Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

11 October 2022

AEON Meraikan Deepavali Dengan Catatan Malaysia Book Of Records Peserta Berpakaian Tradisional India Terbesar di AEON Mall Bukit Raja, Klang

Klang, 8 Oktober 2022 - AEON CO. (M) BHD. (AEON), dengan kerjasama Colors of India Creation dan Global Mega Exhibition telah menetapkan satu lagi peristiwa penting sebagai pencapaian negara pemegang rekod dengan menganjurkan “Largest Participants Wearing Indian Attire in A Gathering” oleh The Malaysia Book of Records selepas acara perhimpunan terbesar Deepavali bertempat di AEON Mall Bukit Raja, Klang. 

Penyampaian sijil Malaysia Book Of Records sempena Largest Participants Wearing Indian Attire in A Gathering 

Majlis itu diserikan oleh Charles Santiago, Ahli Parlimen Klang dan Keiji Ono, Pengarah Urusan AEON. Turut hadir pada majlis tersebut ialah G V Sathia Kumaran, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Colors of India Creation and Global Mega Exhibition, serta wakil dari Malaysia Book of Records. Menurut Keiji Ono, “Sambutan perayaan sentiasa menjadi cara untuk kami terlibat dengan pelanggan kami kerana dalam AEON, kami bukan sahaja menumpukan pada kebaikan pulangan kewangan, tetapi juga untuk memastikan kami mempunyai hubungan yang sangat baik dengan ekosistem kami yang termasuk pembekal, rakan kongsi kami dan lebih-lebih lagi pelanggan kami yang dikasihi dan komuniti berhampiran.” 

“AEON mahu memperkayakan pelanggan kami dengan tradisi dan nilai serta menjadi pusat perjumpaan keluarga. Kami mahu membuat semua pusat membeli-belah kami dan kedai lebih daripada sekadar runcit baharu kerana kami sentiasa berusaha untuk menyediakan yang menyenangkan dan pengalaman baharu kepada pelanggan kami, untuk mereka mencipta kenangan indah semasa mereka bersama kami,” tambahnya. 

Lebih daripada 2500 pelanggan daripada semua kaum dan peringkat umur yang memakai pakaian India berkunjung ke pusat beli-belah Aeon Mall Bukit Raja, Klang untuk menyertai acara pemecahan rekod kebangsaan. Ia juga dimeriahkan dengan lebih 60 gerai yang menjual barangan perayaan Deepavali dan pelbagai lagi keseronokan dipenuhi aktiviti seperti persembahan artis dan cabutan bertuah. 

Perhimpunan ini telah direkodkan dalam Buku Rekod Malaysia sebagai “Perhimpunan Terbesar Peserta Memakai Pakaian India”. Tahun lepas AEON juga mencatatkan dua acara dalam Buku Rekod Malaysia untuk “Penyertaan Terbesar dalam Acara Zumba Maya” yang diadakan semasa PKP dan ‘Bilangan Terbanyak Outlet Menyertai Nyanyian Lagu Kebangsaan Serentak’ untuk sambutan Hari Kebangsaan 2021. 

Inisiatif ini adalah selaras dengan usaha AEON dalam memperjuangkan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Matlamat Pembangunan Mampan (UNSDG). Antaranya ialah Keamanan, Keadilan dan Institusi Kuat (SDG 16) iaitu memastikan masyarakat yang adil, aman dan inklusif dan Kesihatan Baik dan Kesejahteraan (SDG 3) memastikan kehidupan yang sihat dan menggalakkan kesejahteraan untuk semua pada semua peringkat umur.

0 comments:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest
Intellifluence Logo

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com