Beauty. Lifestyle. Review. Collaboration.

Read More

Beauty Review l Eco Wellness Sanctuary Spa Bandar Botanik Klang

Rawatan Urutan Aromaterapi Organik
Read More

ETW6: Keunikan Philea Mines Beach Resort

Philea Mines Beach Resort yang juga dikenali sebagai pantai di dalam bandar
Read More

Gadget: Moto Z2 Play

Motorola Malaysia mengumumkan Moto Z2 Play
Read More

Rawatan Laser Hair Removal di Premier Clinic Sangat Efektif dan Berkesan

Antara sebab Qiss pilih rawatan ni sebab ia tahan lama dan tidak menyakitkan
Read More

3 Langkah Mudah Menjaga Kulit Dengan Bare Essentials Skincare dari Althea

Set rawatan penjagaan kulit dari Althea iaitu Bare Essentialdiv>

27 October 2018

Caterpillar Beauty Class l LaF Skin Solution Ampoule - Water Bomb Ampoule

Hai.. 

Hari ni Qiss nak share satu produk yang sangat membantu melembapkan kulit Qiss. Produk ini dikenali sebagai LaF Seoul, LaF Skin Solution Ampoule - Water Bomb Ampoule.





Nama LaF berasal dari “Lost and Found”. “Lost” tu merupakan masalah manakala “Found” tu pulak adalah penyelesaian dan LaF sebolehnya cuba menyelesaikan masalah  dalam bidang kecantikan. 

Dalam erti kata lainnya jenama kosmetik berinovatif ni menyediakan jawapan yang cepat, inovatif dan selamat untuk semua masalah kulit di dunia. 

Terdapat tiga jenis produk iaitu:
1. Water Bomb Ampoule
2. Whitening Ampoule 
3. Anti-wrinkle Ampoule

LaF Skin’s Solution Ampoule - Water Bomb Ampoule


Yang Qiss guna ialah Water Bomb Ampoule. Ia digunakan untuk menyelesaikan masalah kelembapan kulit. Ampoule ni sangat digalakkan untuk orang yang ada masalah kulit kering. 




Kandungan 

Kandungan utama dalam ampoule ni ialah Aloe Barbadensis Leaf Water atau lebih dikenali sebagai pokok daun lidah buaya. Pokok ini sememangnya seringkali menjadi bahan utama dalam produk kecantikan terutama dari Korea kerana ia dapat membantu melembapkan kulit dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Bertindak sebagai pelembap kulit ia juga berfungsi sebagai agen anti-penuaan. Tengoklah kulit muka Qiss makin segar dan berseri-seri setelah pemakaian selama dua minggu.





Tekstur

Tekstur ampoule ni agak berair dan tidak likat.





Ini membolehkan ampoule ni lebih mudah menyerap ke kulit bila diguna. 


Baunya wangi dan menenangkan apabila dipakai. Baunya tidak terlalu kuat dan kulit kekal wangi.





Cara Penggunaan 

Selepas mencuci wajah, picitkan sedikit Water Bomb Ampoule ke tapak tangan dan sapukan ke seluruh muka.

Boleh dipakai selepas pemakaian toner atau sebelum pemakaian serum. Kesan penyerapan sangat cepat dan kita boleh terus memakai krim siang dan seterusnya menatarias wajah.

Sebotol ampoule ni boleh bertahan selama 3 bulan bergantung pada tahap pemakaian.


Didatangkan dalam botol bersaiz 30ml, Water Bomb Ampoule ni mudah dibawa ke mana sahaja. 

Kesan penggunaan

Kulit Qiss rasa segar selepas penggunaan ampoule ni dan sejuk. Sejuk yang macam mana tu? Ok, kulit Qiss sebenarnya cepat mengeluarkan peluh tetapi selepas menggunakan ampoule ni ia mengurangkan tahap kepanasan di dalam kulit muka Qiss.


Setahu Qiss kandungan aloe vera yang sangat membantu dan seterusnya membuatkan Qiss jatuh cinta dengan Water Bomb Ampoule ni.

Teruja tak nak dapatkan Water Bomb Ampoule ni? Sebabnya korang tak perlu pergi Korea pun nak beli produk terbaik ni. Korang boleh je ke GUARDIAN berdekatan korang dan dapatkan Water Bomb Ampoule ni dengan harga dari RM47++

Kalau korang dah cuba nanti share la feedback dengan Qiss pula.


Jadi Qiss nak berterima kasih pada Cikgu Tammy Lin kerana memilih Qiss menjadi pelajar Caterpillar's Beauty Class dengan kerjasama LaF Seoul dan komuniti The Butterfly Project.




Read More

26 October 2018

Bersinar di NASDAQ l Aplikasi Cannis Menjadi Bintang Terhebat

Seiring dengan teknologi masa kini, aplikasi dalam talian kini semakin canggih. Berfungsi sebagai salah satu medium menghubungkan antara pengguna, aplikasi dalam talian kini semakin menawarkan perkhidmatan yang menarik.

Salah satu aplikasi yang menjadi pilihan Qiss ialah Cannis. Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.




Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.

"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.



Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.



Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.


Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.



Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.


Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia.


Bergambar bersama media
Credit gambar: Zayani


Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app .
Read More

20 October 2018

AirAsia dan Sony Umum Duta Bersama Kempen #ThroughTheLens

Hai korang, siapa yang tak kenal Air Asia dan Sony kan.

Kedua jenama ini telah menjalankan kempen #ThroughTheLens bagi mencari duta bersama.

Kempen #ThroughTheLens juga menampilkan barisan artis terkemuka tempatan.


 (L-R) Zahirah Macwilson, Elfira Loy, Benyamin Ismail CEO of AirAsia X Malaysia, Satoru Arai Managing Director of Sony Malaysia, Aisha Nazar AirAsia & Sony Joint Ambassador, Barry Klipp Group Head of Commercial AirAsia X, Izara Aishah, Che Puan Juliana Evans flanked by Cabin Crew

Selepas 10-minggu melancarkan pencarian global duta bersama AirAsia dan Sony, kedua jenama perjalanan dan teknologi visual terkemuka tersebut mengumumkan gelaran duta bersama selama setahun tersebut adalah milik Aisha Nazar yang berusia 29 tahun dari Kuala Lumpur dengan penyertaan cerita visual yang telah menarik perhatian juri profesional.




Pencarian ini menerima lebih dari 700 penyertaan dari seluruh dunia. Ketua Kumpulan Komersial AirAsia X Barry Klipp berkata, “Hampir 11 tahun kami membolehkan penerbangan tambang rendah jarak jauh, yang telah membolehkan para tetamu kami terbang lebih jauh dengan tambang rendah. Melihat pelbagai cerita visual yang dikongsi menerusi pencarian duta bersama Sony yang diadakan buat julung kalinya dari para tetamu kami adalah amat menyentuh hati. Cerita-cerita inspirasi seperti ini adalah contoh yang tepat terhadap perkara yang mendorong kami untuk terus memperluaskan rangkaian jarak jauh kami dan memenuhi janji ‘now everyone can fly extra long’. Saya juga mengambil peluang ini untuk berterima kasih kepada pihak Sony atas sokongan dan semangat yang dijuntujukan menerusi kerjasama ini dan tahniah kepada semua finalis termasuk duta bersama kami yang kini mempunyai peluang berharga seumur hidup.”



Pengarah Urusan Sony Malaysia Satoru Arai berkata, “Kita dapat melihat minat mendalam bidang fotografi dan pengembaraan berkembang dengan pesat, lebih ramai kini boleh menghasilkan foto berkualiti tinggi dengan nilai estetika yang luar biasa untuk memberitahu cerita perjalanan yang penuh inspirasi dengan teknologi visual terkini seiring dengan penyertaan yang kami terima menerusi pencarian duta bersama ini. Harapan kami adalah untuk mengekalkan minat mendalam terhadap fotografi sentiasa meningkat supaya lebih ramai dapat berkongsi keindahan dunia ini melalui lensa kamera mereka ketika mengembara."



Bagi mengalakkan pengembaraan, AirAsia menawarkan promosi istimewa selama dua minggu bagi kesemua destinasi dengan potongan sebanyak 70%. Para tetamu boleh menempah di airasia.com bermula 28 Oktober 2018 untuk perjalanan segera atau sehingga 30 Jun 2019.

Duta bersama Air Asia dan Sony, Aisha Nazar




Duta bersama yang baru sahaja dilantik Aisha Nazar akan terbang ke Tokyo dengan tempat duduk Premium Flatbed AirAsia yang telah memenangi pelbagai anugerah untuk lawatan eksklusif ke makmal teknologi Sony untuk melihat teknologi dan ciptaan masa depan mereka yang belum didedahkan kepada umum.

Selain itu, beliau akan melalui pengalaman yang tidak dapat dibeli iaitu menjalani program sepanjang tahun penuh bersama Sony dan membawa pulang kamera terbaru mereka tanpa skrin Sony Alpha A7 III K serta fon kepala (headphone) tanpa wayar Sony h.ear on 2 yang keduanya bernilai lebih dari RM10,000.

Seperti berada di dalam Kabin.


Sebagai lanjutan dari kempen #ThroughTheLens, pencarian duta besama sony ini menerima lebih daripada 700 penyertaan dari seluruh dunia yang memaparkan pelbagai destinasi AirAsia menerusi laman throughthelens.airasia.com.


Sembilan finalis yang disenarai pendek juga menerima hadiah istimewa termasuk penerbangan pergi balik dari AirAsia X dan kamera Sony RX100V bernilai RM4,299 setiap satu.


Artis terkenal tempatan, Elfira Loy, Alvin Chong, Izara Aishah, Zahirah MacWilson dan Che Puan Juliana Evans pula diumumkan sebagai wajah bagi kempen AirAsia #ThroughTheLens yang memaparkan video perjalanan yang dibintangi mereka ke destinasi popular AirAsia seperti Xi’an, Tokyo, Amritsar, Taipei dan Seoul. Peminat boleh menonton video mereka di airasia.com/throughthelens


Zahirah Mac Wilson


Alvin Chong


Elfira Loy



Untuk maklumat mengenai promosi dan aktiviti terkini AirAsia,layari Facebook (facebook.com/AirAsia) dan Twitter (twitter.com/AirAsia).
Read More

19 October 2018

Timeless Gold is The Best Jewellery from Poh Kong for this coming Festival of Lights

Hi, do all of you still searching for jewellery to wear this Deepavali?


As the Festival of Lights approaches, Poh Kong Holdings Berhad has unveiled exclusive pieces from its Bombay Collection and Tranz Collection to mark the auspicious occasion.


This Deepavali, Malaysia’s leading jewellery brand is celebrating the occasion instyle with pieces specially crafted with 916 gold and enamel. For many Malaysians, gold is the top choice when buying jewellery as yellow metal is considered lucky, especially on the eve of Dhanteras.




With the launch of these pieces from the Bombay Collection and Tranz Collection, Poh Kong presents the perfect opportunity to invest in these intricate masterpieces and  spread the festive joy with your friends and families. “To commemorate the festive occasion, Poh Kong has crafted the exquisite pieces to celebrate the spiritual triumph of light over darkness.

Our Bombay Collection and Tranz Collection does just that by incorporating traditional Classic Indian motif in to our designs that would add an elegant touch to any outfit” said Elizabeth Choon, Marketing Manager of Poh Kong Holdings Berhad.







From earrings to charming gold bangles, treat yourself and your loved ones this Deepavali with the carefully crafted Bombay Collection and Tranz Collection by Poh Kong. These yellow-gold Bombay Collection Bangles are meticulously embellished with colourful beads and ornaments that will add some colour and character to your Deepavali outfit of the day.



Read More

18 October 2018

Bibir Menyerlah Dengan Gincu dari SWANICOCO

Hai korang, ada yang bercadang nak beli gincu baru tak? Qiss nak cadangkan gincu yang sangat cantik dan tahan lama.

Pertama sekali, Qiss nak ucapkan terima kasih kepada SWANICOCO dan 50GRAM kerana memilih Qiss untuk mencuba gincu Edisi Terhad ini.



LIMITED EDITION. Korang kena ada satu dalam handbag tau. Yang ni Qiss punya 😍😘😘 #JulietRed Show The Velvet Lipstick dari SWANICOCO

Perempuan dan gincu tak dapat dipisahkan. Tapi kalau Qiss memang jarang-jarang pakai gincu sebab bibir sensitif, cepat kering dan merekah kalau tersalah pilih gincu. 

Bila Qiss dapat tahu SWANICOCO ada keluarkan satu produk gincu terbaru edisi terhad yang memang bebas dari bahan kimia sambil boleh merawat bibir juga. Itu yang Qiss terus grab je.

Swanicoco bermula sebagai sebuah perniagaan penapaian sabun. Untuk menghasilkan sabun natural terbaik, Swanicoco memilih herba ubatan terbaik, di didihkan kemudian ditapai.
Swanicoco merupakan syarikat tertinggi dalam penghasilan
kosmetik natural di Korea.   


Perkataan “Natural” di atas logo Swanicoco bermaksud Swanicoco mewakili syarikat kosmetik natural.

Bunga Peony menjadi simbol elegan Dan perkataan Swanicoco bermakna "swan" simbol kewanitaan dan "coco" bermaksud kelapa kerana Swanicoco menawarkan kosmetik botani natural dalam erti kata Perancis ialah "cuteness"

Swanicoco bukan sahaja bekerja keras untuk mencipta kosmetik natural untuk perempuan malah untuk semua termasuk lelaki.




Umpama cinta romantis Romeo dan Juliet warna Juliet Red ni sesuai dipakai untuk ke majlis makan malam dan juga tika melakukan aktiviti harian.


Gincu ni juga menjadi the hottest brand in Korea untuk tahun 2018 tau. Selain daripada warna-warna yang cantik dan menarik, gincu ini tahan lama dan melembapkan bibir. So sangatlah sesuai untuk bibir Qiss ni sebab dia mengandungi bahan pelembap natural.

Cantik kan warna dia


Gincu ni dah dilancarkan pada 18 September 2018 dan 50Gram akan menjadi first seller utk koleksi ni.

2 Cara pemakaian gincu ini


Korang boleh dapatkan gincu ni dengan harga RM88.85 

Kalau berminat korang boleh refer link ni SWANICOCO


Penghantaran ke seluruh Malaysia.

IG : @50gram.com.my @swanicoco.official
#50gram #50gramxSwanicoco #butterflymsia #SwanicocoMalaysia






Read More

14 October 2018

Fernleaf UHT 100% MMMMM

Hai semua, buat apa tu? Qiss nak share satu susu yang memang dah lama ada di pasaran tapi kali ni ada sedikit pembaharuan dibuat iaitu susu yang 100% dibuat dari New Zealand ni dikotak kan.


Qiss minum susu coklat Fernleaf guna straw hipster


Wowww! Senang betul nak bawa susu ni ke mana-mana bila dia dah dibungkus sebegini. Didatangkan dengan perisa coklat dapat menarik kanak-kanak untuk menikmati susu ini sepanjang hari.



Susu Fernleaf ini sangat istimewa kerana di New Zealand ladang lembu tenusu ini dijalankan secara semula jadi dan memberi kebebesan kepada lembu-lembu tersebut meragut rumput di padang yang subur.




Kaedah penanaman rumput yang berkualiti tinggi ini membuatkan rumput yang tumbuh sangat segar dan sesuai untuk dijadikan makanan lembu tenusu.


Dengan cuaca dan kadar purata turunan hujan disana turut membantu lembu-lembu ini menghasilkan susu secara natural.




Di New Zealand juga ada pakar tenusu yang memantau lembu-lembu ini. Ini bertujuan untuk mendapatkan susu yang berkualiti dan pastinya 100% mmmmm


Read More

12 October 2018

Woww! Herba & Rempah McCormick Berwajah Baharu Kini Di Pasaran

Hai korang, Ada yang gemar memasak menggunakan rempah dan herba McCormick tak?  Sekarang kalau korang pergi kedai mesti korang akan jumpa rempah dan herba McCormick dalam bungkusan baru.

McCormick yang juga pengeluar herba dan rempah yang terkenal di dunia, menyuntik nafas segar ke dalam rangkaian produknya dengan pembungkusan terkini yang lebih menarik dan bergaya.




Dengan logo yang dikemas kini dan warna-warna menarik, pengguna kini dapat mencari produk McCormick kegemaran mereka dengan mudah di rak-rak kedai.





Imej kontemporari dan yang bertumpu kepada penggunaan kod warna baharu hijau, merah dan oren untuk setiap kategori produk, membolehkan pengguna memilih apa yang diperlukan dengan mudah, sama ada mereka menginginkan herba, rempah atau perasa.


Anda mencari inspirasi sambil memasak? Label baharu disertakan dengan pelbagai cadangan dan idea tentang cara untuk menggunakan setiap produk, sama ada untuk ditabur di atas bahan tertentu, digandingkan dengan satu lagi produk McCormick, atau ditambah ke dalam sajian kegemaran.



Menurut Mohan Alagappar, Pengurus Besar GBA Corporation Sdn Bhd, pengedar eksklusif bagi McCormick, “Sebagai pakar dalam pengeluaran herba dan rempah, McCormick memahami pengguna kami dan mengetahui apa yang mereka ingini. Wajah baharu direka supaya lebih jelas dan lebih menarik pandangan, dengan nama produk lebih besar dan maklumat yang jelas untuk kesenangan pengguna kami. Paling penting, pembungkusan lebih menarik ini terus mencerminkan janji jenama kami untuk menambah kesegaran dan kelazatan rasa kepada setiap sajian masakan.”



Banyak produk McCormick sudah berwajah baharu, termasuk rangkaian produk popular seperti Black Pepper Cracked, Oregano Leaves, Paprika Ground, Mixed Herb, Chili Flakes dan lain-lain yang boleh didapati di saluran runcit utama dan juga pasar raya di seluruh negara.






Untuk maklumat lanjut tentang herba dan rempah McCormick atau idea-idea resipi, sila layari laman web www.mccormick.com.

 McCormick diedarkan secara eksklusif di Malaysia oleh GBA Corporation Sdn Bhd. GBA menguruskan banyak jenama terkenal hasil kerjasama dengan rakan niaga dari seluruh dunia yang merupakan pemimpin jenama dalam kategori tertentu.
Read More

Kulit Lebih Cerah dengan KITA PU’TH

Hai semua, hari ni Qiss nak share satu minuman yang Qiss jadikan minuman rutin harian Qiss untuk mendapatkan kulit yang cantik.



Qiss pilih produk KITA BEAUTIES dari Gemini Beauty Resources iaitu KITA PU'TH. KITA PU'TH ni adalah minuman botani yang berasaskan tumbuh-tumbuhan seperti camu-camu, biji anggur dan juga vitamin C. Berperisa Oren jadi Qiss lebih mudah minum dan sangat sedap.




Antara kelebihan lain ialah KITA PU'TH ni membantu memelihara kulit wajah supaya kelihatan cantik dan sihat. Ia juga dapat meminimumkan liang-liang pori di wajah dan mengurangkan kesan bekas jerawat.




Kulit Qiss adalah jenis kombinasi dan KITA PU'TH ni membantu mengurangkan kesan berminyak pada wajah tau.




Cara penyediaannya ialah, ambil segelas air suam sebanyak 150ml dan tuangkan 1 peket KITA PU'TH ke dalam air tersebut. Kemudian teruslah diminum. Korang jangan lupa banyakkan minum air putih sepanjang hari.





Harga bagi satu kotak KITA PU'TH ni ialah RM28.80 dan boleh didapati di GUARDIAN berhampiran korang tau. Dalam satu kotak ada 10 peket kecil dan penggunaan yang berterusan boleh membuatkan wajah korang jadi lebih cerah dan lembut. Malah boleh maintain tona warna kulit.





Korang kena dapatkan minuman ni dan lihat hasilnya. Minuman ni sesuai untuk semua terutamanya yang ada alergi kepada makanan laut.




Untuk maklumat lanjut layari:

www.kitabeauties.com
Read More

11 October 2018

honor 8X price is only RM949

Hye girls and boys.. Have you been excited to know more about Honor 8X?


Well, let me introduce to you the device with a 6.5-inch, 91% screen-to-body ratio FullView display - An extraordinary flagship performance at accessible price finally hits Malaysian shores.


I am excited to hold a new Honor 8X



Honor Malaysia, the leading mobile device e-brand, launched its brand-new honor 8X in Malaysia yesterday. Also present during the launch event were official honor Malaysia brand ambassador, famous homebred singer-songwriter and rapper, SonaOne, alongside popular local TV personality Zizan Razak, the official ambassador for honor 8X.



Living up to the spirit of its tagline “Beyond Limits”, honor 8X offers users a device that provides an unrivalled technology and a supreme lifestyle companionship experience at only RM949.


“We had a great year in 2018, and we would like to end the year on a positive note with the honor 8X,” said George Zhao Zhiwei, Head of honor Malaysia.




“The honor 8X is an exceptional technological advancement towards a truly borderless FullView display. With a very competitive 20MP-strong rear camera and our latest GPU Turbo technology embedded into the device, honor 8X manages to cover all the bases of a day-to-day usage for any smartphone user, no matter the gender, profession, hobbies and interests,” added Zhao. 


In conjunction with the launch of honor 8X, the brand also took the opportunity to introduce a special collaboration with Suriana Welfare Society Malaysia, a non-government, not-for-profit child protection organization which promotes and protects the rights of children. The collaboration aims to empower and inspire the next generation to live the moment and achieve their dreams. This initiative is driven through collaborative art with the theme “The Braves”.





“Honor was created to meet the needs of digital natives through unrivalled products and unbeatable values, and is rapidly becoming a youthful, innovative, and trendsetting brand across the globe. To live up to our brand spirit and the tagline ‘Beyond Limits’, we want to co-create value and empower the youth through this meaningful collaboration. Together with Suriana, we urge members of the public join us in empowering the next generation to take their destinies into their own hands,” said Zhao.


More Screen Space, Better View

For the first time ever, the honor 8X comes with a seamless HD FullView screen, with advanced chip-on-film (COF) technology and special antenna design. With only 4.25 mm of the bottom border size, the honor 8X simply provides more screen space for the user to enjoy every bit of graphic that is projected from the device. The 91% screen-to-body-ratio means that every bit of the screen is utilized to ensure the user could get a larger view even though the size of the phone body remains the same.



With a nearly borderless design, the 6.5-inch device shows visuals in a 1080P High Definition display, offering an enhanced video quality in a cinema-like experience. The device covers 85% of the NTSC colour gamut and supports a split screen mode, with a Unique Eye Comfort Mode Certified by TÜV Rheinland – which equals to a larger screen that reduces eye fatigue!


A Powerful Performance

The honor 8X comes with a chipset that might sound familiar to everyone – the Kirin 710, which is a 64-bit octa-core mid-range performance mobile chipset. It is complemented with a 12nm Cortex-A73 generation-based SoC and a Mali G51 GPU that offers a 130% increase in GPU performance and 75% increase to the CPU single-core performance. 




Following in the footsteps of previous honor models, the honor 8X also comes with the spectacular GPU Turbo. The graphics-enhancing technology, which was previously only available on honor flagship devices, along with EMUI 8.2 system, will ensure better graphic-processing technology and less power consumption for your device, if the 3750mAh enhanced battery life was not already enough for you.


Great photography quality

The new honor 8X is equipped with not only a dual-lens, 20M + 2M, F/1.8 aperture rear camera, but also a modern AI Camera Technology which recognizes 22 different categories and 500 scenarios in real-time, then optimizes camera settings and enhances photo quality based on what you are shooting.


Furthermore, the honor 8X also features the 3D portrait lighting technology that allows users to further beautify photos that already has an accurate ‘bokeh’ effect from the 3D portrait lighting technology. Combined with the 16MP front camera that has an enhanced-ISO with 4 Cell fusion technology and multi-frame image processing, the new device will promise users for covering every aspect of photography.



Display
6.5-inch 2340p x 1080p LTPS display with 16,700,000 colors, 397 PPI
19.5:9 wide screen
Multiple-point touch-sensitive screen
Size and Weight
160.4 mm (H) x 76.6 mm (W) x 7.8 mm (D)
Approximately 175g (including the battery)

Operating System
AndroidO + Huawei EMUI 8.2

Processor
Kirin 710, Octa-Core (4 x Cortex-A73 2.2 GHz + 4 x Cortex-A53 1.7 GHz)
GPU (Graphics Processing Unit)
Mali G51



Battery
Typical value: 3750 mAh battery
Charging duration: approximately 150 minutes from supplied charger
Airtime: 3G: 21 hours
Standby time: GSM: 662 hours, WCDMA: 639 hours, LTE FDD: 675 hours, LTE TDD: 697 hours

Memory
ROM: 128 GB
RAM: 4 GB
Expandable storage: microSD card (up to 400 GB)

Camera
20-megapixel (F/1.8 aperture) + 2-megapixel dual-lens rear-facing camera with Phase Detection Auto Focus (PDAF)
Photo resolution: up to 5120 x 3840
Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P, 60fps)
16-megapixel (F/2.0 aperture) front-facing camera
Photo resolution: up to 4608 x 3456
Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P, 30fps)

Audio/Video
1080P full HD video recording and video playback
3.5 mm headset jack

SIM card
3 card slots: nano-SIM card + nano-SIM card + microSD card
Connectivity
4G LTE FDD: B1/3/5/7/8/20
4G LTE TDD: B40/41
3G UMTS: B1/5/8
2G GSM: B2/3/8

Other Connectivity
Wi-Fi 802.11 b/g/n, 2.4 GHz, support Wi-Fi hotspot and Wi-Fi Direct
Bluetooth BT4.2 + BLE
USB 2.0
GPS/AGPS/Glonass/BeiDou Navigation System
Sensors
Gravity sensor
Proximity sensor
Ambient light sensor
Gyroscope
Fingerprint sensor
Digital compass

Colors
Blue/Black


Extraordinary offers up for grabs!




Early purchasers of the honor 8X will receive exciting gifts*:
Promotion period
Location
Free Gifts (per purchase of one unit)



12 Oct
(ONE DAY PROMOTION ONLY)
Hihonor
One unit of honor Band 3, one unit of Special Gift Box, one unit of honor 8X Flip Cover, Hihonor voucher RM100


Shopee
One unit of honor Band 3, one unit of Special Gift Box, one unit of honor 8X Flip Cover, Hihonor voucher RM100, Shopee Coin RM50

13 – 14 Oct

MyTown Cheras
One unit of honor Band 3, one unit of Special Gift Box, one unit of honor 8X Flip Cover, RM50 Hihonor voucher, one unit of honor backpack (Worth over RM500 in total)

Prangin Mall, Penang

Sutera Mall, Johor Bharu

*Free gifts available in very limited units, while stocks last. Terms and Conditions apply.

Customers could also receive free gifts worth up to RM266 that includes an honor Band 3 and an honor 8X Flip Cover in selected honor stores nationwide, limited to 20 units per store*. To find out more, please visit this link: http://bit.ly/8Xpromoparticipatingstorelist.


For more information on the new honor 8X, its promotions and other innovative gadgets, please visit honor’s official e-commerce website and information portal at http://hihonor.com/my, or drop by or drop by their official shop on Shopee at https://shopee.com.my/honor.os, or follow their official Facebook page at https://www.facebook.com/HonorMY/ for more exciting updates.
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Categories

11.11 11street aabc Ads aesthetic airasia Althea Anchor Android Apparel apps automotif automotivereview Auxinlive Bangsawan bbq beauty beauty review Blogger Blogger review brownies Buffet Buka puasa Cannis Cannis Event Cannis Launch CannisApp car cheras chocolate citrawarna clinic coaching coklat contest cookies Cozena damansara domain Domino's Domino's pizza Dominos Duit electronic review etw etw6 Event facial Fernleaf fesyen food food review Foodreview forex gadget gayatravel giveaway gold Guardian gula hair removal happyfresh Haqqi Harriston Honor hotel review Income Innphonim blockchain Jag Jahitan jakel jdt jewellery johor kasut sekolah kelas jahit kembara kembarabloggersjohor klfw Korean Kuih Raya lapetales laser launch lazada Lipstick maiwp makan makanan arab make up Malaysia matic McCormick McDonald's media Merdeka MMSOS mobile motac Moto C Moto M moto z2 play motorola msi myvi myvi2018 NASDAQ ngeteh Nimpmos Online onlineshopping onlinetraining pageviews Pak John Steamboat & BBQ Pemanis stevia Pensonic perodua Petaling Jaya pharma pharmacy Pharmaniaga pizza Pizza Hut planner Poh Kong ppz product product review Projek57 property Putrajaya railway Ramadan Raya realme review Safi sale Shah Alam Shopee shopping Singapore skim thohir skin skincare spa spa review spareview SS2 Stevia summit Sunfeet tambah pendapatan Teater technical techno teknologi tengkubutang thegaragekl tourism tourism malaysia tourism selangor Tourism Tourism Japan Tourismjohor tourismmalaysia train trainer travel TVC unity unity ribbon upen Waterpark zakat zoo

Google+ Followers

BTemplates.com

Followers

Blogroll

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com