Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

23 September 2020

Suri Rumah Buat Duit Poket Guna Handphone Je

Assalamualaikum dan hai,

Buat para suri rumah kita akan lebih gembira bila ada duit poket sendiri untuk beli barang make up, barang kecantikan, minyak wangi, baju baru, handbag, makanan sedap-sedap dan pelbagai lagi kan. Kalau tak beli semua tu pun kita masih perlukan duit poket untuk top up barang dapur, bayar hutang PTPTN dan macam-macam lagi lah. Tak semestinya duduk rumah goyang kaki je kan.

Qiss tahu kebanyakan suri rumah sekarang ada handphone. Selain guna untuk tengok video masakan, kita gunalah handphone tu untuk jana pendapatan juga. Tapi kalau suami anda dah bagi duit belanja juta juta lemon, tak perlulah fikir pasal duit poket yang tak seberapa ni. Sebabnya anda akan rasa buang masa setakat dapat RM3.00 sehari.

Hari ni Qiss nak share dengan anda satu aplikasi menarik yang mana anda boleh buat task dan kumpul duit. Bila dah cukup amount untuk withdraw anda boleh cash out duit tu terus ke akaun bank anda

Cara-cara nak mendaftar masuk

Pertama sekali anda kena register

Lepas tu janganlah terkejut kalau keluar bahasa Cina tu. Belum nak mati lagi. Kita boleh tukar bahasa guna cara kat bawah ni.


Ni pertama sekali anda akan nampak bila klik link tadi. 

Mula-mula klik kat bahagian petak putih yang ditunjuk oleh anak panah tu.


Lepas tu, klik kat bahagian anak panah ni.



Bila keluar option macam ni boleh pilih English.



Kemudian dah keluar versi English ni, anda kena klik register now


Lepas tu boleh register macam biasa. 

Lepas register anda kena isi dua bahagian penting ni Personal Info dan Account Binding


Pada bahagian bank card number masukkan nombor akaun bank anda. Bukan nombor kad bank ye.

Untuk bahagian fullname letakkan nama penuh anda. Manakala di bahagian username letak seperti berikut. Facebook: Nama FB anda.

Untuk gambar pula upload gambar screenshot FB anda.


Nak senang dan mudah download aplikasi ni klik je application download tu kat bahagian account belah kanan sekali.


Nak download aplikasi ni sila gunakan handphone. 

Lepas tu dah boleh buat task dan kumpul duit.

Cara-cara nak buat task

Untuk buat task anda pergi kat bahagian Home belah kiri bawah.


Pilih task mana anda nak buat ada Tiktok, Youtube, Instagram dan Facebook



Klik bahagian Ordinary


Tekan receive dan ikut arahan yang diberikan.


Untuk TikTok


Bila klik receive akan keluar macam ni. Korang klik je


Klik CONFIRM ACCEPT


Lepas confirm accept korang tekan copy link dan paste kan link tu pada browser macam ni


Step 1: Like
Step 2: Follow
Step 3: Screenshot gambar dah like dan follow.

Macam ni.. tengok love dah merah lepas tu takda tanda + kat gambar tu.. tu makna dah like dan follow. 

Screenshot lagi 1 gambar profile tiktok orang tu bukti kita dah follow. 



Step 4: Upload gambar satu persatu dan klik confirm submit



Untuk YouTube 

Step 1: Like
Step 2: Subscribe 
Step 3: Screenshot gambar dan like dan subscribe tu
Step 4: Upload gambar dan submit task


10 comments:

  1. saya dah join. baru 3 hari dah rm9. tapi.. dah ade ke yg berjaya withdraw ke akaun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah verify akaun akan dapat rm5. Cuba cek emel atau notifikasi kat bahagian mesej dalam apps ya. Kawan-kawan ramai dah withdraw. Qiss belum lagi sebab Qiss guna akaun free je

      Delete
  2. Hi. Sya nk tya. Klu sya ada dua phone number, boleh x klu sya nk buat 2 akaun. Takut klu time nk verify dia bagi penalty.

    ReplyDelete
  3. Hi. Klu cthnya sya ada dua phone number, boleh x klu sya nk reg 2 akaun. Takit pula bila nak verify kena penalty

    ReplyDelete
  4. iShare ni lebih kurang mcm 8share dulu la. Tapi sayang 8share tak lama bertahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 8share tak pandai nak buat. Tapi sekarang dah senyap kan

      Delete
  5. Nak pakai link Qis xdapat katanya IP Exceed limit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena clear browser history dulu kalau macam tu. Lepas tu register semula

      Delete
  6. Boleh withdraw tak kalau daftar account bank tak letak binti nama ayah.. cume letak nama penuh saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti. Tapi better letak nama penuh. Rasa boleh edit dalam apps tu

      Delete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com