Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

Read More

Tempat Menarik Di Jelebu Negeri Sembilan

Taman Negeri Kenaboi
Read More

Produk Mampu Milik LUNAGLOW Dari DR. Irma Skincare

Harga produk ini sangat mampu milik dan dijual pada harga bawah RM 45
Read More

OKAD | Dewan Majlis Perkahwinan Bukit Jelutong Shah Alam

Okad Event Space terletak di Bukit Jelutong, Shah Alam
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

24 July 2020

Contoh Soalan Dan Tips Exam Khas PENGUATKUASA KP41

PEGAWAI PENGUATKUASA KP41

Pihak SPA dah buat panggilan untuk exam Pegawai Penguatkuasa KP41. 28 JULAI ni exam dengan format penilaian hanya 2 Seksyen sahaja.

Biasanya 3 Seksyen, tapi untuk sesi 28 JULAI ni tak ada Seksyen PENGETAHUAN AM.

Semak panggilan anda di web SPA. Ni link direct untuk semak terus;

http://e-semakan.spa.gov.my/pegawai_penguatkuasa41/

Dapat panggilan? Kalau dapat, jom dapatkan ebook contoh soalan dan tips exam khas PENGUATKUASA KP41 anda DI SINI

https://go.semakan.info/penguatkuasa-kp41/98123/order


Exam online ni memang dirangka untuk tapis calon. Tapi ayat yang paling tepat adalah 'SINGKIR + SISIH' calon.

Memang ramai yang akan terkorban pada sesi exam online ni. Cuba tengok ni statistik exam terkini. Tengok berapa panggilan dan berapa yang lulus;

PEMBANTU PERIKANAN GRED G19
Hadir Exam: 20,440 orang
Calon Lulus: 1,891 orang
CALON TER'KORBAN': 18,549 orang


PENOLONG PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT GRED S29
Hadir Exam: 36,732 orang
Calon Lulus: 22,923 orang
CALON TER'KORBAN': 13,809 orang


PEGAWAI IMIGRESEN GRED KP19
Hadir Exam: 43,330 orang
Calon Lulus: 10,807 orang
CALON TER'KORBAN': 32,523 orang

Tipis kan? Ramai yang dapat peluang untuk hadir exam dan ramai yang ter'sungkur'.

Apa yang boleh anda buat?

> persediaan yang rapi
> rujukan yang tepat
> keyakinan yang tinggi
> DOA dan pengharapan yang memuncak

Guna rujukan teras ini;

https://go.semakan.info/penguatkuasa-kp41/98123

Tiada jaminan untuk anda lulus. Tapi inshaAllah ianya akan membantu anda.

Lihat ulasan mereka yang telah lulus di sini https://go.semakan.info/penguatkuasa-kp41/98123/extra


Order sekarang DI SINI

Doa kami untuk anda!

Read More

23 July 2020

Aktiviti Menarik Di Taman Burung Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan hai semua,

Sejak PKPP ni banyak taman dan tempat awam telah dibuka semula untuk dilawati oleh pengunjung. Di Kuala Lumpur sendiri telah banyak tempat pelancongan dibuka bagi menaikkan ekonomi negara kita semula.

Taman Burung Kuala Lumpur
Salah satu tempat menarik untuk dikunjungi bersama keluarga ialah Taman Burung Kuala Lumpur. Taman burung ini terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur dan mempunyai lebih 200 spesis burung dari dalam dan luar negara dengan jumlah 3000 ekor burung kesemuanya.



Taman Burung Kuala Lumpur mengadakan promosi pengurangan harga tiket bagi membolehkan orang ramai berkunjung ke taman burung ini dan promosi ini berlangsung sepanjang bulan Julai 2020.

Spesis burung menarik


Burung Enggang

Terdapat beberapa jenis spesis burung Enggang dan inilah kali pertama Qiss melihat burung Enggang secara dekat. Burung Enggang selalunya lebih banyak terdapat di kawasan Borneo.

Burung Enggang

Jadi pada anda yang ingin melihat burung Enggang, tak perlu pergi jauh. Hanya datang ke Taman Burung Kuala Lumpur.

Black Swan

Black Swan yang ada di Taman Burung Kuala Lumpur ini sangat cantik.

Black Swan
Burung Undan

Pertama kali Qiss melihat burung undan yang tinggal berkelompok di atas pokok.

Burung Undan
Jadi bagi anda yang datang ke Taman Burung Kuala Lumpur, anda boleh jumpa pelbagai lagi spesis burung dan yang menariknya di Taman Burung Kuala Lumpur ini burung-burung bebas terbang ke sana sini.

Aktiviti menarik


Terdapat banyak aktiviti menarik dijalankan oleh Taman Burung Kuala Lumpur seperti:

Melihat Burung Enggang diberi makan - 11.30 pagi
Pengunjung berpeluang menyaksikan bagaimana kakitangan Taman Burung Kuala Lumpur memberi makan kepada burung Enggang di sini.

Lorries Feeding 10 pagi hingga 5 petang
Pengunjung boleh merasai sendiri pengalaman memberi makan kepada burung-burung kecil yang cantik dan comel di sini. Burung-burung ini akan berkumpul di atas tangan sambil makan.


Pertunjukan Burung 12.30 tengah hari dan 3.30 petang



Telatah dan gelagat comel burung kakak tua yang petah bercakap serta menyapa pengunjung di sini betul-betul mencuit hati. Jadi jangan lepaskan peluang untuk melihat aksi burung-burung ini.

Bergambar bersama burung

Taman Burung Kuala Lumpur

Pematuhan SOP PKPP di Taman Burung Kuala Lumpur


Sepanjang berada di taman burung ini Qiss tak perlu lagi risau sebab terdapatnya poster peringatan untuk para pengunjung supaya menjaga jarak antara satu sama lain dan juga peringatan membasuh tangan menggunakan sabun selepas menyertai aktiviti yang dijalankan seperti memberi makan kepada burung dan bergambar dengan burung.





Bagi anda yang ingin datang membawa keluarga dan anak-anak ke sini dinasihatkan untuk mematuhi SOP yang telah dikeluarkan.

Taman Burung Kuala Lumpur

Harga promosi tiket sekarang ialah:

Harga tiket Taman Burung Kuala Lumpur

Waktu operasi Taman Burung Kuala Lumpur ialah dari 9 pagi hingga 6 petang

Setelah penat berjalan di Taman Burung Kuala Lumpur ini perut terasa lapar mujurlah ada Restoran Hornbill yang terletak sebelah pintu masuk ke taman burung.

Melihat menu yang pelbagai betul-betul menarik minat Qiss untuk mencuba makanan kat sini. Saiz hidangan yang besar juga menjadi faktor ramai pengunjung yang bukan dari kalangan pengunjung taman burung makan di sini.

Jom tengok antara menu yang ada:

Mee goreng mamak style

Spaghetti Carbonara 

Chicken Chop

Rice with chicken curry

Seafood Aglio Olio
Jadi anda semua kena datang dan cuba menu kat sini. Semuanya sedap-sedap belaka.

Untuk maklumat lanjut mengenai Taman Burung Kuala Lumpur boleh layari:

Website

Instagram
Read More

22 July 2020

Pelancaran WhollyFitz Dan WhollyFlush Meriah

Assalamualaikum dan hai semua,

Baru-baru ini telah dilancarkan satu lagi produk baru bagi anda yang inginkan berat ideal. Majlis pelancaran produk ini telah diadakan bagi merasmikan Produk WhollyFitz dan WhollyFlush.


WhollyFitz dapat membantu mengurangkan selera makan, meningkatkan metabolisma badan, menambahkan tenaga dengan formulasi terbaru dari Whollyfitz.

Terdapat kandungan “extra” pertambahan buah lemon bagi membantu pengguna masa kini meningkatkan sistem imunisasi badan dan seterusnya mampu mengelakkan jangkitan penyakit. WhollyFitz boleh didapati dengan harga jualan RM 39 sahaja. WhollyFitz berkesan untuk membantu mengurangkan masalah berat badan tanpa rasa lapar.

Produk Whollyfitz

WhollyFitz merupakan produk pilihan utama bagi pengguna-pengguna yang menghadapi masalah berat badan.

Bahan-bahan utama Whollyfitz ialah Guarana, Hoodia Gardonii, Buah Markisa dan Buah Lemon.

WhollyFlush pula  merupakan produk yang diformulasi khas dan kaya dengan vitamin-C bagi membantu melancarkan sistem pencernaan, selain itu WhollyFlush sangat efektif  bagi menurunkan berat badan, meningkatkan metabolisma serta menyingkirkan toksin jahat didalam badan. WhollyFlush boleh didapati di pasaran dengan harga jualan RM 39 sahaja.


Bahan-bahan utama WhollyFlush ialah Buah Cranberry, Buah Peachsinamaki, Chia Seed, Garcinia, Physilliumhusk dan Guarana.

Majlis yang diadakan di Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur ini telah dihoskan oleh dua pelakon terkenal iaitu Zizan Razak dan Shaheizy Sam.


Malah pelancaran ini juga dimeriahkan dengan sokongan dan kehadiran Datuk Aznil Haji Nawawi, Datin Seri Zizie Ezette, Samzy Fuzette, Khaty Fauziah dan Syatilla Melvin.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk, boleh ikuti:

INSTAGRAM 

FACEBOOK  

TIKTOK WHOLLYFITZ
WHOLLYFITZHQ

#tebaltebalnakpergimana
#hadapsampaijadi

Read More

20 July 2020

MS SenaRos Kembalikan Keyakinan Rosma, Dulu Dicaci Gemuk, Sekarang Dipuji

Jika mahu diselak kembali, berbakul bakul cacian diterima penyanyi dan ahli perniagaan, Rosma, 35 sejak awal menceburi dunia seni kira kira 17 tahun lalu.

Kalau zaman media sosial ketika itu sudah sehangat dan serancak kebelakangan ini dek penangan wira papan kekunci, barangkali hal memperlekehkan bentuk fizikal seseorang atau body shaming dilalui Rosma akan jauh lebih teruk dan boleh buat dirinya  jatuh terduduk.


Namun bagi pemilik nama penuh, Rosmayati Sidik yang kini turut memiliki perniagaan KR Successful Sdn Bhd bersama suaminya, Khai sejak tahun 2014 itu semua itu tidak membuatkannya jadi lemah semangat.

Bagi penyanyi gilapan pertandingan realiti Akademi Fantasia pertama itu, tiada pilihan lain untuk jadi kebal.

“Dek fizikal badan saya tembam pun jadi modal kecaman. Ada saja yang tak kena di mata yang membenci. Pernah ketika terbabit promosi sebuah laman sembang pun, ‘kaw kaw’ fizikal diri saya diperkotak katik.

Ada komen cakap usia muda tapi badan macam tahap makcik makcik yang ada ramai anak. Gelaran bulat dan debab pun ada dikenakan untuk saya.

Malah jauh lebih teruk, mempersoalkan saya bercinta dengan Khai (sebelum menjadi suami). Siap cakap badan gemuk, ada hati nak bercinta dengan Khai yang digilai ramai ketika itu. Pendek kata saya ini tak layak berdampingan dengannya,” kata Rosma.



Kata Rosma yang kini berbadan ramping sekalipun berstatus ibu kepada tiga orang cahaya mata dengan mengamalkan produk minuman detoks, MS SenaRos, semua nista itu tidak langsung menjadi kudis buat dirinya.

“Ada ketika, saya juga manusia biasa yang berperasaan. Sesekali menangis dan memendam rasa kerana dikecam dek fizikal diri.


Dalam hati pernah terlintas, macam besar sangat ke badan ini? Buruk sangat ke diri saya.

Tapi kata kata menjatuhkan itulah yang membakar semangat diri. Rosma yang dulu, bukan yang sekarang.

Sekalipun rezeki saya tidak lagi sepenuhnya dengan menyanyi tetapi sebaliknya berniaga, saya bangga usaha kecil itu membuahkan hasil besar yang boleh dibanggakan,” katanya.

Bagi Rosma memiliki badan ramping dengan berat kini 47 kilogram bukan kerana ingin menunjukkan apa apa kepada mereka yang pernah mencela fizikalnya.

Sebaliknya dilakukan demi kepuasan diri dan paling utama untuk kesihatan.

“Dulu ketika usia remaja, saya bukan jenis yang peduli sangat bab nak cantik atau melawa ini. Masa itu cakap apa sajalah, saya tak kisah. Dah biasa dengan gaya comot.

Rosma ketika zaman remaja

Namun sejak menyertai AF1, nak tak nak memang kena jaga ketrampilan. Ikutkan sejak pertandingan itu berat saya naik mendadak hingga mencecah ke 70 kilogram.


Asalnya dari zaman belum berkahwin, berat badan saya sekitar 48 ke 49 kilogram pun. Masa  jadi artis, saya tak keruan kerana susah pengurusan nak dapatkan tajaan baju,” katanya.

Penampilan Rosma terkini

Saat berat badan naik mendadak, Rosma pula tersilap percaturan mengikut diet yang salah dan keterlaluan hingga memakan diri

“Saya tak ada ilmu diet, tapi jenis hentam keromo. Asal dapat turunkan berat badan. Konsep berlagak pandai walhal tak tahu apa apa. Natijahnya pernah sekali saya cemas kala jatuh pengsan gara gara diet tak betul hingga dimasukkan di sebuah hospital.

Dipendekkan cerita, saya bangkit berdiet dan bersenam dengan betul. Ketika itulah Khai pernah mencetuskan idea untuk saya keluarkan produk pelangsingan sendiri.

Saya keluarkan produk pelangsingan sendiri selepas melahirkan anak kedua. Malah turut menjadi testimoni kepada produk sendiri. Mampu berbadan langsing sekalipun sudah ada tiga anak bukan halangan. Semuanya tak mustahil. Zaman belum kahwin saya bergelut dengan isu berat badan. Sedangkan situasi semasa mungkin sebaliknya iaitu berat naik mendadak selepas berkahwin dan ada anak,” katanya.

Rosma bersama produk MS SenaRose

Ketika ini, Rosma tidak kisah jika ada yang melabelkan dirinya artis sendu atau apa sekalipun.

“Saya bersyukur diberi kesempatan sementara menumpang glamor dunia artis saat menyertai AF1. Cita cita saya dulu memang salah satu nak jadi artis. Ia jadi kenyataan. Tuhan beri saya rasai nikmat menjadi artis yang diberi perhatian seketika. Itu sudah memadai.


Sekarang kalau ada yang label saya sendu atau sudah tak popular tak mengapa. Nak kata zaman saya sudah berlalu pun tak kisahlah. Begitulah putaran hidup. Saya akur.

Benar walaupun ada yang anggap saya memiliki suara bagus dan kini sudah berbadan kurus pun bukan jaminan tuah itu akan ada. Kalau sudah tertulis begitu, tiada apa lagi daya kita.

Ketika pintu dunia seni dilihat tak menyebelahi diri, Allah buka pintu rezeki lain melalui perniagaan. Dunia niaga yang jauh sekali menjadi minat diri selama ini kini mula sebati. Dulu hanya mak saya yang suka berniaga. Kini ia turun kepada saya pula. Dunia nyanyian jatuh tangga kedua. Nombor satu di hati pastinya perniagaan yang saya majukan bersama suami,” katanya.


Sekalipun sudah meletakkan perniagan sebagai keutamaan, Rosma tidak sesekali melupakan nyanyian.

“Minat menyanyi itu takkan berkubur. Ikutkan selama ini ada jemputan menyanyi secara tertutup. Malah saya terus diberi kesempatan menyanyi sebagai artis residen di hotel sepanjang bulan Ramadan.

Cuma ketika diuji pandemik Covid 19, rezeki menyanyi itu tak banyak. Tapi saya meneruskan survival memajukan perniagaan,” katanya.


Rosma dan Khai berkahwin sejak 26 April 2008.

Pasangan ini dikurniakan tiga cahaya mata, Muhammad Amzar Danish, 11, Nur Amani Damia, 6, dan Nur Alya Dhania, setahun 3 bulan.

Khai dan Rosma bersama 3 orang cahaya mata mereka

Ketika ini produk pelangsingan badan dan detoks MS SenaRos dijual pada harga promosi dengan sebotol berharga RM89. Dua botol pula dijual pada harga lebih jimat RM159.

Sebarang maklumat lanjut boleh rujuk Instagram rasmi @msbykhairosma
Read More

17 July 2020

vivo Melancarkan Siri X50 di Malaysia, Membawa Pengalaman Fotografi Mudah Alih Profesional kepada Pengguna

Hai semua,

Baru-baru ni Qiss berkesempatan melihat dan mencuba sendiri telefon pintar terbaru keluaran vivo Malaysia. Siri X terbaharu iaitu X50 dan X50 Pro telah dilancarkan di Malaysia pada Pelancaran Media Eksklusif yang diadakan di Sheraton Hotel, Petaling Jaya. Dengan komitmen vivo terhadap reka bentuk dan inovasi yang mementingkan pengguna, X50 dan X50 Pro menampilkan teknologi kamera kelas profesional yang merevolusikan pengalaman fotografi mudah alih.

vivo Siri X50 menampilkan ciri kamera professional 

Dengan penstablian canggih, mod malam, ciri zoom, dan teknologi potret, siri X50 membolehkan pengguna menangkap gambar dan video secara stabil dan berkualiti tinggi dalam pelbagai senario, menghasilkan karya yang luar biasa. Reka bentuk siri vivo X50 menggabungkan elemen semula jadi dan estetik futuristik bertujuan untuk melengkapkan gaya hidup aktif pengguna. Dengan keupayaan fotografi profesional, reka bentuk yang anggun dan prestasi yang lancar, siri X50 merupakan peranti pintar yang terunggul di pasaran.

"Siri X50 adalah peranti pintar fotografi profesional yang pertama yang membolehkan pengguna merakam dan berkongsi detik-detik manis hidup mereka secara mudah," kata Encik Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif vivo Malaysia. "Dengan keupayaan pengimejan yang stabil, lensa dan sensor yang luar biasa, dan sistem keseluruhan kamera yang canggih, peranti siri X50 membolehkan pengguna mengabadikan kisah hidup dengan kualiti penggambaran yang profesional."


Encik Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif vivo Malaysia di Majlis Pelancaran Eksklusif Media Siri vivo X50

Dengan perkembangan 5G dan ketersediaannya yang akan tiba di Malaysia, lebih ramai pengguna akan dapat menikmati faedah 5G iaitu kelajuan, kependaman yang rendah, dan keupayaan interkoneksi yang lebih pantas. Melalui siri X50, vivo berharap untuk memastikan pengalaman mudah alih generasi seterusnya mudah diakses oleh pengguna supaya mereka boleh menikmati kelebihan teknologi terkini lalu memberi peluang untuk kreativiti dan produktiviti yang berlipat ganda.

Fotografi Mudah Alih, Diberi Definisi Terbaharu 

Siri X50 mengintegrasikan teknologi fotografi profesional. Untuk mengurangkan gegaran, kamera utama X50 Pro dilengkapi dengan Sistem Kamera Gimbal yang terkemuka di industri, yang membolehkan pengguna mengambil gambar dan video yang jelas semasa bergerak, bahkan pada waktu malam.

Dengan model gimbal profesional bersaiz penuh, modul gimbal miniatur bawaan X50 Pro bergerak ke arah yang berlawanan dengan gerakan goyang, memberikan kestabilan yang meningkat untuk kamera utama. Sistem ini juga memperluaskan sudut putaran dan kawasan anti-goncangan dibandingkan dengan kaedah penstabilan yang popular, menghasilkan gambar yang sangat jelas.

Gimbal Radar, bola animasi pada skrin yang mencerminkan pergerakan gimbal, membolehkan pengguna mengetahui apabila bingkai stabil. Algoritma motion-deblur vivo, sensor khas, dan penjejakan fokus berterusan meningkatkan lagi kejelasan imej dan video.

Siri X50 terdiri daripada peranti pintar yang berpusatkan keunggulan fotografi. X50 Pro mempunyai penyediaan kamera ser5baguna dengan satu kamera depan 32MP dan empat kamera di belakang (48MP Utama, 8MP Super Wide-Angle, 13MP Professional Portrait, dan 8MP 5x Telescopic). Lensa Teleskopik 5x X50 Pro juga menyokong 60x Hyper Zoom, yang menghasilkan gambar yang menakjubkan.


X50 dan X50 Pro memaparkan Extreme Night Vision (Super Night Mode) dan Starry Sky Mode yang membolehkan pengguna merakam gambar menakjubkan dari pemandangan bandar dan desa pada waktu malam, sementara  fungsi 120° Super Wide-Angle (108° setelah pembetulan distorsi)



Super Macro membantu menghasilkan foto berkualiti profesional dalam pelbagai senario. Mod Potret vivo, yang dikuasakan oleh algoritma penyembunyian 4 lapisan, membolehkan pengguna memisahkan subjek dari latar belakang dan menerapkan kesan berasingan untuk hasil yang lebih halus.

Prestasi dan Reka Bentuk Anggun

Sebagai tambahan kepada kemampuan fotografi profesionalnya, siri X50 juga memberikan prestasi keseluruhan yang unggul. Siri ini menyokong penyambungan 5G, yang membolehkan pengguna tetap dalam talian dengan kelajuan pantas dan latensi rendah.

Dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 765G, X50 Pro memberikan kelajuan pengkomputeran pantas dan keupayaan berbilang tugas yang lancar. Siri ini mempunyai kadar penyegaran skrin tinggi 90Hz, menampilkan gambar, filem, dan permainan yang jelas tanpa kabur.


Mencerminkan inovasi yang didorong reka bentuk, peranti pintar siri X50 dibina dengan skrin fleksibel yang lebih langsing, lebih ringan, dan lebih tahan lama berbanding skrin tradisional. X50 adalah salah satu telefon 5G paling tipis yang pernah ada. Teknologi HDR 10+ memberikan paparan yang terang, dan AG Matte Glass menawarkan sentuhan lembut dan halus. Sistem Kamera Gimbal yang direka dalam bentuk mata berfungsi sebagai elemen reka bentuk yang unik di bahagian belakang X50 Pro.

Siri vivo X50 akan dilancarkan secara rasmi di Malaysia pada 21 Julai 2020 melalui Live Streaming di Facebook Rasmi vivo Malaysia, dan harga akan dinyatakan pada masa itu. vivo X50 tersedia dalam pilihan warna Frost Blue dan Glaze Black, vivo X50 Pro dalam Alpha Grey.

vivo X50 tersedia dalam pilihan warna Frost Blue dan Glaze Black, vivo X50 Pro dalam Alpha Grey

Qiss sempat tangkap gambar selfie menggunakan kamera vivo X50 Pro ni dan hasilnya sangat memikat hati Qiss untuk membeli satu vivo siri X50 ni untuk kegunaan sendiri. Pastinya anda yang suka berselfie tu mesti nak beli juga sebab gambar dah memang cantik dan tak perlu edit. Memang puas hati lah katakan.


vivo TWS Earphone Neo Melengkapkan Siri X50 dengan Audio yang Memukau
vivo juga melancarkan TWS Earphone Neo. 

Disediakan untuk memberikan pengalaman audio berkualiti tinggi yang memenuhi keperluan pencinta muzik seharian, TWS Earphone Neo tanpa wayar mempunyai ciri khas iaitu Moving-Coil Unit 14.2mm untuk menghasilkan bunyi lebih kuat dan penuh, serta bio-fiber composite diaphragm untuk meningkatkan perincian audio.

vivo TWS Neo

Direka dengan mengkaji kepentingan keperluan pengguna, TWS Earphone Neo juga menampilkan AI Noise Cancelling untuk panggilan telefon yang lebih jelas dan beberapa kawalan pintar yang diaktifkan suara. Fon telinga ini disokong oleh platform TWS-Generasi ke-4 Qualcomm, QCC3046, yang menawarkan latensi rendah, ketepatan tinggi, dan pengalaman mendengar yang stabil, serta teknologi Bluetooth 5.2 terkini dengan jarak maksimum 10m.


Ciri-ciri canggih TWS Neo bersama dengan reka bentuk klasiknya merupakan suatu realisasi pelaburan vivo dalam peranti Internet of Things. Seperti siri X50, TWS Earphone Neo memperlihatkan komitmen vivo untuk membina peranti yang berpusatkan reka bentuk yang meningkatkan kualiti kehidupan pengguna.

vivo TWS Earphone Neo kini boleh didapati di Malaysia dengan harga RM359. Pelanggan dapat membeli vivo TWS Neo Earphone di semua kedai konsep vivo, peniaga sah, rakan kerjasama, dan platform e-dagang seperti Lazada, Shopee, dan vivo Store (http://www.vivostore.com.my). Fon telinga ini tersedia dalam dua pilihan warna - Starry Blue dan Moonlight White - untuk pengguna memilih mengikut gaya peribadi masing-masing.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati laman Facebook atau laman web rasmi vivo.

Read More

14 July 2020

Menu Menarik Di Restoran Sana Sini DPulze Cyberjaya

Assalamualaikum dan hai,

Tak kira hujung minggu atau hari biasa, Qiss selalu datang Cyberjaya sama ada untuk mesyuarat ataupun keluar dengan rakan-rakan. Selalunya Qiss akan ke DPulze Cyberjaya. Bila dah lapar memang wajib cari restoran untuk singgah makan.

Menariknya kat Dpulze Cyberjaya ni banyak restoran dan paling memikat hati serta kena dengan selera Qiss ialah Restoran Sana Sini.


Restoran ni unik kerana menyediakan makanan fushion Hong Kong tapi masih kena dengan tekak orang Malaysia. Qiss suka makan kat sini sebab portion yang besar dan bahan-bahan yang digunakan pun segar.

Jom tengok menu yang ada kat restoran ni.

Butter Chicken With Egg Floss Rice

Salted Egg Chicken Wing
Claypot Beancurd With Vegetable


Curry Laksa Noodle

Black Pepper Beef Rice

Sweet And Sour Fish Rice

Menu mesti cuba kalau anda dah singgah ke Restoran Sana Sini ialah Spicy Szechuan Chicken Rice di mana menu ni sesuai untuk anda yang sukakan pedas.

Rasa nak makan udang? Boleh order King Prawn Kway Teow With Ginger and Egg. Sedap bila anda hirup kuah hidangan ni.

Antara menu yang ada di Restoran Sana Sini DPulze Cyberjaya 

Bagi peminat spaghetti, Qiss cadangkan anda cuba Spaghetti Aglio Olio With Seafood. Memang sedap!!


Tapi ada satu menu yang menarik perhatian Qiss sebab cara hidangannya menggunakan buah nanas. Pineapple Seafood Fried Rice ni merupakan nasi goreng seafood dan rasanya sangat sedap.

Lain-lain menu ialah Nasi Ayam 7 Adik Beradik, Sizzling Yee Mee With Chicken And Mushroom, Sizzling Ayam Bakar Rice, Hokkaido Curry Chicken Chop Rice With Omelette, Pumpkin Fried Rice With Chicken Chop, Classic Chicken Carbonara, Fire Flame Cajun Chicken Chop, Salted Egg Yolk Squid Rice, Sambal Prawn Rice dan Butter Milk Chicken Rice.

Jom layan video ni. Lepas tu boleh cuba semua menu yang ada.



Jangan lupa bawa kawan-kawan makan kat sini okehhh.. Macam Qiss hari tu, sempat makan-makan dengan kawan kat sini.

Blogger Malaysia suka makan kat Restoran Sana Sini

Qiss pun tak sabar nak ulang makan kat sini. Kali ni nak makan dengan family pula.

Alamat:
Restoran Sana-Sini 
Lot Number: LG 01, 
DPULZE SHOPPING CENTRE, 
Persiaran Multimedia, 
Cyber 12, 
63000 Cyberjaya, 
Selangor

Facebook: 


Instagram: 

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com