Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

09 September 2020

Rawatan TRI-BEAM Laser Toning Di Dr. Chong Clinic Shah Alam

Assalamualaikum dan hai,

Baru-baru ni Qiss berkesempatan untuk ke Dr. Chong Clinic yang terletak di Shah Alam bagi membuat Rawatan Skin Booster. Anda boleh baca entri tersebut DI SINI.

Pada masa yang sama juga Qiss buat Whitening Laser ataupun lebih dipanggil TRI-BEAM Laser Toning. TRI-BEAM Laser Toning adalah rawatan kosmetik yang merevolusikan penjagaan kulit. 

Dianggap sebagai kaedah terbaik pencerahan kulit dan peremajaan kulit, ini adalah teknologi yang luar biasa untuk merawat pelbagai masalah kulit. Sama ada kerosakan sinar matahari, pori-pori terbuka, bekas jerawat, hiperpigmentasi, ketiak gelap, kulit tidak rata, tekstur kulit kasar atau garis halus, TRI-BEAM Laser Toning adalah jawapan untuk semua masalah kulit. 

Sebelum buat rawatan akan ada sesi konsultasi bagi mengenalpasti rawatan yang sesuai.

TRI-BEAM menggunakan bentuk laser Q-Switched Nd: YAG lanjutan yang menghaluskan dan membalikkan masalah kulit. Ia menggunakan tenaga cahaya dan haba yang dipancarkan dari laser dengan bantuan karbon untuk menguap lapisan atas kulit yang rosak. 

Pancaran cahaya secara konsisten memecahkan pigmen gelap (aka melanin) yang bertanggungjawab terhadap cela, pigmentasi, parut, tan, dan lain-lain dan menampakkan lapisan bawah kulit anda. Laser juga merangsang dan meningkatkan pengeluaran kolagen sehingga membolehkan kulit jadi sihat, segar dan muda serta kelihatan bersinar.

Apakah Faedah Rawatan Toning Laser? 

Laser Toning menggunakan teknologi TRI-BEAM telah banyak mengubah arah peremajaan kulit. Ia juga terbukti dapat mengurangkan garis-garis halus dan kedutan, dengan mendorong kolagen dan meningkatkan keanjalan kulit. TRI-BEAM Laser Toning dapat membalikkan kerosakan dan memperbaiki kesan pencemaran, usia, tekanan dan cahaya matahari.

Rawatan TRI-BEAM Laser Toning dijalankan oleh doktor yang bertauliah.

Antara faedah lain ialah:

1. Ia meningkatkan kejelasan kulit dan perubahan warna kulit. 

2. Ia membantu dengan pencerahan kulit. Boleh digunakan pada pelbagai bahagian badan - muka, leher, lengan, ketiak, bibir, kaki, dll. 

3. Sesuai untuk semua jenis kulit. Ini adalah prosedur 'jam makan tengah hari' (20-30 minit), kalau anda nak buat rawatan semasa makan tengah hari pun boleh kiranya. 

4. Tidak ada tanda-tanda kisah dan tidak ada waktu henti (downtime) selepas sesi (mungkin ada kemerahan ringan yang akan terjadi selama beberapa minit). 

5. Rawatan tanpa rasa sakit (tidak memerlukan anestesia).


Bagi Qiss rawatan ni paling mudah dan cepat. Kita dapat tengok hasilnya pun seusai rawatan. Cuma selepas rawatan laser tidak digalakkan memakai serum dan toner selama tiga hari tapi kena pastikan kita sentiasa pakai krim pelembap dan juga krim pelindung cahaya matahari.

Promosi Ulangtahun ke Empat Dr. Chong Clinic 

Sempena promosi ulangtahun ke empat Dr. Chong Clinic ni banyak tawaran diskaun hebat dan jimat untuk anda.











Pelbagai hadiah menarik berupa sebuah kereta Proton Saga dan hadiah sehingga RM100,000 untuk dimenangi. Promosi ini berlangsung sehingga 30 September 2020.

Rawatan kat sini selamat dan dijalankan oleh doktor yang bertauliah tau. Qiss pun seronok buat rawatan kat sini. Nak lagi best anda boleh dapat diskaun atas harga normal bila sebut nama "Balqis Athirah" semasa ingin membuat rawatan. Teruja tak?

Untuk anda yang berminat untuk dapatkan rawatan seperti Qiss, boleh kunjungi cawangan Dr. Chong Clinic yang berdekatan.

Shah Alam Branch (Selangor)

F-33-G, Vista Alam,

Jalan Ikhtisas 14/1, Seksyen 14,

40000 Shah Alam, Selangor.

Telephone: +603-5524 3083

Whatsapp: +6018-471 0988

Email: enquiry@drchongclinic.com

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat : 10am - 7pm

Sabtu - Ahad : 10am - 6pm


Kepong, Kuala Lumpur (HQ)

37-G, Jalan Metro Perdana Barat 1,

Taman Usahawan Kepong,

52100 Kuala Lumpur.

Telephone: +603-6179 3157

Whatsapp: +6018-473 8818

Email: enquiry@drchongclinic.com

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat : 10am - 7pm

Sabtu - Ahad : 10am - 6pm


Skudai Branch (Johor Bahru)

49G, Jalan NB2 2/2,

Taman Nusa Bestari 2,

81300 Skudai, Johor Bahru, Johor.

Telephone: +607-559 6110

Whatsapp: +6011-5636 6110

Email: enquiry@drchongclinic.com

Waktu Operasi

Isnin - Jumaat : 10am - 7pm

Sabtu - Ahad : 10am - 6pm

Reactions:

15 comments:

  1. again , selalu tnyaa benda ni.. kenapa la dekat penang takde, :(
    klu Penang ada kan best!!

    ReplyDelete
  2. wah tawaran yg menarik la. harga pun boleh tahan. best ni sekali sekala buat rawatan untuk kulit muka ida yg tak berapa nk gebu ni.hehe

    ReplyDelete
  3. risau aje bila ada nama laser ni sebab takut kot la ada rasa sakit. tengok macam best je boleh cantikkan kulit

    ReplyDelete
  4. Wow......menarik nyer rawatan nie. First time I heard of it. Cool! Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  5. menarik gak buat laser kan. promo pun banyak ni. thanks sharing

    ReplyDelete
  6. Carbon laser tu macam murah.macam tergoda pulak nak g. Haha

    ReplyDelete
  7. Saya sangat memerlukan treatment ini untuk kekal presentable :) okay, sure akan sebut jer nama QISS bila ada kesempatan untuk visit them. :)

    ReplyDelete
  8. Bestnya dapat buat Rawatan TRI-BEAM Laser Toning ni.. mesti kulit lagi cantik lepas buat rawatan ni kan.. teringin jugak tapi kulit TB ada psoriasis ni tak berani nak try

    ReplyDelete
  9. Wah menarik rawatan muka ni.. Tengah ad adiskaun baik grab kan.. Hehee.. Tengok syok qis buat

    ReplyDelete
  10. Teringin nak cuba rawatan laser, bila umur banyak ni jeragat susah nak pudarkan, ingat mahal beno, tengok harga, masih mampu lagi laaa kalau nak buatnya kannn... boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  11. Rawatan kat klinik ni mmg bgs. Selain harga sangat berpatutan ianya juga dilakukan oleh doktor pakar

    ReplyDelete
  12. Banyak betul promosi . Kena cepat lah ni sebelum habis promo

    ReplyDelete
  13. The TRI-BEAM Laser Toning is good for toning the skin. I wish to have the treatment too hehe

    ReplyDelete
  14. Wah banyak promo at this beauty clinic and their treatment selection also suitable for me.

    ReplyDelete
  15. First time tahu pasal ni. thanks for sharing ya :)

    ReplyDelete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com