Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

Read More

Tempat Menarik Di Jelebu Negeri Sembilan

Taman Negeri Kenaboi
Read More

Produk Mampu Milik LUNAGLOW Dari DR. Irma Skincare

Harga produk ini sangat mampu milik dan dijual pada harga bawah RM 45
Read More

OKAD | Dewan Majlis Perkahwinan Bukit Jelutong Shah Alam

Okad Event Space terletak di Bukit Jelutong, Shah Alam
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

24 February 2021

Adakah Kitsui Bahaya? Ikuti Pengalaman Qiss Minum Kitsui Belloss Fiber dan Kitsui Korean Whitie + Plus Tomato

Assalamualaikum dan hai semua,

Bagi pembaca yang mengikuti Qiss di laman sosial, Qiss memang ada ambil minuman tambahan untuk kesihatan. Bermula pada raya lepas bila terlampau banyak makan tapi Qiss sukar nak membuang dan Qiss jenis sukar nak telan sayur dalam masakan.

Bagi mengatasi masalah ini, Qiss minum minuman Kitsui Belloss Fiber. Kitsui Belloss Fiber ini diperbuat daripada sayuran dan buah-buahan. 

Kandungan:

Nanas, Epal, Kiwi, Passion Fruit, Lemon, Pear, Bayam, Timun dan Seleri

Kitsui Belloss Fiber

Antara  khasiat Belloss Fiber ialah:

- Melancarkan Pencernaan

Selepas beberapa kali minum, Qiss rasa perut dah tak kembung dan berangin. Selesa sangat lepas dapat lancarkan pencernaan ni.

- Mengurangkan Masalah Sembelit

Paling seronok bila dapat membuang dengan senang. Takdelah duduk lama-lama dalam tandas dan meneran. Betul. Sakit tau kalau susah nak membuang ni. Mujur ada Kitsui Belloss Fiber ni. Kalau Qiss minum sebelum tidur, selalunya Qiss akan terjaga dalam pukul 6 pagi untuk ke tandas. Bergantung juga pada penerimaan badan anda semua. 

- Keluarkan toksin

Lepas dapat membuang dengan selesa barulah Qiss sedar bila lama tak membuang, banyak toksin yang terkumpul dalam badan. Jadi salah satu sebab Qiss suka Kitsui Belloss Fiber ni dapat mengeluarkan toksin dalam badan dan seterusnya membuatkan badan Qiss lebih bertenaga.

Masa Sale hari tu Qiss sempat juga beli Kitsui Korean Whitie + PLUS Tomato.

Banyak juga khasiatnya bagi orang yang berusia 30an ke atas tau. Masa umur 30an macam ni la tanda penuaan mula muncul dan paling menarik tentang Kitsui Korean Whitie + PLUS Tomato ialah bahan utamanya yang mengandungi tomato. Tomato ni la yang berfungsi sebagai anti oksidan yang melindungi kesihatan kulit daripada sinaran matahari dan menghasilkan pro-kolagen yang berfungsi mengekalkan struktur kulit bagi membuatkan individu kelihatan awet muda dan cerah.

Antara bahan kandungan Kitsui Korean Whitie + PLUS Tomato ialah:

Vitamin C

Tomato

Acerolla

Camu Camu


Review Kitsui Korean Whitie + PLUS Tomato

Senang nak sediakan minuman ni sebab bentuk sachet, senang nak bawa ke mana-mana juga. Rasa buah peach yang manis-manis buah.

Kulit wajah lebih bermaya, tidak kusam dan kurang garis-garis halus.

Kitsui Korean Whitie + PLUS Tomato juga membantu menyerap lebihan minyak pada wajah yang menyebabkan jerawat. Bintik hitam pada wajah juga semakin kurang dan pudar disamping mengecilkan liang pori kulit wajah.

Adakah produk Kitsui berbahaya?

Produk ini adalah minuman kesihatan yang hanya membantu mengurangkan gejala dan masalah yang dialami. Tidaklah sepenuhnya menyembuhkan dan kita kena faham tubuh badan kita sebab penerimaan badan terhadap sesuatu produk adalah lain-lain. 

Kalau anda mengamalkan pengambilan Kitsui Korean Whitie + PLUS dan Kitsui Belloss Fiber ni, anda kena banyakkan minum air dan ambil selepas sarapan ataupun sebelum tidur malam.



Bagi Qiss produk ni dapat membantu mengurangkan dan menyelesaikan masalah yang dialami oleh Qiss dan sesuai dengan Qiss. Setakat ni Qiss dapat rasai perubahan sendiri. Bagi yang nak mencuba kedua-dua produk ni boleh dapatkan di Gedung Farmasi dan kecantikan berdekatan ataupun terus buat pembelian di https://kitsui.com.my/










Jom ikuti laman media sosial rasmi Kitsui

Instagram : 

https://instagram.com/kitsuimalaysia

Facebook :

https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/

Tik Tok :

https://vt.tiktok.com/ZSJefYjJy/

Shopee : 

https://shopee.com.my/kitsui.my.hq?smtt=0.0.9

Website :

https://kitsui.com.my/

#kitsui 

#kitsuimalaysia

#WatsonsMalaysia

#guardianmy 

#tipskecantikankulit

#kulitsihat

Read More

16 February 2021

Cosmoderm Perfect Balanced Tampilkan Prebiotik dan Calamine

PINK!

Qiss suka barangan warna pink dan baru-baru ini Cosmoderm telah melancarkan rangkaian PERFECT BALANCED yang mengandungi Prebiotik dan Calamine. Paling menarik ialah set rangkaian ni berwarna pink tau.

Cosmoderm yang terkenal dengan produk penjagaan kulit muka yang pelbagai jenis seperti normal, berminyak, kulit kering dan sensitif kini menawarkan prebiotik dan calamine dalam produk terbaru mereka bagi menampilkan wajah berseri serta kulit yang lebih sihat.

Kedua-dua formulasi ini mempunyai banyak manfaatnya yang tersendiri. Prebiotik merupakan bakteria baik yang menyeimbangkan kadar mikrobioma di dalam kulit. Prebiotik juga membantu menghalang pembiakan bakteria jahat yang merosakkan kulit.

Calamine pula adalah campuran zink oksida dan ferik oksida atau zink karbonat. Zink oksida mempunyai sifat antiseptik untuk mengurangkan jangkitan daripada berlaku. Ia juga mempunyai sifat “astringent” yang bermaksud boleh mengecutkan kulit atau tisu kulit. Ferik oksida pula boleh menggurangkan kegatalan. 

Biasanya calamine digunakan utk mengurangkan kegatalan, keradangan cahaya matahari (sunburn), gigitan serangga, ruam chicken pox, kegatalan akibat terkena poison ivy, oak dan banyak lagi. Ia membantu mengurangkan iritasi pada kulit dan juga mengeringkan ruam yang berair.

Terdapat 4 jenis produk dengan 4 langkah untuk rutin harian iaitu:

1. Foaming Cleanser

2. Toning Lotion

3. Soothing Wow Cream

4. SunMilk SPF 25 PA++


Review Cosmoderm PERFECT BALANCED 

1. Foaming Cleanser - Mulakan dengan mencuci muka dengan menggunakan pencuci muka ini. 

Sebelum

Tekstur yang lembut untuk kulit berwarna pink dan baunya wangi

Foaming Cleanser Perfect Balanced

Selepas

2. Toning Lotion - Digunakan sebagai toner dan bila sapukan ke wajah akan berasa sedikit sejuk dan nyaman.



Kulit akan rasa lebih segar.


3. Soothing Wow Cream




4. SunMilk SPF 25 PA++




Selepas pemakaian kesemua set ini, anda akan dapat hasilnya. Macam kulit Qiss memang jenis kombinasi. Bila guna set ni, kulit kering jadi lebih segar dan lembap. 

Produk ni senang diserap ke dalam kulit dan dapat melindungi kulit dari sinaran UV.

Haaa.. boleh ke pakai semuanya sekali. Bagi Qiss boleh je. Tapi kalau anda nak pakai ikut turutan ni pun boleh juga.

Cosmoderm PERFECT BALANCED 


Cara penggunaan:

Siang

Untuk waktu siang, boleh gunakan 1,2 dan 4

1. Foaming Cleanser

2. Toning Lotion

4. SunMilk SPF 25 PA++


Malam

Gunakan rangkaian 1,2 dan 3

1. Foaming Cleanser

2. Toning Lotion

4. Soothing Wow Cream

Rasa nak cuba je kan produk ni. Alhamdulillah produk ni sesuai dengan kulit Qiss. Liang pori pun dah semakin mengecil tau. 

Bagi anda yang nak mencuba produk ni boleh dapatkan di Watsons dan Shopee


#cosmoderm

#cosmodermperfectbalanced 


Read More

11 February 2021

500000 Helai Pelitup Muka Perubatan Diluluskan MDA Untuk Orang Kurang Berkemampuan

Dalam menangani wabak covid-19 ini pelbagai usaha dijalankan oleh orang ramai dan agensi antaranya mengikut SOP yang dijalankan, keluar apabila ada keperluan dan tidak lupa pemakaian pelitup muka dan hand sanitizer. Keperluan pelitup muka masa kini memerlukan kos yang tinggi dan terdapat golongan yang tidak mampu untuk menyediakan pelitup muka buat diri sendiri mahupun keluarga.

Inisiatif oleh Neutrovis dan Himaya ini dilancarkan dalam semangat perayaan Tahun Baru Cina untuk mengurangkan beban anggota-anggota frontliners dan golongan B40. Sumbangan 10,000 kotak pelitup muka perubatan yang diluluskan oleh MDA bernilai RM 350,000.00 ini disumbangkan untuk membantu golongan kurang mampu, komuniti B40, penduduk PPR dan frontliners. 

 


Pengarah Urusan Maystar Beauty Sdn Bhd, pemilik jenama Neutrovis, Zayn Puah, Pengarah Urusan Anggun Kirana Sdn Bhd dan pemilik jenama Himaya, Dato' KK Chua mengunjungi Putrajaya bersama dengan duta jenama Neutrovis, Izzue Islam, untuk memberikan sumbangan kepada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

“Usaha CSR kami adalah untuk mengurangkan beban rakyat dan frontliner pada masa pandemik ini," kata Zayn Puah. Neutrovis dan Himaya telah berkolaborasi untuk menyumbangkan pelitup muka perubatan yang diluluskan oleh MDA kepada beberapa organisasi amal dan sektor kerajaan untuk lebih membantu usaha membanteras wabak covid-19.

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, YB Datuk Dr. Hajah Zuraida Binti Kamaruddin, mengucapkan kesyukuran beliau atas inisiatif Neutrovis dan Himaya. “Terima kasih kepada Anggun Kirana dan Maystar Beauty kerana telah menyumbangkan pelitup muka perubatan kepada golongan rakyat yang memerlukannya. Pelitup muka perubatan yang disumbangkan adalah istimewa kerana telah diluluskan oleh Medical Device Authority. Saya harap sumbangan ini dapat membantu penduduk PPR dan golongan B40”, kata YB Datuk Dr. Hajah Zuraida Binti Kamaruddin.

Duta jenama Neutrovis, Izzue Islam juga hadir untuk menjadi sebahagian daripada inisiatif tersebut. Izzue telah menggunakan suara dan akaun-akaun media sosial beliau untuk meningkatkan kesedaran mengenai keselamatan dan kesihatan rakyat semenjak penularan wabak covid-19.

Sementara itu, Izzue Islam sebagai duta pelitup muka Neutrovis berkata, "Saya memuji usaha murni ini dalam membantu golongan yang kurang berkemampuan. Bagi saya, di norma baru ini, pelitup muka sangat penting dalam kehidupan seharian. Dalam memerangi wabak ini, pastinya ada golongan yang sangat terkesan dalam pelbagai aspek, jadi saya selalu berpesan pada diri sendiri, jika kita masih mampu berdiri, hulurlah tangan pada mereka yg sedang jatuh. Sama-sama kita lindungi diri dan keluarga tersayang."

Objektif Neutrovis dan Himaya adalah semata-mata untuk membantu kerajaan membanteras penularan wabak covid-19 dengan meringankan beban golongan kurang berkemampuan sambil memainkan peranan mereka sebagai sebuah syarikat yang bertanggungjawab secara sosial.

"Dengan semangat Tahun Baru Cina, kami ingin menyampaikan mesej positif dan berkongsi kesejahteraan kami dengan mereka yang memerlukan; kita akan melalui wabak ini bersama-sama. Marilah kita semua mematuhi SOP yang ditetapkan oleh pemerintah dan menjaga diri kita untuk kesejahteraan bersama negara kita," kata pemilik jenama Himaya, Dato’ KK Chua.

Read More

31 January 2021

Resepi Ayam Kukus Thai

Penjagaan pemakanan dengan sihat setiap hari adalah salah satu cara untuk melindungi diri dari penyakit darah tinggi. 

Makanan sihat boleh lazat juga! Cubalah resipi ini untuk keluarga untuk lindungi jantung tersayang anda. Senang saja… 


Ayam Kukus Thai


Bahan-bahan 

2 ketul ayam

1 inci halia

1 biji bawang

1 biji cili merah

1 batang serai

1 helai daun limau purut

2 biji limau kasturi

8 biji cili padi


Gunakan kod MCSQIS untuk diskaun 10%





Cara-cara masak

Kisarkan semua bahan dan tuangkan atas ayam. Perap selama 30 minit kemudian kukus selama 30 minit.

Jom tengok video ni


Sedap dan senang.😍🥰🥰


Sertailah saya untuk menyediakan makanan yang sihat demi kesihatan sekeluarga.

Anda boleh layari www.bigpharmacy.com.my/omron untuk membeli Mesin  BP Omron dengan minimum harga RM164.90 dan dapat Pensil Thermometer MC-245 secara percuma dengan promo code QISSTIERA. Promosi sehingga 14 Februari 2021!

Omron Malaysia Sdn Bhd 

#OmronMalaysia #LindungiJantungTersayangAnda #JomCheck


Read More

30 January 2021

Program PERCUMA Kawal Kencing Manis

Mempunyai latar belakang saudara yang mempunyai penyakit kencing manis membuatkan Qiss sentiasa peka pada tahap gula dalam makanan. Bila pulang ke kampung dan berjumpa saudara tersebut dan melihatnya mencucuk insulin di perut sendiri, Qiss rasa kasihan dan sejak dari itu Qiss akan menjaga pemakanan Qiss dan keluarga.


Tak seronok ye kalau hari-hari kena cucuk insulin sendiri. Lagipun Qiss takut jarum. Setakat ni Alhamdulillah bila cek kadar paras gula dalam badan Qiss masih menunjukkan paras normal.

Kenali diabetes 

Peringkat Diabetes





Apakah punca berlakunya kencing manis?

Faktor-faktor berlakunya risiko kencing manis atau diabetes adalah seperti berikut:

1) Berlebihan berat badan atau kegemukan.

2) Tidak bersenam dan gaya hidup tidak aktif.

3) Pemakanan - pengambilan makanan tinggi lemak dan kurang serat.

4) Keturunan - diabetes mempunyai perkaitan yang kuat dalam keluarga. Kajian mendapati bahawa golongan yang berisiko tinggi mendapat kencing manis adalah terdiri daripada mereka yang mempunyai sejarah ahli keluarga yang menghidap kencing manis. 

5) Peningkatan umur - berumur diantara 45 tahun dan ke atas.

6) Bangsa – kaum India mempunyai lebih risiko mendapat diabetes.

7) Kehamilan - ibu hamil berisiko mendapat diabetes sekiranya kandungan gula dalam pemakanan semasa mengandung tidak diambil kira. 

Tanda-tanda kencing manis?

1) Kerap dahaga dan kerap kencing pada waktu malam

Tanda kencing manis yang paling biasa ialah selalu rasa haus. Apabila waktu malam pula, selalu ke tandas untuk kencing.

Lebihan glukosa dalam saluran darah membuatkan buah pinggang bekerja lebih keras untuk memprosesnya. Ini menyebabkan seseorang menjadi kerap membuang air kecil pada waktu malam.

Apabila air banyak hilang anda akan menjadi lebih dahaga. Itulah antara petanda badan anda sedang cuba menggantikan air yang telah hilang.

2) Berat badan menyusut dengan drastik

Anda kena hati-hati apabila berat badan menurun tiba-tiba walaupun kuantiti makanan yang diambil adalah sama setiap hari. Inilah antara tanda kencing manis.

Bagi sesetengah orang, kehilangan berat badan secara drastik dalam masa yang singkat mungkin menggembirakan mereka.

Tetapi awas kerana ia mungkin salah satu tanda anda menghidap kencing manis kerana disebabkan oleh kegagalan badan untuk memproses glukosa sebagai tenaga yang menyebabkan ia mula memecahkan otot dan lemak untuk menghasilkan tenaga.

3) Jarak penglihatan menurun

Antara tanda kencing manis yang orang selalu abaikan ialah tidak dapat melihat dengan jelas.

Kandungan gula dalam darah yang tinggi boleh menyebabkan perubahan pada bentuk kanta dan mata yang seterusnya mengakibatkan seseorang mengalami kabur penglihatan. Seseorang itu mungkin juga akan buta sekiranya ianya dibiarkan untuk tempoh yang panjang.

4) Sering kebas pada tangan dan kaki

Ia berlaku disebabkan oleh kerosakan pada sistem saraf atau pembuluh darah yang menyebabkan seseorang mengalami kesemutan, kebas atau bengkak pada tangan dan kaki.

Ini kerana darah tidak lagi sampai pada hujung saraf anggota badan.

5) Luka yang lambat sembuh.

Ini tanda kencing manis yang paling menakutkan. Selalu orang kata, sampai boleh kena “Potong kaki!”.

Sistem saluran darah yang rosak kerana gula berlebihan juga turut memberikan kesan kepada penyembuhan luka kerana darah tidak dapat disampaikan kepada anggota-anggota badan. Pesakit juga mungkin tidak akan rasa sakit pada bahagian yang luka.

Paling menakutkan apabila luka-luka ini menjadi semakin teruk dan membusuk dimana hanya dengan memotong anggota badan tersebut merupakan jalan untuk menyembuhkannya.


PROGRAM KAWAL KENCING MANIS

kawalkencingmanis.com merupakan Program Percuma 100% Yang Mengembalikan Senyuman Kepada Penghidap Kencing Manis 

Merupakan sebuah platform sehenti yang diterajui ahli professional kesihatan yang telah dilancarkan awal Januari lalu bagi memberikan pemantauan kesihatan secara PERCUMA kepada mereka yang menghadapi masalah kencing manis. Program secara atas talian ini bakal dilaksanakanselama 14 hari bermula daripada 1 Februari sehingga 14 Februari 2021. 

Organisasi tidak berasaskan keuntungan yang menerajui program ini terdiri daripada Doktor Perubatan, Dietitian dan Nutritionist yang akan memberi sokongan serta memantau 150 orang ahli terpilih yang berdaftar di laman sesawang 

http://www.kawalkencingmanis.com

Program ini tidak hanya terbuka kepada mereka yang telah disahkan oleh doktor sebagai penghidap kencing manis. Malahan, ia turut memberi peluang kepada mereka yang berisiko tinggi menghidap kencing manis serta kenalan terdekat mereka dengan masalah yang sama. 

Menurut Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2019 (NHMS 2019), 1 daripada 5 orang dewasa di Malaysia adalah penghidap Kencing Manis iaitu terdiri daripada kira kira 3.9juta rakyat Malaysia. Statistik yang membimbangkan ini turut menunjukkan bahawa Malaysia adalah di antara negara yang mempunyai angka pesakit kencing manis tertinggi di dunia.

Dalam situasi pandemik COVID-19 ini, 83% kematian adalah terdiri daripada mereka yang mempunyai sekurang-kurangnya satu masalah kesihatan. Pesakit kencing manis merupakan penyumbang terbesar kepada kematian COVID-19 iaitu sebanyak 70%. Manakala 64.9% kematian pesakit COVID-19 mempunyai masalah darah tinggi (Statistik Kematian COVID -19 di Malaysia, 11 Oktober 2020).

Sehubungan itu, pelbagai aktiviti pemantauan telah disusun bagi membantu para peserta yang menyertai program selama 14 hari ini. Di antaranya termasuklah jadual pemakanan bagi menurunkan tahap bacaan gula dalam darah, akitiviti senaman tanpa perlu keluar rumah, latihan pengawalan stress, kaedah tidur lena tanpa rasa dan gangguan ingin ke tandas setiap malam serta kaedah dan cara pengambilan nutrisi yang berkesan dari sumber alam semulajadi.

Bacaan gula dalam darah


Pastinya ini adalah peluang terbaik bagi para penderita kencing manis dalam usaha untuk mengembalikan nikmat kesihatan dan kesembuhan sepenuhnya secara langkah demi langkah dengan mendapatkan pemantauan berpandu daripada yang pakar. 



Qiss pun dah daftar untuk program ini. Mungkin ada yang boleh diperbaiki bagi memastikan keluarga Qiss tiada lagi yang menghidap penyakit kencing manis. 

Sekiranya anda terlepas mengikuti program ini. Sertai batch seterusnya yang akan dijalankan pada 1-14 Mac 2021. Daftar segera di http://www.kawalkencingmanis.com


Dapatkan langkah proaktif dalam mencegah dan mengawal kencing manis di 

http://www.kawalkencingmanis.com

Laman sesawang rasmi: http://www.kawalkencingmanis.com

FB Page:

  Program Kawal Kencing Manis 

Instagram: 

Program Kawal Kencing Manis 

Read More

29 January 2021

'The Witches' Filem Dibuat Untuk Layar Perak Karya Roald Dahl Ditayangkan Secara Eksklusif Menerusi HBO GO Di Malaysia Mulai Hari Ini, 29 Januari 2021

 Ahli sihir glamor tetapi licik bertemu dengan tandingan mereka iaitu Hero Boy dan Grandma



MALAYSIA, 26 JANUARI 2021 – Para peminat Roald Dahl tidak perlu menunggu lama lagi untuk  menonton filem terbaharu yang dibikin semula, The Witches apabila ia akan ditayangkan buat kali pertama dan secara eksklusif di HBO GO dan Astro On Demand mulai Jumaat ini, 29 Januari!

 

Dibintangi pelakon jelita, Anne Hathaway (“Les Misérables”, “Ocean’s 8”) yang menjayakan watak sebagai Grand High Witch bersama bintang baharu Jahzir Kadeem Bruno sebagai Hero Boy, filem klasik yang memberi nostalgia zaman kanak-kanak ini mendapat sentuhan penuh teatrikal daripada sutradara yang pernah menggondol Oscar, Robert Zemeckis (“The Polar Express”, “Who Framed Roger Rabbit?”, “Forrest Gump” dan trilogi “Back to the Future”) dan pasukan impian termasuk penerbit Alfonso Cuarón (“Harry Potter dan  Prisoner of Azkaban”) dan Guillermo del Toro (“Rise of the Guardians”, “Book of Life”), penulis skrip Kenya Barris (“Barbershop 3: The Next Cut”) serta komposer Alan Silvestri (“Ready Player One”, “The Mummy Returns”).

Anna Hathaway sebagai ahli sihir dalam The Witches 

 

Distrimkan terus ke skrin di rumah anda menerusi HBO GO, kombinasi hebat itu turut dibintangi Octavia Spencer (“The Help,” “Onward”) sebagai Grandma, Stanley Tucci (“The Devil Wears Prada” dan filem-filem “The Hunger Games”) sebagai pengurus hotel iaitu Mr Stringer, Kristin Chenoweth (Drama “Glee”, “American Gods”) sebagai tikus ‘Daisy’ dan Chris Rock yang menaratifkan pengalaman Hero Boy ketika dewasa.
 
Sebagai tambahan kepada barisan pelakon yang mengagumkan, tidak ada satu pun perincian yang ditinggalkan dalam mewujudkan pengalaman yang autentik dan menarik kerana pereka set, pakar prostetik dan pakar kostum mengambil inspirasi dari era yang lalu dan menggabungkannya dengan ‘special effects’ untuk menarik penonton ke dunia yang membuatkan penonton percaya ahli sihir sebenarnya memang wujud! Dari cetakan vintaj dan alat peraga autentik hingga rambut palsu mewah serta transformasi fizikal yang dramatik, filem ini adalah karya moden yang tidak boleh dilepaskan!
 
“Ia satu kisah yang diabolikal (jahat),” kata Zemeckis, yang teruja dengan peluang untuk membikin semula novel kesayangan itu. “Buku-buku Roald Dahl sebenarnya bukan sahaja untuk kanak-kanak. Sememangnya karakter kanak-kanak memegang watak utama, oleh itu mereka sangat menikmatinya, tetapi pembaca dari semua peringkat usia boleh menikmati bukunya, dan filem ini juga serupa.”


 Tonton trailer rasmi sini


Dalam pembikinan semula karya Roald Dahl yang disukai ramai ini sebagai filem, Zemeckis menceritakan kisah komedi gelap dan menawan hati mengenai seorang anak yatim piatu pada akhir 1967 yang tinggal bersama neneknya yang penyayang di kota Demopolis, Alabama. Apabila budak tersebut dan neneknya menemui beberapa ahli sihir glamor tetapi sangat jahat, dia dengan bijaknya membawa cucunya melancong ke pusat peranginan mewah di tepi laut bernama Grand Orleans Imperial Island Hotel. Malangnya, mereka tiba pada waktu yang sama ketika Grand High Witch telah mengumpulkan rakan-rakan ahli sihir dari seluruh dunia untuk melaksanakan rancangan jahatnya untuk menukar kanak-kanak dunia menjadi tikus.



Seperti yang dijangka, Hero Boy tidak dapat membiarkan itu berlaku tanpa berlawan, dan dia bekerjasama dengan kawan yang baru dikenalinya, Bruno Jenkins, penuh dengan semangat keberanian yang luar biasa untuk menghadapi ahli sihir jahat yang benar-benar menakutkan. Ini lebih ketara apabila rambut palsu, sarung tangan elegan dan sepatu menawan mereka ditanggalkan untuk mendedahkan kepala mereka yang botak, kuku tajam dan kaki yang tidak berjari!

 

Muat naik aplikasi HBO GO dari App Store atau Play Store melalui peranti anda atau akses HBO GO menerusi Astro atau melalui pautan https://www.hbogoasia.my/. HBO GO tersedia di Android TV, Apple TV, LG TV, Samsung Smart TV - dan dilengkapi dengan fungsi AirPlay dan Google Cast.

 

Akhirnya, para peminat Anne Hathaway dapat menyaksikan kehebatan wanita berbakat besar dan versatil dalam menjayakan pelbagai peranan ini sebagai ganjaran istimewa di HBO GO. Dari ‘cat buglar’ kepada usahawan, saksikan bakat ikonik wanita ini dalam koleksi filem hebat seperti Locked DownDark WatersThe HustleThe Dark Knight RisesLes Miserables dan The Intern!

 

Astro On Demand tersedia untuk semua pelanggan melalui kotak Ultra atau aplikasi Astro GO. Selain itu, pelanggan Astro Movie Pack dapat menikmati akses HBO GO tanpa bayaran tambahan.


Ikuti HBO Asia di laman sosial dan gunakan #TheWitches dan #HBOGOExclusive untuk menyertai perbualan:

Facebook: HBOAsia

Instagram: @hboasia

Twitter: @HBOAsia


Read More

09 January 2021

Rozita Che Wan Duta Mylea Skincare Bagi Tahun 2021

Sekian lama bertapak dalam bidang penjagaan kulit wajah sejak 2012, kini Mylea Skincare mengumumkan Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta dilantik sebagai duta rasmi produk mereka sepanjang 2021 ini.

Rezeki 2021 buat Che Ta yang tidak asing dalam industri hiburan dengan loghat utara menarik minat Puan Amylia untuk menjadikan Che Ta sebagai duta rasmi produk Mylea Skincare.  

Dengan terlantiknya Puan Rozita Che Wan sebagai duta jenama Mylea akan memperkasakan lagi jenama Mylea di pasaran semasa. Ini merupakan permulaan yang baik bagi jenama Mylea dalam usaha untuk memasarkan jenama Mylea ke peringkat yang lebih tinggi lagi. Pelbagai strategi pemasaran bakal dilaksanakan sepanjang tempoh rasmi perlantikan Puan Rozita Che Wan sebagai duta rasmi jenama Mylea.



“Sejak tahun 2012 lagi Mylea telah wujud dan selama lapan tahun berada dalam industri kecantikan ini ramai pelanggan kami yang telah mendapat kulit idaman mereka. Masalah kulit ada pelbagai jenis tetapi masalah yang paling sukar untuk dirawat adalah masalah jeragat. Inilah kelebihan utama produk kami yang mana mampu untuk merawat masalah jeragat terutamanya,” tegas Puan Amylia yang merupakan Pengasas Mylea.

Puan Amylia, Pengasas Mylea

Walaupun menjangkau usia 50an namun masih dipilih menjadi duta produk. Terbaik pemilihan duta oleh Mylea ni, bersesuaianlah Rozita Che Wan dengan produk mereka. Umumnya kita tahu tentang rutin penjagaan wajah Che Ta kan, oleh demikian Che Ta akan sentiasa tampil cantik setiap hari. Ditambah pula dengan rutin penjagaan wajah menggunakan produk Mylea.

Bila ditanya kepada Che Ta kenapa bersetuju untuk menjadi duta Mylea ni, Che Ta menjawab "Perkara pertama saya minta pada Puan Amylia adalah produk, saya perlu rasai pengalaman sendiri menggunakan produk ini barulah saya yakin untuk menjadi duta Mylea. Semasa saya mendapat produk ini saya beri pada ibu untuk mencuba terlebih dahulu. Setelah nampak kesan kurang jeragat di wajah ibu saya, barulah saya mencuba dan dalam tempoh 14 hari sudah nampak kesannya. Selepas itu barulah saya bersetuju menandatangani perjanjian ini".

Harapan 2021 Mylea Skincare 

Perjanjian bersama Rozita Che Wan sebagai duta produk ini adalah selama setahun bagi tahun 2021.

Setelah hampir 8 tahun, Mylea mempunyai seramai 50 orang Fighters, 20 orang pasukan jualan di HQ dan buat masa kini Mylea masih membuka peluang kepada suri rumah dan wanita diluar sana yang ingin membantu keluarga menambah pendapatan untuk menjadi Jemaah Mylea Skincare. Puan Amylia dan suami  Tuan Fakrul juga tidak menyangka perniagaan yang dimulakan secara kecil-kecilan dulu kini semakin besar. 

Puan Amylia yang juga merupakan anak didik Datuk Wira Azizan Osman menetapkan pelan pemasaran besar-besaran bagi tahun 2021 dimulakan dengan poster di papan tanda lebuhraya seluruh negara, pengiklanan di radio dan televisyen dan pelbagai lagi.


Produk Mylea Skincare 

Keutamaan diberikan kepada penyelesaian masalah wanita yang berumur lewat 30an ke atas, di mana pada usia ini kesan jeragat, kulit kusam dan penuaan semakin nampak jikat kita tidak menjaga wajah dengan rapi. Kesan jeragat sukar untuk dihilangkan. Oleh sebab itulah Puan Amylia mengambil inisiatif mengeluarkan produk penjagaan kulit Mylea Skincare ini.

Terdapat 6 produk yang dikeluarkan dibawah jenama Mylea Skincare iaitu Mylea Freckles Serum dengan Moist 24 Essence & Centella Asiatica Extract,  Mylea Honey Soap, Mylea Treatment Foundation dan yang terkini adalah Mylea Moisturizing Lipmatte, Mylea Pore Invisible Primer serta Mylea Lip Scrub. 

Jenama Mylea telah memenangi pelbagai penghargaan antaranya Asia Pacific Super Health Brand sejak tahun 2018 hingga sekarang dan baru-baru ini syarikat ini berjaya mendapatkan SME100 AWARDS 2020. Produk jenama Mylea juga telah mendapat kelulusan Sirim setelah melepasi standard piawaian yang dikehendaki.

Jadi produk Mylea ini sememangnya setanding dengan produk jenama luar. Jom sama-sama kita bantu perniagaan tempatan.

Untuk maklumat lanjut boleh terus ke laman web dan juga laman sosial Mylea Skincare iaitu:

Laman web

www.mylea.my

Instagram 

www.instagram.com/mylea_hq

Facebook

www.facebook.com/MyleaSkincareMalaysia


#mylea #myleaskincare #myleafrecklesserum #rozitachewan #cheta #dutamylea

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com