Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

30 May 2022

Shopee membolehkan lebih ramai penjual mengembangkan perniagaan mereka dengan Facebook Ads baharu di Pusat Penjual Shopee

Shopee merupakan salah satu platform e-dagang pertama yang mengintegrasikan Facebook Ads untuk komunitinya yang mempunyai lebih 20 juta penjual dalam talian, sekali gus memperkasakan mereka untuk meningkatkan jangkauan dan jualan

KUALA LUMPUR, 30 MEI 2022 – Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, mengumumkan bahawa Iklan Facebook atau Facebook Ads kini tersedia secara rasmi di Pusat Penjual Shopee di Malaysia, Indonesia, Filipina, Singapura, Taiwan, Thailand dan Vietnam, dengan ini memperkasakan komuniti terbesar di rantau ini dengan lebih 20 juta penjual menerusi alatan baharu untuk mengembangkan perniagaan mereka.

Dengan 95% pengguna Shopee bergantung pada Facebook dan Instagram untuk menemui jenama dan produk baharu, integrasi ini membolehkan para penjual meningkatkan kehadiran dalam talian mereka dengan memanfaatkan saluran Facebook, Instagram dan Audience Network demi membantu membawa trafik ke kedai Shopee rasmi mereka. Facebook Ads turut membolehkan pemperibadian yang lebih lagi bagi iklan yang disiarkan berdasarkan pilihan dan tingkah laku pengguna di platform, sekali gus menggalakkan pembelian dan memaksimumkan pertumbuhan jualan.


Facebook Ads di Pusat Penjual Shopee adalah sebahagian daripada komitmen berterusan Shopee untuk menyokong perniagaan-perniagaan tidak kira besar atau kecil untuk berkembang dalam talian. Pusat Penjual Shopee menawarkan sebuah platform sehenti untuk membantu para penjual mengurus kedai mereka secara mudah, memberikan mereka akses kepada rangkaian alat pemasaran dan data yang lengkap untuk membuat penyenaraian, menjalankan promosi dan mengoptimumkan prestasi perniagaan dalam talian mereka. Mereka kini boleh menyediakan, melancarkan dan mengurus kempen Facebook Ads dengan mudah dan cepat melalui Pusat Penjual Shopee.

Kenneth Soh, Ketua Kempen Pemasaran di Shopee Malaysia

Kenneth Soh, Ketua Kempen Pemasaran di Shopee Malaysia berkata, “Mewujudkan kerjasama bersama Meta untuk melancarkan Facebook Ads di Pusat Penjual Shopee akan memberi impak yang besar kepada para penjual kami secara positif. Ia sememangnya merupakan sesuatu penambahan yang signifikan bagi mereka. Kini, para penjual kami dapat menggunakan dan memanfaatkan satu ciri tambahan di Pusat Penjual kami bersama-sama dengan penyelesaian pemasaran Shopee yang lain demi meningkatkan keterlihatan kedai Shopee dan produk mereka kepada lebih ramai pembeli yang berminat. Mereka kini mampu mengembangkan iklan produk mereka kepada aplikasi dan laman web lain, dengan ini meningkatkan pangkalan pelanggan mereka. Kami akan terus mengembangkan ekosistem kami menerusi lebih banyak kerjasama utama seperti kerjasama kami bersama Meta. Ini adalah untuk terus menyokong para penjual kami dengan lebih banyak peluang agar mereka dapat menambah baik perniagaan dan meningkatkan kemahiran secara digital.”

Facebook Ads bersama Shopee mula diperkenalkan pada tahun 2019 di mana hanya jenama-jenama dapat menjalankan dan mengurus kempen melalui platform Facebook. Sejak itu, banyak jenama telah meningkatkan perniagaan mereka menggunakan ciri tersebut, menghasilkan secara purata 5 kali ganda pulangan atas perbelanjaan iklan (ROAS) merentas semua kategori pada separuh kedua tahun 2021.

Damian Kim, Pengarah Negara Meta Singapura berkata, “Pada masa ini, ia adalah amat penting untuk perniagaan-perniagaan menjangkau dan mendekati pelanggan mereka yang dikasihi, terutamanya apabila tingkah laku membeli-belah pengguna terus berubah secara drastik. Penemuan digital kekal penting dalam memacu permintaan dan jualan, dan saya berasa teruja bahawa pelancaran Facebook Ads menerusi Pusat Penjual Shopee akan menjadi enjin yang membolehkan ribuan penjual mempunyai akses yang saksama dan lebih mudah untuk memanfaatkan Facebook Ads yang akan menghubungkan mereka dengan pelanggan yang baharu serta mengembangkan perniagaan mereka.”

Pengintegrasian Facebook Ads di Pusat Penjual membolehkan proses penyertaan dengan sendiri atau self-onboarding yang dipermudahkan, yang direka untuk menawarkan proses pengurusan kempen yang lancar dari awal hingga akhir kepada para pengguna. Selain daripada menjimatkan masa untuk melancarkan kempen melalui Pusat Penjual, para penjual dapat menambah nilai dan membayar kredit iklan dengan mudah tanpa perlu meninggalkan platform. Mereka juga boleh mendapat keterlihatan penuh berkenaan prestasi kempen Facebook Ads mereka serta melengkapkan diri dengan maklumat penting untuk mengoptimumkan hasil jualan, di samping melihat kempen iklan yang lain.

Facebook Ads di Pusat Penjual Shopee kini tersedia kepada para penjual terpilih di tujuh pasaran semasa fasa pelancaran awal ini. Ia akan dilancarkan kepada lebih ramai penjual pada bulan-bulan berikutnya.

Ketahui lebih lanjut mengenai Facebook Ads di Pusat Penjual Shopee di sini.

0 comments:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest
Intellifluence Logo

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com