Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

02 May 2021

Cara-cara Bayar Bil Air Selangor Dengan Shopee

 Assalamualaikum dan hai, 

Kali ni Qiss nak kongsikan cara-cara bayar bil air SYABAS dan lain-lain melalui Shopee.

Sejak PKP 1.0 dulu Qiss rajin buka Shopee untuk membeli-belah.  Memang mudah bila ada Shopee ni. Kalau nak lagi mudah, kita topap akaun shopeepay untuk pembayaran yang lebih cepat.

Kebanyakan orang ada aplikasi Shopee kan. Kalau belum ada boleh download je.

1. Download Shopee kat SINI

2. Lepas dah download tu make sure anda register dulu.

3. Lepas tu pergi kat bahagian Home ada untuk Deals, Top-Ups and Bills

4. Kemudian pilih Water & Sewerage 

5. Kemudian Select Operator

6. Masukkan nombor akaun bil air dan jumlah bayaran 

7. Klik Checkout

8. Pilih payment option 

9. Kalau nak jimat boleh redeem coin

10. Bil akan update dalam masa 3 hari.

Senang dan mudah kan. Boleh jimat juga

Selain Air Selangor ada juga yang lain seperti:

1. Indah Water Consortium 

2. Pengurusan Air Pahang Berhad

3. Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang

4. Syarikat Air Negeri Sembilan 

5. Syarikat Air Johor

6. Lembaga Air Perak

7. Syarikat Air Melaka

8. Syarikat Air Terengganu 

9. Air Perlis

10. Syarikat Air Darul Aman

11. Lembaga Air Kuching

12. Air Kelantan

Haaa jom bayar bil air jom..

1 comment:

  1. Senang mudahh je. Saya beli dengan shopee pun . Saya bayar melalui 7 eleven pulak hehe.

    ReplyDelete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest
Intellifluence Logo

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com