Beauty. Lifestyle. Review. Collaboration.

29 June 2019

Misteri Kotak Hari Raya dari Althea Terjawab l Empat Produk Eksklusif Althea A'Bloom Keluaran Althea

Hai semua kakak cantik, adik manis, tuan-tuan dan puan-puan. Harap-harap semua sihat belaka. Maklumlah dah sebulan beraya ni.

Sebelum puasa hari tu, Qiss ada dapat satu parcel dari Althea. Tapi Qiss takde order ape-ape pun. Rezeki Raya betul kali ni.




Qiss dah lama juga beli barang kat Althea. Tengok tu. Kadang-kadang sebulan sekali beli.



Mudah dan seronok shopping kat Althea sebab ada point setiap kali korang complete kan shopping kat Althea.


Tengok tu. RM10 pun masih boleh shopping kat Althea. Rasanya Qiss restock mask sheet masa tu.

Untuk kotak hari raya tu, memang terkejut juga bila parcel sampai. Korang mesti nak tahu apa yang ada dalam kotak tu kan.

Jom tengok apa yang Qiss dapat.




Mesti korang teruja jugak kan. Meh tengok apa yang ada dalam kotak:

🌹 A'bloom Giant Meringue Puff

Berfungsi untuk meratakan foundation ke wajah dengan lembut. Bila Qiss pakai ni memang kesan dia dapat meratakan foundation dengan mudah. Tak perlu pun tonyoh kuat-kuat.

HARGA: RM11.00
SAIZ: 48*46mm

🌹 A'bloom Baby Meringue Puffs x3

Berfungsi meratakan foundation di kawasan-kawasan yang sukar untuk diratakan. Kegunaan dia sama dengan Giant Meringue Puff tu cuma dia lebih kecil dan senang guna untuk ratakan di celah-celah kulit muka.

HARGA: RM15.00
SAIZ: 30*28mm



Qiss suka pakai dua-dua ni sebab saling melengkapi tau. Boleh juga gunakan masa kering atau basah. Tapi sebab dia comel sangat lagi dua yang baby tu Qiss simpan taknak guna.hee hee

🌹 A'bloom BHA Blackhead Blaster


Tengah cari produk yang nak hilangkan blackhead ke tu? Meh Qiss cadangkan BHA Blackhead Blaster ni. Mudah nak guna, buka penutup lepas tu tonyohkan kat kawasan muka korang yang ada blackhead.



Mudah kan. Ok, kalau guna BHA Blackhead Blaster ni tak sakit pun tapi korang akan terkejut dengan hasilnya.


Qiss akan tonyoh hari-hari kat muka lepas tu boleh la dua hari sekali je.

BAHAN: Diperbuat dari ekstrak kayu Willow Putih
HARGA: RM19.00
BERAT: 9gram


🌹 A'bloom Moisturizing Watermelon 🍉 Mask Sheet



Ok, Qiss dah cuba yang ni. Sejuk dan segar. Rasa seronok sangat pakai. Kulit pun jadi lembap je. Masks yang ni sesuai untuk mereka yang ada kulit kombinasi.

Meh tengok Qiss cuba mask ni.




KANDUNGAN: Citrullus Vulgaris (Watermelon) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
HARGA: RM2.00 sekeping

🌹 A'bloom Nourishing Avocado 🥑 Mask Sheet



Kalau korang suka kulit yang segar juga, korang boleh cuba mask yang bahan utamanya diperbuat daripada buah Avokado.

Masks ni sesuai untuk mereka yang berkulit kering.

KANDUNGAN: Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract.
HARGA: RM2.00 sekeping

🌹 A'bloom Brightening Lemon Lime 🍋 Mask Sheet



Qiss suka mask yang boleh mencerahkan kulit. Bukanlah hitam pun cuma nak redakan kulit dari kesan berbelang akibat berjemur tengah panas.

Diperbuat dari buah Lemon, mask ini juga menjadi pilihan Qiss tau. Nanti nak restock ni. Tak sabar tau. Qiss cadangkan korang yang ada kulit kombinasi untuk cuba mask ni.

KANDUNGAN: Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract
HARGA: RM2.00 sekeping

🌹 A'bloom Anti-Blemish Peach 🍑 Mask Sheet

Untuk mask ni, kalau korang tak suka muka blemish sangat korang kena cuba A'Bloom Anti Blemish Peach mask. Korang akan nampak kelainan pada kulit korang.

Mengandung buah peach dan tea tree oil untuk membantu mendapatkan kulit licin, mencegah kulit daripada berminyak. So mask ni sesuai untuk korang yang mempunyai kulit berminyak.

KANDUNGAN: Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract
HARGA: RM2.00 sekeping.



Tengok muka happy je. Mask ni semua wangi bau buah. Rasa nak kunyah-kunyah.


Untuk yang berminat nak cuba produk dari Althea nie, boleh tengok-tengok kat sini:

💜 Instagram : @altheakorea
💜 Website : http://my.althea.kr
💜 Facebook : Althea


Untuk media sosial, korang boleh cari je
#Butterflymsia #AltheaKorea #AltheaAbloom
Reactions:

1 comment:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android aplikasi Apparel apps Artis automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review bid Biskut Raya Blogger Blogger review boost Borneo brownies Buffet Buka puasa Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car Carsome cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat contest cookies Cozena damansara dewan domain Domino's Domino's pizza Dominos Dr Wu Duit e wallet electronic review etw etw6 Event facial Fashion Fernleaf fesyen food food review Foodreview forex free product review gadget gayatravel giveaway Glamogenic gold Guardian gula hair removal handphone happyfresh Haqqi Harriston Hiburan Honor hotel review Income Innphonim blockchain Inspirasi IPSB Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor Jual kereta kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor klcc klfw Korean Kuih Raya lapetales laser launch lazada lifestyle Lipstick Lulu Hypermarket maiwp mak siti makan makanan arab make up Malaysia masakan matic McCormick McDonald's media Menara Kuala Lumpur Merdeka MMSOS mobile modelling motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi Museum Music myvi myvi2018 NASDAQ nestle ngeteh Nimpmos Online onlineshopping onlinetraining Oppo pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia pengantin Pensonic perkahwinan perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz Primark product product review Projek57 proparangers property Putrajaya railway Ramadan Raya realme rempah review Richworks Safi sale Seni Shah Alam shell out Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno Technology teknologi tengkubutang thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer transport travel TVC Ubat Gigi ukays unity unity ribbon upen Waterpark Wedding zakat zoo

BTemplates.com

Followers

Blogroll

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com