Beauty. Lifestyle. Review. Collaboration.

03 January 2019

BBQ Buffet Dinner Royale Chulan Bukit Bintang Tampil Kelainan Dengan Suasana Di Tepi Kolam Renang

Assalamualaikum dan hai semua..

Selamat tahun baru 2019. Dah masuk tahun baru ni mesti bersemangat lain macam kan.

Okaylah.. sambil buat azam baru tahun ni, Qiss nak cerita pasal BBQ Dinner dekat tepi kolam renang dengan suasana tenang di Pergola Poolside Level 3, Royale Chulan Bukit Bintang.


Kalau korang nak tahu, Royale Chulan Bukit Bintang Hotel mengambil inisiatif membuat pelbagai hidangan BBQ untuk pengunjung hotel ni tau.



Sambil menikmati hidangan yang sedap korang boleh duduk berbual di tepi kolam renang.


Jom tengok menu yang ada ni. Semuanya sedap-sedap.

Jumbo Sausages         
Chicken Skewers
Chicken and Beef Satay with Condiments 




Satay Perut           
Mantis Shrimp         
Slipper Lobster



     
Sauce 
Mushroom Sauce   
Mint Sauce   
BBQ Sauce   
Air Asam   
Chilli Sauce 
Tomato Sauce
Peppercorn Sauce
Honey Mustard Sauce       




Mongolian Stall
Mongolian BBQ with Condiments     



Pasta Stall 
3 types of Pasta 
2 types of Sauce
6 types of Condiments   

Carving Station
Roasted Whole Lamb 
Roasted Chicken
Roasted Vegetables 
2 types of Sauces

Fried Noodles Stall
Chef Specialty: Noodles of the day   

ABC StalI With Condiments       



Hot Dishes
Chinese Fried Rice (Chinese)
Chicken Lasagna (western)
Ayam Goreng Berempah (Malay)


Baked potato (Western)



Corn on Cob (Western)



Dessert

Assorted Jellies




Assorted French Pastries







Apple Strudel With Vanilla Sauce
Assorted Malay Kuih
Chocolate Fondue
Assorted Fruits
Bubur Cha-Cha

Qiss paling suka dessert, sate, makanan yang dipanggang serta kesemua menu yang ada.


Dihidangkan secara buffet jadi korang boleh je rasa semua makanan yang ada dan jangan membazir tau.


Terbuka kepada semua pengunjung tetapi mestilah korang kena buat tempahan dulu.

Harga sangat berpatutan iaitu sebanyak RM88.00 untuk dewasa dan RM44.00 untuk kanak-kanak dan golongan veteran. Untuk tetamu hotel dewasa harga untuk seorang ialah RM60.00 sahaja.

FB: royalechulanbukitbintang
IG: royalechulanbukitbintang
Website: www.royalechulan-bukitbintang.com
Tel: (603) 2147 9898


Reactions:

17 comments:

  1. uuish tengok hidangan2 dia.. telan ailio memalam ni =P

    ReplyDelete
  2. Sedap-sedap betul menu yang dihidangkan.. Lapar perut rasa bila tengok

    ReplyDelete
  3. Bestnya makan-makan..ekceli akak dapat gak jemputan sebelum ni tapi sayangnya x sihat lagi kan...baru nabaru nak recover..nanti nak join gak gak la food review..lama dh x buat...semua makanan tu buat akak terliur tau... environment pun best je

    ReplyDelete
  4. adoiii lapar tengok semua menu nampak lazat dan menggoda cikton nak pergi bbq kat sana jgk.

    ReplyDelete
  5. Apple Strudel tu nyummmmms....menarik makan tepi kolam ni. Hotel ni pun menyediakan banyak pilihan menu ye...berbaloi rasanya....

    ReplyDelete
  6. Wow...the food looks very tempting. Makes me hungry now. I really love bbq and buffet of course because i can eat as much as i want.

    ReplyDelete
  7. okay i tengok blog ni time tengah lapar ni, sedap gila tengok satay tu.. huuu lamanya tak makan satay sebab harga mahaiiiiii untuk satu cucuk.. hopefully ada rezeki banyak lah akan datang dapat makan sedap sedap... hehehe bbq buffet ni cam bagus pergi with family dan friends

    ReplyDelete
  8. Sedapnya nampak apple strudel tu..
    Lama tak g buffet or hi tea memana nih.. terliur pulak tgk aihh

    ReplyDelete
  9. Makan kat sini sedap-sedap dan ruangan pun selesa sebab di sebelah poolside. Hari tu nasib baik sempat datang...kalau tak sedih tengok makanan abis..eehehe

    ReplyDelete
  10. Woww syoknya makan kat tepi kolam. makan buffet pulal tu. teringin pulak kita.

    ReplyDelete
  11. walawey syok giler berBbq sambil lepak tepi kolam ek. Mahu berpinggan-pinggan ulang alik tambah makanan

    ReplyDelete
  12. Bestnya tgk menu2 yg ada..lagi2 dessert.. Mmg fav kita.. Hehee.. Makan bbq smbil nikmati suasana mkn tepi kolam syok juga kan.. Hehe..

    ReplyDelete
  13. Selamat tahun baru 2019. semoga tahun baru ni memberi kita satu pengharapan baru. Btw, makanan-makanan tu sedaplaaaa, terus lapar (haha)

    ReplyDelete
  14. Sedapnya..sampai xlarat nk mkn dah..byk menu dia..blur nk pilih yg mana satu nk mkn

    ReplyDelete
  15. Mmg dulu bila birthday mesti mkn dkt sana. Good to know makanan masih sedap. Hehe. Tgk gmbr dh terliur dh

    ReplyDelete
  16. wah.. bestnya makan bbq kat royale chulan bukit bintang ni.. TB tak pernah lagi makan bbq kat luar macam ni.. kalau ada peluang boleh lah mencuba nanti..

    ReplyDelete
  17. Desserts dia, mashaAllah. Mau tak tidur malam dibuatnya.
    Nasiblah jauh. Kalau dekat, dah lama terjah. :)

    ReplyDelete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android aplikasi Apparel apps Arabic Artis automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review bid Biskut Raya Bisnes Blogger Blogger review boost Borneo brownies Buffet Buka puasa Business Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car Carsome cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat computer Conference contest cookies Cozena damansara dewan domain Domino's Domino's pizza Dominos Dr Wu Duit e wallet electronic review etw etw6 Event facial Fashion Fernleaf festival fesyen food food review Foodreview forex free product review Futsal gadget Game gayatravel giveaway Glamogenic gold Guardian gula hair removal handphone happyfresh Haqqi Harriston health Hiburan Honor hotel review ikan bakar Income Innphonim blockchain Inspirasi IPSB Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor Jual kereta kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor Klang klcc klfw Korean Kuih Raya lapetales laser launch lazada Lenovo lifestyle Lipstick Lulu Hypermarket maiwp mak siti makan makanan arab make up Malaysia masakan matic McCormick McDonald's media Menara Kuala Lumpur Merdeka Microsoft MMSOS mobile modelling motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi Museum Music myvi myvi2018 NASDAQ nestle ngeteh Nimpmos Nivea Online onlineshopping onlinetraining Oppo pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia pengantin Pensonic perkahwinan perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz Primark product product review Projek57 proparangers property Putrajaya railway Ramadan Raya realme rempah review Richworks Safi sale Seni Shah Alam shell out Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia sukan summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno Technology teknologi tengkubutang Terkini thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer transport travel TVC Ubat Gigi ukays unity unity ribbon upen Waterpark Wedding World zakat zoo

Followers

BTemplates.com

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com