 dengan pembelian minimum sebanyak RM100

Beli barangan keperluan rumah anda dengan memberi sokongan kepada barangan Malaysia. Jom support local #BarangBaikBarangKita 

Pelbagai barangan ada di sini terus klik sini untuk kempen proudly local https://pgmall.my/proudly-local-campaign

Menarik lagi tentang PG Mall bila anda boleh membeli emas dan barang kemas secara atas talian sahaja. Ada 3 kedai dalam talian yang Qiss nak syorkan pada anda kerana ada promosi sempena 10.10 ni tau. Tak rugi membeli-belah semasa promosi. Jimat lebih banyak.

Aurora Italia 10.10 sale


Jualan hanya pada 10 Oktober 2020, jadi anda perlu bersiap sedia pada tarikh ni kalau taknak terlepas Jualan Fantastik potongan RM110. Paling menarik tiada had minimum pembelian. 

Menarik kan. Qiss pun tak sabar nak membeli-belah pada 10 Oktober nanti. Dah tengok barang yang berkenan dah. Tunggu promosi je.

Untuk lihat pelbagai rekaan yang menarik, layari:

https://pgmall.my/Aurora-Italia-1

PG Jewel 

PG Jewel turut mengadakan Super Sales dari 9-11 Oktober 2020 Tawaran di PG Jewel adalah yang terbaik ! Dari RM10 Workmanship anda boleh dapatkan barangan kemas yang cantik-cantik pada harga dari kilang saja tau. 

Untung siapa yang membeli-belah nanti. Penghantaran percuma dan ada hadiah misteri untuk 100 pelanggan terawal. Jangan lepaskan peluang untuk tambah barang kemas anda nanti. Berbaloi sangat-sangat,  haa boleh cepat-cepat layari https://pgmall.my/PG-Jewel

PG Gold Museum 

Jualan istimewa dari 9-11 Oktober 2020

Ada pelbagai Gold Bar dijual dengan rekaan menarik. Kalau anda nak tahu rekaan apa, kena tunggu dan jangan lupa set kan tarikh jualan tersebut pada kalendar anda kalau taknak terlepas peluang ini.

Kalau nak tengok-tengok dulu rekaan yang ada, boleh layari, https://pgmall.my/Gold-Museum

Qiss pun dah rambang mata nak pilih yang mana satu. Tapi seronok sebenarnya dapat menyimpan emas ni. Bagi anda yang baru-baru nak berjinak dengan pembelian emas, boleh beli di PG Mall sebab harga lebih rendah dan tak perlu keluar rumah bersesak dengan orang ramai.

Jom membeli-belah sekarang!

Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini di PG Mall, boleh layari

Laman web: www.pgmall.my 

Facebook: www.facebook.com/PGMallMalaysia

Instagram: www.instagram.com/pgmall.my

Telegram: PG MALL OFFICIAL https://t.me/pgmallofficial001

#PGMall #PGJewel #Aurora #PGGoldMuseum #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #shopnow #shoponline #ByMalaysianstoMalaysian #BarangBaikBarangKita #PGMall4u #freeshipping #1010sale

Read More

07 October 2020

Sambutan Ulang Tahun Ke-53 Guardian Diraikan Dengan Stor Konsep Baru

Assalamualaikum dan hai,

Sebelum ni pernah tak anda ke stor Guardian yang berdekatan untuk membeli barangan kecantikan mahupun ubat-ubatan atau keperluan perjalanan anda? 

Mesti anda teruja bila tahu stor utama Guardian Malaysia di Suria KLCC telah diberi wajah baru bagi mengukuhkan lagi posisinya sebagai destinasi farmasi, kesihatan dan kecantikan nombor satu di kota ini. Haaa teruja kan?

Diubahsuai dan dilancarkan untuk sambutan ulang tahun ke-53 Guardian di Malaysia, Soren Lauridsen, Ketua Pegawai Eksekutif Guardian Health and Beauty, Asia Tenggara berkata:

“Stor Guardian Suria KLCC adalah sangat istimewa. Ia merupakan stor utama Guardian Malaysia yang memberi perkhidmatan kepada jutaan pelanggan di pusat membeli-belah bertaraf dunia itu sejak 1998. Ia telah membangun menjadi stor nombor SATU kami dari segi jualan dan juga merupakan stor terbesar dalam rangkaian stor kami dan menetapkan standard stor Guardian di seluruh negara.” 

Tambah beliau: 

“Stor konsep baru ini mencerminkan sasaran Guardian untuk terus berkembang melangkaui jangkaan pelanggan. Sebagai peneraju dalam farmasi, kesihatan dan kecantikan runcit, Guardian Malaysia telah memberi respon pantas kepada perubahan dengan tawaran ‘Nilai Terbaik’ setiap hari untuk barangan keperluan harian pelanggan kami dan membawakan trend Kecantikan & Jenama yang terkini dari seluruh dunia.”

Objektif utama kami adalah untuk mewujudkan amalan-amalan terbaik dalam industri peruncitan; menghubungkan pelanggan kami dengan produk dan membantu mereka memilih produk yang tepat dengan nilai yang hebat, sama ada  ia barangan farmasi, kesihatan atau kecantikan.” 

“Segar dan menarik, para pelanggan kami akan teruja apabila mendapati kebanyakan perubahan yang dilakukan pada stor adalah berdasarkan maklum balas yang mereka berikan. Sama pentingnya, produk yang ditawarkan juga dipilih dengan teliti agar menepati keperluan membeli-belah pelanggan,” jelas Soren. 

Pelbagai usaha telah dilakukan dalam pengubahsuaian pengalaman membeli-belah agar Guardian Suria KLCC sentiasa kekal sebagai destinasi farmasi, kesihatan dan kecantikan utama. 

Mengetuai lawatan di stor itu, Mr. Lauridsen berkata:

“Bermula dengan logo oren khas kami, persekitaran stor kami adalah cerminan tenaga yang lahir daripada kecantikan sihat. Semua kemasan dan lekapan telah direkabentuk untuk meningkatkan keterlihatan produk dan memberikan suasana membeli-belah yang lebih selesa, sama ada ia bahagian Korea atau Jepun. Setiap sudut padat dengan ciri menarik yang pasti membuat pelanggan teruja.” 

Antaranya ialah:

- Teknologi umur kulit Eucerin iaitu DermaAnalyser yang membantu pelanggan memahami kulit mereka dengan lebih baik

- Stor Maybelline - dipasang dengan Augmented Reality Filter yang menampilkan solekan maya dan alat solek dalam talian untuk membantu pelanggan mencari produk solekan terbaik. 


- Bahagian khas untuk produk penjagaan kulit, kosmetik dan penjagaan rambut Korea dan Jepun.

- Dinding Kundal yang mempamerkan jenama penjagaan rambut terkemuka Korea yang hanya boleh didapati di Guardian.

- Perkhidmatan farmasi tersedia 7 hari seminggu di stor ini menawarkan  perhatian penuh kepada pelanggan - terutamanya untuk tujuan pengisian ubat, pemeriksaan dan perundingan kesihatan 

- Bahagian Penjagaan Kesihatan yang diperluas merangkumi ruang khas untuk produk diabetes, mendidik pelanggan mengenai rancangan diet dan tip-tip pencegahan.

- Rangkaian produk Own Brand Guardian yang pelbagai menawarkan kualiti dan nilai wang akan turut dipamerkan dengan jelas.

Bagi meraikan pencapaian ini dan Ulang Tahun ke-53 Guardian, Guardian Malaysia akan melancarkan peraduan Sambutan Ulangtahun Fit & Fab. Banyak hadiah hebat menanti para pelanggan yang menyertai Cabaran #GuardianFITnFAB di TikTok yang mana akan berlangsung pada 16 Oktober sehingga 15 November. Hadiah-hadiah termasuk sebuah iPhone 11 Pro Max untuk pemenang utama, pengering rambut Dyson Supersonic untuk video Paling Kreatif, SONY PlayStation 4 untuk Video Paling Comel dan 8 hadiah saguhati iaitu baucar Guardian bernilai RM500 setiap seorang. 

Selain itu, di stor-stor terpilih dan dalam masa tertentu, setiap pelanggan pertama yang berbelanja minimum sebanyak RM53, akan menerima Kotak Hadiah Ulang Tahun Guardian bernilai RM153. Kotak-kotak ini mengandungi kejutan istimewa daripada penaja-penaja yang terlibat, BioEssence, L’oreal, Maybelline, Pantene, Sunsilk, Canmake dan Catrice. Maklumat lanjut boleh didapati di Facebook Guardian Malaysia. 

Haa kotak macam Qiss pegang ni, jadi jangan lupa membeli-belah di Guardian tau.

Mr Lauridsen berkata:

“Selain membuka beberapa stor konsep lagi di kawasan-kawasan utama, untuk memberi pelanggan akses yang lebih baik kepada rangkaian produk berkualiti yang komprehensif dengan harga yang kompetitif, kami telah menjalinkan kerjasama eksklusif dengan Korea, Jepun, Malaysia dan jenama-jenama antarabangsa lain agar permintaan pelanggan untuk barangan kecantikan sihat berkualiti dapat dipenuhi,” jelas beliau.

Jangan lepaskan peluang menarik ni sebab anda akan dapat promosi yang hebat sempena ulangtahun Guardian ke 53 ini. Sertai juga Giveaway dan Siaran Langsung Guardian di Facebook dan Instagram untuk topik menarik mengenai kecantikan. 



 


Read More

05 October 2020

Matcha Lovers Should Check Out These New Drinks At Gong Cha

Yes, you heard it right, Malaysians’ favourite bubble tea chain Gong Cha and Malaysia’s no.1 e-commerce platform Shopee are back for another round of special drinks. This time, they will be enticing matcha lovers with a whole new series of matcha drinks called the 10.10 Festival Drinks in celebration of Shopee 10.10 Brands Festival.


 

Brewing for a limited time only, matcha lovers will be treated to three exclusive drinks - Matcha Coffee Latte, Matcha Marble and Matcha Latte which are only available for purchase via the Shopee App from now till 25 October.

Matcha Coffee Latte

Who would have thought that matcha and espresso can go hand-in-hand in one drink. The silky fine matcha powder coated with milk and the rich espresso shot create a beautiful layered beverage. If you can't decide between iced coffee and a matcha latte, how about enjoying the best of both worlds at once!


Matcha Marble

An Instagram-worthy drink thanks to the beautiful marble texture created by the blending and weaving of fine matcha powder into rich milk to form a smooth and silky look. Sweetened to your preference, the drink is topped off with a layer of Gong Cha’s signature creamy milk foam that leaves you wanting for more. 

Matcha Latte

Feel refreshed, especially on a hot day, when you take a sip of the iced matcha latte. Psst! We hear that matcha latte has some health benefits! So what are you waiting for?  

The Gong Cha e-drink series can only be purchased digitally via the Shopee App and redeemed at all Gong Cha outlets nationwide. Get the Shopee x Gong Cha 10.10 Festival Drinks exclusively on Shopee through the Food & Services Vouchers in-app portal from now to 25 October.

Fans can enjoy the drinks at an introductory price of RM10. Save more when you purchase the drinks at RM5 only this October on these special dates: 3, 7, 10, 15, 18, 21 & 24.

The 10.10 Festival Drink is in conjunction with the Shopee 10.10 Brands Festival that is taking place from now to 10 October. The region’s biggest online shopping event for brands like Gong Cha and many more, the Shopee 10.10 Brands Festival is bound to surprise users with greater savings. Enjoy exclusive RM10 deals, free shipping with a minimum spend of RM10 and choose a wide selection of 100% authentic products from favourite brands via the Million Dollar Brands Discounts in-app portal. Users also stand to win prizes, vouchers and Shopee Coins worth up to RM1,000,000 when they play Shopee Games such as Shopee Farm, Shopee Claw, Shopee Poly and more.

What are you waiting for? Visit https://shopee.com.my/gongcha-shopee-series now! 


Read More

04 October 2020

Filem Puteri Gunung Sengkuang Terbitan HSF Production Beri Peluang Kepada Pelakon Veteran Ke Layar Perak

Assalamualaikum dan hai,

Artis veteran sinonim dengan lakonan yang hebat. Tidak seperti di negara luar, artis veteran di Malaysia sering dilupakan apabila artis baru muncul. Sedangkan bakat mereka sepatutnya dihargai dan diberi pengiktirafan. Qiss sendiri membesar dengan lakonan mereka ini. 

Majlis pelancaran HSF Production 
-gambar dari Megatreview

Sehubungan dengan itu, MY Asia Empire telah melancarkan sebuah produksi filem dan drama HSF Production (M) Sdn. Bhd. MY Asia Empire adalah sebuah syarikat rakaman yang lebih dikenali dengan nama Asia Empire Records. Sehingga kini Asia Empire Records telah melahirkan beberapa orang artis naungan selaku penerbit dan edaran. Asia Empire Records turut mempunyai studio rakaman yang menjadi nadi utama penggerak karya-karya artis naungan mereka secara bebas. Selain itu, Asia Empire Records turut terlibat dalam hal pengurusan artis, promosi dan sebagainya.

Setelah beberapa tahun bertapak di dalam industri muzik, Asia Empire Records kini tampil bergabung bersama Encik Haniff Khan serta Puan Rusilawati atau lebih dikenali sebagai Kak Shila Mambo iaitu salah seorang pelakon serta penulis skrip yang tidak asing lagu di dalam dunia perfileman dan drama di Malaysia. Gabungan ini bertujuan untuk melangkah setapak lagi ke dunia perfileman dan drama dengan menubuhkan sebuah produksi filem iaitu HSF Production (M) Sdn. Bhd.


Home Screen Film atau HSF Production (M) Sdn. Bhd. telah melantik Puan Rusilawati atau Shila Mambo sebagai pengarah pengurusan filem dan drama.

Pada majlis pelancaran HSF Production (M) Sdn. Bhd. turut diperkenalkan satu filem yang akan menemui penonton hasil karya dari HSF Production (M) Sdn. Bhd. Terujanya bila 80 peratus barisan artis untuk filem ini adalah dari kalangan pelakon veteran manakala lagi 20 peratus dari kalangan artis baru yang berbakat sebagai pelakon. Judul filem tersebut ialah Puteri Gunung Sengkuang yang memaparkan nasib para Hang-Hang untuk menjayakan hasrat Puteri Gunung Sengkuang tersebut.


Shila Mambo berharap dengan pengenalan filem ini, beliau akan dapat menghasilkan karya terbaru sama ada dalam bentuk filem, drama ataupun telemovie.

Dengan ini,  HSF Production (M) Sdn. Bhd. akan melahirkan filem dan drama untuk memberi impak kepada industri seterusnya bersaing secara sihat untuk memartabatkan industri filem dan drama Malaysia. 

HSF Production (M) Sdn. Bhd. dengan ini memperluaskan lagi peluang kepada pengkarya, penulis skrip serta pelakon sedia ada mahupun pelakon baru untuk turut sama memeriahkan lagi industri filem di Malaysia. Pada masa yang sama juga, peluang turut diberikan kepada pengkarya muzik bagi menghasilkan runut bunyi filem dan drama yang bakal ditayangkan nanti.

Dengan wujudnya HSF Production (M) Sdn. Bhd. lebih banyak peluang pekerjaan akan dibuka bagi memastikan filem dihasilkan dalam tempoh yang pendek berikutan kes Covid-19 masih ada. Antara peluang yang ada ialah krew belakang tabir, penulis skrip, penulis lagu, team produksi dan banyak lagi.

HSF Production (M) Sdn. Bhd. akan memberikan satu saingan secara meluas untuk bersama mengangkat industri perfileman Malaysia ke peringkat lebih tinggi dengan memberikan sesuatu yang segar untuk tontonan umum di layar perak. Nantikan kemunculan filem, drama, telemovie dan sebagainya dari HSF Production (M) Sdn. Bhd.

Read More

Raikan Deepavali Dengan Menu Flaming Koli Di The Chicken Rice Shop

Assalamualaikum dan hai,

Malam ni nak balik kampung jadi waktu siang sibuk nak mengemas barang. Tengah lipat baju nak masuk beg perut pun berbunyi. Alahai. Perut minta makanan..hahahha

Jadi nak order makan je hari ni. Rasa nak makan nasi ayam dan The Chicken Rice Shop pilihan Qiss. Nak cuba Flaming Koli sebab ramai dah cuba dan katanya sedap.

Hidangan Flaming Koli ini diperbuat dengan menyatukan rempah asli masakan India yang meningkatkan lagi selera rakyat Malaysia. Kalau anda dah cuba sekali, pasti nak lagi! Haaa teruja tak nak cuba.

Walaupun nampak macam pedas gitu tapi tak pedas sangat. Bagi orang yang tak makan pedas macam Qiss boleh je makan. Mesti anda suka part ni kan. Qiss tahu ramai je yang suka cuba menu baru macam Qiss tapi takut kalau rasa pedas sangat kan. So Qiss dah cuba set Flaming Koli ni, memang sesuai untuk anda semua lah.

Haaa tengok gambar ayam tu. Menarik untuk dicuba kan. Bestnya ayam tu rangup dan saiz setiap hidangan juga besar. Untuk satu set ni dapat 2 ketul ayam tau. Puas hati makan.

Terdapat menu ala carte, hidangan untuk seorang, dua orang dan 4 orang. Macam Qiss pilih hidangan untuk 4 orang tapi makan kat rumah ajelah.



Lebih meriah menu lebih sedap makan berkongsi dengan keluarga dan kawan-kawan. “Deepavali adalah masa untuk memberi dan berkongsi bersama yang tersayang. Perayaan ini melambangkan kegembiraan dan oleh itu, TCRS tidak sabar untuk meraikan perayaan ini dengan menyediakan hidangan khas Deepavali untuk dinikmati semua,” ujar June Song, Ketua Pemasaran TCRS Restaurants Sdn Bhd.





Bagi Qiss, The Chicken Rice Shop berjaya mengetengahkan menu masakan India dengan campuran rempah ratus sehingga terhasilnya Flaming Koli ni. Sedap tau. Promosi ini pula boleh didapati di semua outlet The Chicken Rice Shop dari 21 September 2020  hingga 15 November 2020.

Qiss nak makan lagi sekali nanti. Bawa family makan kat outlet pula. Anda jangan lepaskan peluang untuk mencuba menu ini yang lain daripada yang lain di Restoran The Chicken Rice Shop yang berdekatan. Ajak kawan-kawan dan keluarga sekali. Jangan lupa patuhi SOP juga ya.

#TheChickenRiceShop

#TCRS

#FlamingKoli

#DeepavaliTCRS

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com