Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

25 April 2024

Legacy Credit Muncul sebagai Pemegang Saham Besar dalam VCI Global

Perkongsian Strategik Ditetapkan untuk Meluaskan Perkhidmatan Kewangan di ASEAN

Legacy Credit Sdn Bhd ("Legacy Credit" atau "Syarikat"), sebuah entiti yang diiktiraf dalam sektor perkhidmatan kewangan, dengan sukacitanya mengumumkan pelaburan yang besar melebihi 5 peratus pegangan melalui penempatan persendirian dalam VCI Global Terhad (NASDAQ: VCIG) (“VCI Global”). Di bawah perjanjian peletakan saham ini, Legacy Credit akan melabur $2.5 juta dalam VCI Global. Ini menjadikan Legacy Credit sebagai pemegang saham yang besar, mencerminkan komitmen strategiknya untuk meningkatkan penyelesaian kewangan dan mengembangkan pengaruhnya di seluruh rantau ASEAN.

Dari Kiri: Encik Nelson Goh, Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Legacy Credit dan Dato' Victor Hoo, Pengerusi Eksekutif Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif VCI Global

VCI Global, yang terkenal dengan kepakarannya dalam Kewangan Korporat, mempunyai rekod prestasi yang terbukti dalam memudahkan PKS dalam mencapai penyenaraian Nasdaq, yang penting bagi syarikat yang menyasarkan untuk meneroka pasaran antarabangsa. Perkongsian ini dijangka memanfaatkan rangkaian kewangan Legacy Credit yang teguh dan kehebatan teknikal VCI Global untuk memupuk pertumbuhan ekonomi dan inovasi yang besar.

Encik Nelson Goh, Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Legacy Credit mengulas, “Pelaburan penting kami dalam VCI Global adalah lebih daripada usaha kewangan; ia adalah pakatan strategik. Dengan langkah ini, kami menyasarkan untuk menggabungkan keupayaan VCI yang dihormati dengan pendekatan inovatif kami untuk membuka laluan baharu bagi PKS ASEAN di platform global seperti Nasdaq.”

Dato' Victor Hoo, Pengerusi Eksekutif Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif VCI Global menyatakan, "Kami berbesar hati mengalu-alukan Legacy Credit sebagai pelabur yang dihargai. Keyakinan mereka terhadap VCIG menggariskan kebolehpercayaan dan potensi pelaburan kami. Pelaburan Legacy Credit akan meningkatkan perniagaan kami, mempercepatkan pertumbuhan kami trajektori, dan memacu nilai jangka panjang untuk pemegang kepentingan kami, menunjukkan komitmen kami untuk pertumbuhan syarikat selanjutnya."

Pelaburan strategik ini menandakan kejayaan untuk Kredit Legacy, menonjolkan komitmennya untuk memudahkan peluang ekonomi yang lebih luas dan meningkatkan portfolio perkhidmatan kewangannya. Melalui kerjasama ini, Legacy Credit menyasarkan untuk meneruskan visinya untuk menyampaikan penyelesaian inovatif yang memenuhi keperluan perniagaan yang berkembang di ASEAN dan seterusnya.


0 comments:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest
Intellifluence Logo

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com