Beauty. Lifestyle. Review. Collaboration.

Read More

Beauty Review l Eco Wellness Sanctuary Spa Bandar Botanik Klang

Rawatan Urutan Aromaterapi Organik
Read More

ETW6: Keunikan Philea Mines Beach Resort

Philea Mines Beach Resort yang juga dikenali sebagai pantai di dalam bandar
Read More

Gadget: Moto Z2 Play

Motorola Malaysia mengumumkan Moto Z2 Play
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

28 December 2017

Lebih Dua Juta Mata Ganjaran BIG Menanti Melalui Kempen #AirAsiaOpenDoors

Syarikat penerbangan tambang rendah terbaik dunia meraikan ulang tahun ke-16 dengan kempen  unik di seluruh Malaysia AirAsia menjemput para pengembara untuk mengikuti perjalanan unik menerusi pelancaran kempen #AirAsiaOpenDoors sempena sambutan ulang tahunnya yang ke-16.


Bermula pada hari ini sehingga 14 Januari 2018, AirAsia mencabar orang ramai untuk mencari 16 pintu tersembunyi di serata Malaysia, ambil gambar mereka bersama pintu-pintu tersebut, muat naik  di Instagram beserta tanda pagar yang diberikan untuk mendapatkan mata, dan mereka berpeluang  untuk memenangi lebih dua juta Mata Ganjaran BIG!


Para peserta juga boleh mengumpul lebih banyak mata menerusi aktiviti dalam talian lain seperti  berkongsi, mengundi, dan mendapat undian untuk meningkatkan kedudukan. Pada akhir 
pertandingan selama 4 minggu ini, seramai 186 peserta teratas mempunyai peluang untuk  memenangi Hadiah Utama iaitu satu juta Mata Ganjaran BIG. Untuk maklumat lanjut mengenai  kempen #AirAsiaOpenDoors ini, sila layari  opendoors.airasia.com


Spencer Lee, Ketua Komersial AirAsia Berhad berkata, “Kami telah berkembang dengan pesat  daripada mempunyai hanya dua pesawat sewaktu kami bermula dan kini mempunyai lebih daripada  200 pesawat yang telah menerbangkan lebih daripada 400 juta tetamu. 
Kami berbangga kerana telah  membuka laluan ke lebih daripada 130 destinasi dengan rangkaian yang luas, termasuklah ke bandar-bandar yang belum diterokai namun menjadi destinasi impian ramai orang. Kini, semua orang boleh  terbang terus ke permata tersembunyi Asean seperti Sihanoukville, Davao, Nha Trang, Luang  Prabang, dan banyak lagi untuk menikmati pengembaraan yang tidak dapat dilupakan.”


“Kami berharap para tetamu akan terus menimba pengalaman yang luar biasa bersama kami melalui kempen #AirAsiaOpenDoors dan menerokai sempadan baharu di Asean dan seluruh Asia bersama-sama. Kami juga ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada  semua tetamu yang telah menyokong kami dan impian kami selama ini untuk menjadikan kami sebagai syarikat penerbangan tambang rendah terbaik dunia selama sembilan tahun berturut-turut  pada hari ini. Kami juga akan terus menyediakan pengalaman penerbangan terbaik untuk para  tetamu dengan tambang yang rendah dan produk digital kami seperti ROKKI, ROKKIshop.com dan  banyak lagi,” tambah beliau.


Kempen ini diinspirasikan oleh AirAsia sebagai syarikat penerbangan yang membuka pintu laluan  kepada para pengembara selama lebih daripada satu dekad untuk menjelajahi pelbagai destinasi  yang belum diterokai di rantau ini dan seterusnya menimba pengalaman yang luar biasa.

Sempena meraikan ulang tahun ini, AirAsia bekerjasama dengan UnionPay sebagai rakan kongsi utama kempen ini. Mulai sekarang hingga 28 Februari 2018, pemegang kad UnionPay boleh menikmati diskaun tambahan sebanyak 10 peratus untuk semua promosi dalam talian AirAsia melalui halaman eksklusif* untuk tempoh perjalanan daripada 3 Januari 2018 sehingga 30 Januari 2019, tertakluk kepada terma dan syarat. Rakan kongsi lain untuk kempen #AirAsiaOpenDoors juga termasuklah Program Kesetiaan AirAsia BIG, AirAsia Go, AirAsia RedTix, CarTrawler, travel3sixty, 
Tune Hotels, Tune Protect Travel AirAsia, dan Tune Talk.

Di samping itu, AirAsia telah melancarkan Insurans Perlindungan Perjalanan Tune - Pelan Tahunan AirAsia yang ditawarkan kepada tetamu yang kerap melancong. Dengan pelan tahunan ini, para  tetamu boleh menikmati harga yang lebih rendah dengan liputan yang meluas untuk percutian tanpa  kerisauan sepanjang tahun. Layari tuneprotect.com/airasia untuk maklumat lanjut.

Untuk berita, aktiviti dan promosi mengenai AirAsia, sila ikuti AirAsia di Twitter (twitter.com/AirAsia
dan Facebook (facebook.com/AirAsia).

Read More

22 December 2017

Review Filem: Pitch Perfect 3

Qiss telah dijemput ke Malam tayangan perdana Pitch Perfect 3 oleh SUSHIVID dan United International Pictures Malaysia. Disebabkan Qiss memang mengikuti siri Pitch Perfect ini sejak filem pertama mereka jadi Qiss taknak lepaskan peluang untuk melihat siri yang terakhir ini.



Bagi yang tidak mengikuti cerita ini dari filem pertama, Bella ialah kumpulan Acapella sebuah Universiti yang dikenali sebagai Barden. Kumpulan ini terdiri daripada gadis-gadis yang memang sangat meminati bidang nyanyian dan mereka sering memasuki pertandingan.


Pitch Perfect 3 lebih mantap dengan cerita dan aksi yang mendebarkan. Kumpulan Acapella Barden Bella ini tidak pernah mengecewakan penonton apabila berjaya menambat hati penonton dengan persembahan mantap mereka.

Setelah tamat universiti mereka meneruskan kehidupan dengan kerjaya masing-masing tetapi banyak rintangan yang dilalui dan mereka merasakan mereka tidak boleh bekerja dengan baik.


Mereka berjumpa semula dalam sebuah majlis dan memutuskan untuk menyanyi bersama-sama. Cerita kali ini lebih menarik dan inilah penamat cerita yang terbaik. Mereka menyanyi bersama di dalam tour USO dan akhirnya perlu membuat keputusan yang menentukan masa depan mereka.


Untuk filem ni korang akan rasa terhibur dengan keletah Fat Amy dan lagu-lagu yang dinyanyikan secara acapella. Korang bolehlah sediakan tisu sebab ini adalah penamat cerita untuk Pitch Perfect. Bagi Qiss cerita ni memang terbaik dan Qiss pasti akan rindukan gadis-gadis Pitch Perfect untuk beraksi dipentas.


Pitch perfect telah mencapai kutipan box office 400juta. Kesemua pelakon kembali beraksi seperti Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Camp, Hana Mae Lee, Ester Dean, Alexis Knapp, Chrissie Fit, Kelley Jakle, Shelley Regner, Elizabeth Banks dan John Michael Higgins termasuk John Lithgow dan Ruby Rose.  Pitch Perfect 3 diterbitkan oleh Paul Brooks of Gold Circle Entertainment dan Max Handelman & Elizabeth Banks of Brownstone Productions, dan diarahkan oleh Trish Sie (Step Up All In).


PITCH PERFECT 3        

Genre: Komedi
Pelakon Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Camp, John Lithgow, DJ Khaled, Hana Mae Lee, Ruby Rose, Alexis Knapp, Chrissie Fit, Ester Dean, Shelley Regner, Kelley Jakle with John Michael Higgins and Elizabeth Banks
Pengarah: Trish Sie
Skrip: Kay Cannon and Mike White
Cerita: Kay Cannon
Berdasarkan buku: Mickey Rapkin
Produser: Paul Brooks, Max Handelman, Elizabeth Banks
Eksekutif Produser: Jason Moore, Scott Niemeyer, David Nicksay


  • Filem ini akan mula ditayangkan di Malaysia pada 28 Disember 2017



Read More

05 December 2017

GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE

Assalamualaikum, jalan-jalan dalam group blogger terjumpa pula post giveaway yang ni. Qiss pun nak join jelah. Dah alang-alang join kan. Mana tahu ada rakan-rakan nak join juga.

Hadiah dari penaja untuk giveaway by Roxalynne ni memang best tau.

Klik banner untuk join GA ni

Jomlah join giveaway ni. Mana tahu kalau-kalau boleh menang kan.
Read More

Giveaway Cash RM100 by Qiya Saad for December 2017

Assalamualaikum. Ramai juga blogger buat giveaway bulan Disember ni. Jadi Qiss pun rajin nak join. Untuk segment kali ni Qiss join giveaway dari Qiya Saad. Bulan lepas nak join tapi banyak pula komitmen. So bulan ni Qiss cuba yang terbaik.

Klik banner untuk join

Hadiah wang tunai yang Qiya nak bagi ni betul-betul menarik.  jadi sapa-sape yang nak join boleh la join. Mana tahu ada rezeki kat sini pula ke..
Read More

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Hari ni Qiss berpeluang untuk join Comeback Giveaway ni. So jom tunjuk kan support korang buat Raydah dalam dunia  blogging ni ok.


Untuk yang ingin turut serta, boleh klik gambar di atas dan semoga berjaya.
Read More

03 December 2017

ETW6: Bangi Wonderland Water Theme Park

Destinasi terakhir dengan Program Eat Travel Write 6: Let’s Ngeteh.

Dah siap check out bilik dan bersarapan di Philea Mines Beach Resort kami menuju ke Bangi Wonderland. Qiss teruja tengok pelbagai jenis papan gelongsor air yang terdapat di sini.


Setelah dibawa melawat kawasan sekitar taman tema air ni kami berpeluang mencuba kesemua gelongsor di sini. Teruja tak?

Ini adalah sebahagian daripada gelongsor air yang terdapat di sini. Gambar sumber dari Shet Ling.

Magic Funnel

Gelongsor air pertama yang Qiss naik ialah Magic Funnel. Kenapa magic? Sebab bila naik ni sambil pejam mata, tiba-tiba dah ada dekat bawah. Jadi kalau nak rasa lebih keseronokan kena naik ni sambil buka mata tau. Pengalaman Qiss naik Magic Funnel ni memang seronok dan sangat-sangat mencabar. Pelampung bagi gelongsor air magic funnel ini percuma dan pengunjung perlu berbaris untuk mendapatkan pelampung.

insane Racer
 Dibina dengan pelbagai warna, gelongsor ini menarik perhatian kanak-kanak untuk menaikinya. Terdapat enam gelongsor dan enam warna yang berlainan. Kesemua enam orang akan dilepaskan pada masa yang sama dan dan kita dapat lihat siapa yang sampai dahulu.


Tikar untuk meluncur disediakan dan pengunjung perlu berbaris untuk mendapatkannya.

Aktiviti seperti hari keluarga boleh dijalankan di sini dan terdapat pakej istimewa untuk pakej hari keluarga.
Peraturan dan peta kawasan taman tema air Bangi Wonderland. Sumber dari: Bangi Wonderland
Pelbagai kemudahan disediakan disini dan sangat selesa. Bagi kanak-kanak terdapat gelongsor air dan pelbagai mainan air yang disediakan dipanggil Kids Adventure. Air di kawasan ini tidak terlalu dalam dan sesuai untuk kanak-kanak bermain air.

Kids Adventure

Qiss tak sewa pelampung pada hari tersebut jadi Qiss pilih gelongsor Body Slide. Mula-mula seram juga nak turun tapi alang-alang dah sampai atas, Qiss turun juga melalui gelongsor tu. Seronok sangat sebab dapat mencabar diri sendiri. Bila nak sampai bawah kena berhati-hati sebab air agak dalam.


Pirates Spa

Tarikan utama yang menjadi tarikan pengunjung di sini ialah Water Cannon. Pengunjung dapat merasai pengalaman ditembak oleh mesin air dan seterusnya akan melambung ke udara sebelum jatuh ke dalam kolam.

Untuk maklumat lanjut:
WONDERLAND (BANGI) THEME PARK SDN BHD
No. 2, Persiaran Bangi Avenue,
Bangi Avenue,
43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

TEL: +603 8912 8333
FAX: +603 8928 0333
EMAIL: sales@bangiwonderland.com.my


Berakhirlah pengembaraan kali ini bersama Eat Travel Write 6.0 : Let's Ngeteh 2017. Terima kasih kepada semua.

Bergambar kenanangan sebelum bertolak pulang. Gambar sumber: Kak Puteri
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android Apparel apps automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review Biskut Raya Blogger Blogger review brownies Buffet Buka puasa Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat contest cookies Cozena damansara dewan domain Domino's Domino's pizza Dominos Dr Wu Duit electronic review etw etw6 Event facial Fernleaf fesyen food food review Foodreview forex free product review gadget gayatravel giveaway gold Guardian gula hair removal happyfresh Haqqi Harriston Honor hotel review Income Innphonim blockchain Inspirasi Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor klfw Korean Kuih Raya lapetales laser launch lazada Lipstick maiwp makan makanan arab make up Malaysia matic McCormick McDonald's media Menara Kuala Lumpur Merdeka MMSOS mobile motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi Museum myvi myvi2018 NASDAQ nestle ngeteh Nimpmos Online onlineshopping onlinetraining pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia pengantin Pensonic perkahwinan perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz product product review Projek57 proparangers property Putrajaya railway Ramadan Raya realme review Richworks Safi sale Shah Alam shell out Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno teknologi tengkubutang thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer travel TVC Ubat Gigi ukays unity unity ribbon upen Waterpark Wedding zakat zoo

BTemplates.com

Followers

Blogroll

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com