Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

Read More

Promosi Sempena Pembukaan LuLu Hypermarket di 1 Shamelin Mall Cheras

Promosi dan harga murah
Read More

ETW6: Keunikan Philea Mines Beach Resort

Philea Mines Beach Resort yang juga dikenali sebagai pantai di dalam bandar
Read More

SAFI Micellar Natural Cleansing Water

Mencuci Solekan Tanpa Pedihkan Mata Macam Bawang
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

26 September 2018

Domino’s Spreads Love with Free Extra Cheese For All Pizzas!

Cheese, cheese and more cheese! And the best part is, it’s for free! Domino’s Pizza is splurging on giving free extra cheese for all pizzas to all its customers.



It is no secret that Cheese is the key ingredient to pizzas as it brings together all the flavors of the pizza toppings. Known for its promise in delivering value in exciting ways and forms, Domino’s Pizza is delighted to offer customers an enjoyable experience with one of Malaysia’s favorite ingredients. Inspired and always driven by its customers love for cheese, Domino’s is expected to give out free extra cheese from now until 7 October, 2018.


Shamsul Amree, Deputy President, Operations, Domino’s Pizza Malaysia and Singapore, said, “Domino’s Pizza is committed to enrich the lives of our customers and we are pleased to create value by giving extra cheese on all pizzas, without any additional cost for the entire month of September. The fact that many would opt for extra cheese is a strong indication of Malaysians love for cheese. This has inspired us to create this value campaign, especially to give back to our customers.” 


“With current sentiments, customers are more cautious and thrifty with their spending. We understand what they may be facing and this was at the forefront of our thoughts as we created this campaign. We are proud to offer the best deals in town for our customers and we hope our customers will enjoy this month-long free cheese for all, in celebration of our love for all Malaysians.”

Committed to ensuring high quality products for its customers, Domino’s Pizza uses a specially developed cheese for its pizzas. It’s new and improved Mozzarella cheese presents a luscious, indulgent and creamy taste, the perfect combination for cheese lovers. As appealing as the taste, is the stringy and melted cheese texture in every bite that enhances the taste of the pizza toppings, without overpowering it.

During the campaign period, all pizzas will be topped with extra cheese for items bought as ala carte or through Domino’s various value for money deals. For even greater value, order the 2 Pizza Deals with free extra cheese at only RM28.30, RM47.15 and RM66.05 for the two Regular pizzas, two Large pizzas and two Xtra Large pizzas respectively. *Surcharge applies.


Get your extra cheese at all Domino’s Pizza stores. Visit our stores, order online at http://www.dominos.com.my/, or call 1300-888-333 to make an order.


To learn more about Domino’s Pizza Malaysia’s Value Campaign as well as other ongoing promotions, visit us at http://www.dominos.com.my/.
Read More

23 September 2018

Nama Domain Murah


Promosi 5 hari sahaja.. Cepat sebelum terlambat









Promosi harga domain murah. Jom dapatkan nama domain untuk blog dan perniagaan anda.

Read More

20 September 2018

WIN PROTON PERSONA with Kenny Rogers ROASTERS (KRR) OMG Fiesta campaign

Kenny Rogers ROASTERS (KRR) has received overwhelming demand for their OMG Chicken (the only unfried fried chicken in Malaysia) from guests.

In response, KRR has launched the OMG Fiesta campaign happening from 1 August to 28 October in conjunction with the Merdeka celebrations.


 In the spirit of celebrating Malaysia, KRR has joined hands with Malaysia’s national-branded car – PROTON, to give one lucky winner a chance to drive home a brand-new Proton Persona 1.6 Premium CVT when they dine-in at a KRR restaurant and purchase one of the OMG meal items stated below:

 1) OMG Family Platter – 6 pieces OMG Chicken, 2 Side Dishes, 4 pieces Kenny’s Home-made Muffins, and 1.5L Coca-Cola 

 2) Kenny’s Nasi Lemak OMG – Kenny’s Nasi Lemak + 2 pieces of OMG Chicken 

 3) OMG Chicken Meal – 2 pieces of OMG Chicken + Aromatic Rice + Coleslaw 

4) 6 Pieces of OMG Chicken 



 Thila Chandran, Senior Marketing Manager of Berjaya Roasters (M) Sdn. Bhd. commented on behalf of KRR, “As a brand that has been in Malaysia for more than 20 years, the team wants to celebrate all things Malaysian especially during the Merdeka month and Malaysia Day. We are especially excited to be able to join hands with Proton, our national car manufacturer to create such a campaign that can easily resonate with Malaysians.” 




 Abdul Rashid Musa, Chief Executive Officer of PROTON Edar Sdn. Bhd. said, “Going on a road trip and dining together with our loved ones are great ways to foster strong family ties. We are happy to be part of the campaign as we want to help families create strong bonds by encouraging them to get together during meal time or go on a well-deserved family trip to visit awesome destinations around Malaysia.”

 Thila highlighted that the Kenny’s Nasi Lemak OMG which was recently introduced, is available at all 83 KRR restaurants nationwide for Malaysians to enjoy. “It is a delicious and healthy version of Malaysia’s classic ‘national dish’!” she said.




 For every purchase of the OMG meal, guests will be asked to answer 2 simple questions as well as create 1 slogan to be placed into a contest box in any KRR restaurants.

Guests with the correct answers and best slogan will stand a chance to win a brand new Proton Persona 1.6 Premium CVT or 18 x KRR cards with RM 200 credit preloaded.


For more information on Kenny Rogers ROASTERS, kindly contact 03-21199888. You can also visit www.krr.com.my or connect to www.facebook.com/krrmalaysia
Read More

15 September 2018

Kekal Cergas. Kekal Lincah Dengan ANLENE UHT

Kekal cergas kekal lincah. Sukar rasanya untuk curi masa bersenam ketika sibuk dengan kerja. Tapi Qiss kena kekal cergas untuk sihat dan mampu menjalankan aktiviti harian.




Pada 28 Ogos 2018, masa dalam perjalanan ke pejabat, Qiss sempat singgah untuk mendapatkan sekotak air minuman Anlene UHT dan sebungkus roti di KTM Midvalley tau. Harga sangat menarik ditawarkan iaitu hanya RM1.



Wowww! Beruntung sangat Qiss dapat sarapan berkhasiat pagi tu sebelum mulakan tugas harian.
Selain di KTM Midvalley, terdapat beberapa tempat lain di stesen LRT yang berhampiran pengguna seperti LRT Wangsa Maju, LRT Hang Tuah dan KL Sentral.





Untuk aktiviti kedua, Qiss ke Roving truck Anlene-On-The-Go di Puchong. Dapat la Qiss rasa ANLENE UHT ni sejuk-sejuk dan beli stok banyak-banyak.





Pada 7 September 2018 pula, Stacy Anam iaitu Duta Anlene turut turun mempromosikan Anlene UHT di Bukit Bintang, Kuala Lumpur.





Kali ni Anlene bawa satu lori (roving truck) tau ☺☺☺. Sambil minum Anlene UHT ni korang boleh cabar diri untuk kekal cergas dengan melompat setinggi yang boleh. Wahhh! Seronok betul tengok semua orang bersemangat melompat tau. Paling best dapat melompat sama-sama Stacy.


Anlene UHT kini mudah didapati dan memudahkan urusan harian anda untuk dapatkan nutrisi yang diperlukan oleh badan, membekalkan kolagen dan tinggi kalsium.
Dengan 50% nutrisi, Qiss pilih Anlene UHT kerana mudah dibawa dan disimpan. Qiss nak juga kekal sihat kan. Daripada usia sekarang lah Qiss kena prihatin untuk penjagaan tulang, sendi dan otot dan Qiss rasa bertuah sangat ada minuman Anlene UHT ni.

Didatangkan dengan dua perisa iaitu Susu dan Coklat. Korang boleh je pilih ikut citarasa korang.



Nak tengok gambar yang menarik sepanjang Qiss turut serta dengan Anlene ni jom ke Instagram Qiss.

Korang boleh juga cari #AnleneUHT #StayActiveStayAgile di media sosial korang.
Rasa teruja nak cuba ANLENE UHT ni tak?

Jom cepat-cepat dapatkan dan Stay Active, Stay Agile dengan Anlene UHT.
Read More

08 September 2018

Tonton Iklan Pun Dapat Duit

Hai semua. Qiss memang suka share benda-benda yang boleh jana duit ni. Bukan saja-saja buka Facebook sambil membawang tau.

Qiss dah mula terokai satu aplikasi yang boleh membuat Qiss tambah pendapatan dengan hanya tonton iklan dan share iklan tersebut di laman sosial Qiss.

Yang menariknya melalui point yang terkumpul Qiss boleh tukarkan kepada wang tunai mahupun baucar membeli-belah tau.

Mula-mula sekali korang kena install aplikasi JAG ni.

Cari aplikasi ni kat Playstore

<<<KLIK SINI>>>
Antara tugasan diberi

Macam mana nak dapat point ni? Korang kena lengkapkan tugasan yang diberi. Kebanyakan tugasan adalah menonton iklan dan kemudian share di laman media korang. Seterusnya point korang akan ditambah ke dalam akaun aplikasi korang.

Kemudian bila point terkumpul dah banyak korang boleh pilih untuk cash out atau tukarkan kepada baucar membeli belah.


Boleh dah redeem baucar

Jangan lupa kalau korang nak sign up, korang boleh masukan username Qiss iaitu [qisstiera] sebagai referral.

Jomlah install aplikasi ni. Tak rugi tau.
http://my.jagreward.com
Read More

05 September 2018

SAFI DERMASAFE l Rangkaian Produk Pembersih, Penyegar dan Pelembap Muka Baru dari SAFI

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca. Rangkaian produk Safi memang menjadi pilihan Qiss sejak zaman sekolah lagi. Kali ni Qiss teruja untuk mencuba rangkaian baru produk Safi yang dikenali sebagai SAFI DERMASAFE.



Jom mulakan transformasi kecantikan dan keyakinan diri dengan kulit yang sihat bersama SAFI DERMASAFE kesinambungan kembara kecantikan terbaharu daripada SAFI – Jenama Halal No.1 Malaysia. Rangkaian Inovasi kecantikan terbaharu daripada SAFI ini adalah hasil komitmen berterusan di dalam penyelidikan dan pembangunan produk oleh SERI (SAFI Excellence in Research and Innovation) makmal produk HALAL terbesar di dunia.

SAFI DERMASAFE adalah rangkaian produk penjagaan wajah “mesra kulit”yang diuji secara dermatologi, tanpa alergen dan diperakui halal , mempunyai kadar pH yang seimbang, dengan rangkaian produk pembersih wajah tanpa paraben. Serta produk penyegar dan pelembap dengan kombinasi formulasi bahan-bahan bebas daripada pewangi ,pewarna , alkohol , minyak mineral dan ujian keatas haiwan.

Mr. Sriram CEO Wipro Unza ketika melancarkan produk


SAFI Skin Analysis

 
SAFI DERMASAFE sesuai digunakan untuk semua jenis kulit dan juga mereka yang mempunyai kulit sensitif. Rangkaian SAFI DERMASAFE turut merumuskan khasiat kecantikan sumber semulajadi ekstrak Bunga Chamomile dan Likouris. Kedua-dua bahan ini mengandungi manfaat terupatik dan anti-radang yang dapat mengurangkan dan mengatasi masalah kulit sensitif seperti jerawat, ruam dan menyamankan kulit dari kerengsaan selain membuatkan kulit lebih segar dan bermaya.

Beberapa pengamal media yang hadir di Majlis Pelancaran SAFI DERMASAFE

Semenjak mulai diperkenalkan 30 tahun lalu, SAFI memahami impian setiap wanita yang mahu memiliki raut wajah idaman iaitu kulit yang sihat kunci keyakinan diri mereka dan setiap wanita mempunyai keperluan kulit yang khusus. Inovasi kecantikan SAFI merangkumi pelbagai jenis rangkaian produk penjagaan wajah setiap satu dibangunkan dan dipasarkan untuk keperluan khusus kulit yang berbeza.  Kami percaya Penggunaan produk penjagaan wajah yang bersesuaian adalah kunci kepada raut wajah mempesona jelas Aishah Zulkifli, Eksekutif jenama SAFI.

Tambah beliau lagi, SAFI DERMASAFE adalah sebahagian daripada komitmen berterusan SAFI dalam mendidik para wanita pentingnya memulakan rutin penjagaan wajah dari usia muda serta formulasi produk yang sesuai dengan keperluan kulit juga gaya hidup. Ia menjadi tunggak disebalik pelancaran SAFI DERMASAFE rangkaian produk “mesra Kulit” diuji secara dermatologi yang amat sesuai digunakan untuk mereka yang memiliki kulit sensitif.

Majlis pelancaran SAFI DERMASAFE turut menjemput Dr Maryati Maharon, Pakar Estetik Perubatan yang telah berkongsi dengan lebih lanjut mengenai faktor penyumbang & tanda-tanda awal masalah kulit sensitif, rutin penjagaan wajah serta formulasi produk yang sesuai untuk mereka yang memiliki kulit sensitif.

Dari kiri Dr Maryati (Pakar Estetik Perubatan), Siti Aishah Zulkifli (Brand Executive) dan Dr Usula Chong (Research Leader) 

Dr Maryati Maharon, Pakar Estetik Perubatan ketika menerangkan tentang masalah kulit
 
“Diantara faktor utama wanita moden kini mengalami masalah kulit sensitif adalah akibat terdedah kepada pencemaran luar, komitmen kerjaya yang memerlukan mereka menjaga penampilan membuatkan mereka kerap mencuba pelbagai produk penjagaan kulit serta bersolek untuk tempoh yang lama. Selain daripada itu gaya hidup seseorang invidu itu juga turut memainkan peranan dalam masalah ini”.

Tambah beliau lagi, “
Ramai wanita yang beranggapan masalah kerengsaan kulit, ruam , jerawat yang dialami mereka terutamanya apabila mencuba produk penjagaan wajah adalah hanya kesan sementara dan menjadi penanda aras keberkesanan sesebuah produk. Sebenarnya ini adalah tanda-tanda awal bahawa kulit telah terdedah kepada produk yang mengandungi bahan yang tidak sesuai dengan kulit anda sekaligus menyebabkan kulit menjadi sensitif.






Rangkaian produk dengan formulasi bebas Alergen dan “mesra kulit” adalah sesuai digunakan untuk semua jenis kulit serta pencegahan awal dengan rutin produk penjagaan kulit yang betul dapat mengurangkan risiko kulit sensitif yang lebih teruk.

Lengkapkan rutin penjagaan wajah SAFI DERMASAFE anda dengan 5 jenis produk rangkaian ini iaitu SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Mousse Gentle Care , SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Gel Mild & GentleSAFI DERMASAFE Semburan Booster Hydrate & RefreshSAFI DERMASAFE Pelembap Siang Soothe & Hydrate & SAFI DERMASAFE Pelembap Malam Rehydrate & Recover.


SAFI DERMASAFE – RANGKAIAN PRODUK PEMBERSIH MUKA

TANPA Paraben . TANPA Pewangi . TANPA Pewarna . TANPA Minyak Mineral . TANPA Alkohol . TIDAK diuji ke atas haiwan.

SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Mousse Gentle Care adalah pembersih lembut dan ringan yang menghasilkan buih lembut dengan hanya satu pam. Diperkaya dengan esktrak Likuoris dan Chamomile, ia membersihkan kulit secara mendalam sambil mengurangkan kemerahan dan kerengsaan untuk keselesaan pada wajah.

Formula yang tidak kering dan anti-pencemar ini membantu melindungi kulit dari pencemaran alam sekitar (Anti-PM2.5) sambil mengekalkan kelembapan pada kulit agar kulit kekal segar dan bermaya.

SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Mousse Gentle Care


CARA PENGGUNAAN: Pam jumlah yang memadai ke tapak tangan dan urut muka dengan lembut sebelum membilas muka. Untuk mendapatkan hasil yang optimum lengkapkan rutin penjagaan kulit muka anda dengan menggunakan rangkaian produk penjagaan kulit muka SAFI DERMASAFE.

HARGA: RM28.90  (150 ml)


SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Gel Mild & Gentle diperkaya dengan esktrak Likuoris dan Chamomile membersihkan kulit secara mendalam sambil mengurangkan kemerahan dan kerengsaan pada wajah untuk keselesan kulit. Ia juga membantu mengekalkan keseimbangan pada kelembapan kulit agar kulit lebih sihat dan berseri.

SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Gel Mild & Gentle

CARA PENGGUNAAN: Picit ke tapak tangan dan gosok dengan sedikit dengan air sehingga berbuih, urut muka dengan lembut sebelum membilas muka. Untuk mendapatkan hasil yang optimum lengkapkan rutin penjagaan kulit muka anda dengan menggunakan rangkaian produk penjagaan kulit muka SAFI DERMASAFE.

       HARGA: RM19.90 (100 g)



SAFI DERMASAFE – RANGKAIAN PRODUK PENYEGAR DAN PELEMBAP MUKA

TANPA Pewangi . TANPA Pewarna . TANPA Minyak Mineral . TANPA Alkohol . TIDAK diuji ke atas haiwan.


SAFI DERMASAFE Semburan Booster Hydrate & Refresh

Diperkaya dengan ekstrak Likouris dan Chamomile mempunyai kebaikan 2 dalam 1 yang mengekalkan kelembapan pada wajah sambil memperkuat struktur, melindungi kulit daripada pencemaran dan membolehkan solekan kekal lama.

SAFI DERMASAFE Semburan Booster Hydrate & Refresh


CARA PENGGUNAAN

Pejamkan mata dan sembur ke muka 1 – 2 kali dan biarkan ia  kering dengan semulajadi. Ia boleh digunakan sepanjang hari sebagai penyembur solekan untuk memastikan solekan tahan lama atau untuk memberikan rasa kesegaran segera .

Untuk mendapatkan hasil yang optimum lengkapkan rutin penjagaan kulit muka anda dengan menggunakan rangkaian produk penjagaan kulit muka SAFI DERMASAFE.

        HARGA: RM 39.90 (100 ml)




SAFI DERMASAFE Pelembap Siang Soothe & Hydrate

Diperkaya dengan ramuan semulajadi ekstrak Likuoris dan chamomile yang menyegarkan. Tidak berminyak dan pantas menyerap ke dalam kulit menjadikan kulit kekal lembap selama 24 jam.
SAFI DERMASAFE Pelembap Siang Soothe & Hydrate



CARA PENGGUNAAN

Oleskan ke muka dan leher yang  bersih. Urut perlahan - lahan dengan gerakan putaran. Gunakan  produk ini setelah membersihkan muka dengan SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Mousse atau Pembersih Muka Gel dan SAFI DERMASAFE Semburan Booster Hydrate & Refresh untuk hasil yang optimum.

HARGA: RM35.90 (50 g)





SAFI DERMASAFE Pelembap Malam Rehydrate & Recover

Diperkaya dengan ramuan semulajadi ekstrak Likuoris dan chamomile yang mudah meresap kedalam kulit dan membantu merawat kulit muka tanpa meninggalkan kesan minyak terutamanya ketika anda sedang tidur.

SAFI DERMASAFE Pelembap Malam Rehydrate & Recover


CARA PENGGUNAAN

Oleskan ke muka dan leher yang  bersih. Urut perlahan - lahan dengan gerakan putaran. Gunakan  produk ini setelah membersihkan muka dengan SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Mousse atau Pembersih Muka Gel dan SAFI DERMASAFE Semburan Booster Hydrate & Refresh untuk hasil yang optimum.

HARGA: RM48.90 (50 g)


Rangkaian produk SAFI DERMASAFE dipasarkan pada harga RM19.90 – RM48.90 dan boleh didapati secara ekslusif di WATSONS – rangkaian farmasi dan toko produk penjagaan diri terbesar di Malaysia.



Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini dari SAFI, sila layari laman sesawang rasmi SAFI di www.safi.com.my , laman Facebook rasmi SAFI di www.facebook.com/SAFIMalaysia dan laman instagram rasmi SAFI di www.instagram.com/SAFIMalaysia.

Jom kita memperkasa dan bina keyakinan diri setiap wanita bersama-sama dengan berkongsi kisah transformasi kulit sihat dan kejayaan SAFI anda dengan memuat naik foto atau video anda di profil media sosial anda berserta tanda palang #SAFIDERMASAFE dan #SAFISKINSTORY.

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Acara Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android aplikasi Apparel apps Arabic Artis automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review bid Biskut Raya Bisnes Blogger Blogger review boost Borneo brownies Buffet Buka puasa Business Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car Carsome cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat computer Conference contest cookies Cozena damansara dewan domain Domino's Domino's pizza Dominos Dr Wu Duit e wallet electronic review etw etw6 Event facial Fashion Fernleaf festival fesyen food food review Foodreview forex free product review Futsal gadget Game gayatravel giveaway Glamogenic gold Guardian gula hair removal handphone happyfresh Haqqi Harriston health Hiburan Honor hotel review ikan bakar Income Innphonim blockchain Inspirasi IPSB Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor Jual kereta kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor Klang klcc klfw Korean kosmetik Kuih Raya lapetales laser launch lazada Lenovo lifestyle Lipstick Lulu Hypermarket maiwp mak siti makan makanan arab make up Malaysia masakan matic McCormick McDonald's media Menara Kuala Lumpur Merdeka Microsoft MMSOS mobile modelling motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi Museum Music myvi myvi2018 NASDAQ nestle ngeteh Nimpmos Nivea Online onlineshopping onlinetraining Oppo pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia pengantin Pensonic perkahwinan perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz Primark product product review Projek57 proparangers property Putrajaya railway Ramadan Raya realme rempah review Richworks Safi sale Seni Shah Alam shell out Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia sukan summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno Technology teknologi tengkubutang Terkini thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer transport travel TVC Ubat Gigi ukays unity unity ribbon upen Waterpark Wedding World zakat zoo

Followers

BTemplates.com

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com