Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

28 August 2021

Hidup Lebih Efektif Bila Luangkan Masa Bermain Game Di plays.org

Assalamualaikum dan hai, 

Mengisi masa lapang sewaktu musim pandemik covid-19 ni tidak mudah. Bagi yang suka menanam pokok, mereka suka tuai hasilnya. Bagi Qiss, Qiss suka duduk dalam rumah dan buat aktiviti santai seperti bermain game. 

Qiss selalu tengok suami Qiss main game, jadi dia ajar Qiss main game dekat plays.org ni. Mula-mula kekok juga sebab Qiss jarang main game. Rupanya banyak manfaat juga seperti:

Mengurangkan tekanan dan stress

Bermain game selalunya orang berfikiran negatif dan selalu orang kata membuang masa. Sedangkan bermain game dapat membantu mengurangkan tekanan mental dan emosi. Macam Qiss tak dapat keluar pergi event macam biasa jadi Qiss susah nak dapat idea kreatif untuk penulisan blog Qiss.

Salah satu sebab Qiss kata macam ni mungkin bergantung kepada individu itu sendiri. Macam Qiss, bila dapat bermain game dan capai target yang kita nak, Qiss rasa lebih gembira dan senang nak buat kerja selepas itu.

Mengeratkan hubungan keluarga

Bermain game juga dapat mengeratkan hubungan keluarga. Qiss kalau main game mesti suami ada kat sebelah. Kadang-kadang main game sama-sama takpun suami Qiss akan tolong Qiss untuk naik ke peringkat seterusnya. Maklumlah suami Qiss pandai bab-bab game ni.

Seronok bila dapat pasangan yang suka minat yang sama. Jadi tak bergaduh kalau masing-masing sibuk dengan game masing-masing.  Malah Qiss suka bertanding markah game dengan suami Qiss. Selalunya Qiss kalah dan kena belanja suami makan. Ok juga kan. Dapatlah bergurau senda.

Isi Masa Terluang

Setelah penat bekerja seharian, otak kita perlukan rehat. Qiss suka main game sebelum tidur setelah seharian penat bekerja dan membuat kerja rumah. Masa sebelum tidur tu memang dikhaskan untuk bermain game. Tak lama dalam setengah jam macam tu je. Boleh Qiss rehat sambil mencuba game yang terdapat di web plays.org

Game menarik di plays.org

Kalau anda tak tahu nak main game apa kat plays.org jom cuba game yang Qiss cadangkan ni:

1. Teenage Mutant Ninja Turtles Pizza Quest 

Seronok rupanya main game lawan-lawan ni. Untuk main game ni kita perlu special skills. Kena upgrade senjata dan kena complete kan level. Bila dah complete level tu baru best nak tunjuk markah kat kawan-kawan kan.


Sebelum main boleh baca rating dulu. 




Comel ye watak Teenage Mutant Ninja Turtle ni. Jangan risau kalau tak pandai main sebab ada arahan yang perlu diikut sebelum mula bermain.

Kalau nak cuba game ni, boleh klik sini: 

https://plays.org/game/tmnt-pizza-quest/


2. Nick Ultimate Mini Golf Universe: Best Free Minigolf Game

Bagi yang suka bersukan tu boleh cuba main game ni. Tapi game ni untuk peminat sukan golf. Susah ye nak masukkan bola golf tu dalam lubang dia. Ada je halangan. Siap ada rekod jumlah mata lagi. Tiba-tiba rasa macam pemain golf professional pula.





Seronok main golf sambil ditemani kartun dari Nickelodeon ni. Jom main: 
https://plays.org/game/nick-ultimate-mini-golf-universe/

3. Space Adventure Pinball Game

Game pinball ni normal kalau main kat komputer dulu-dulu. Tak sangka boleh main lagi game ni kat plays.org. Seronok main tapi lebih baik guna desktop baru puas hati tengok skrin.


Nak main game ni? Klik sini: https://plays.org/space-adventure-pinball/

Semua game ni Qiss main kat telefon pintar. Boleh main sambil baring dan rehat. Nak buka kat desktop pun boleh. Yang penting semua game kat plays.org ni memang FREE / PERCUMA ye. Rugi kalau anda tak main masa waktu terluang.

Untuk lebih banyak pilihan game boleh layari https://plays.org/ dan mula bermain sekarang. Pasti hidup anda akan lebih ceria.

8 comments:

  1. I'm not a mobile game person. But this one looks cool. Maybe I should share this post with my cousin. His into mobile games.

    ReplyDelete
  2. baru tahu psl apps ni. menarik juga.. mmg game khas utk family ni

    ReplyDelete
  3. Hahaha iyerrr memang menghiburkan tatkala bosan sebab Sis memang bookmark dan ada time memang main game di sini.. heheheh sampai anak pun dah tau dah...

    ReplyDelete
  4. Menarik jugak ni kan musim2 tak leh gi mana2 ni..at least ilang sikit stress kan

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing this game, eh best juga nanti sis nak check out.

    ReplyDelete
  6. Akak pun suka main game. Hehehe. Selalu main Mobile Legends baru lepas geram dan stress. Tapi in relax way lah. Nak bg minda tak terperap dengan keadaan konflik semasa terlalu lama. Nanti akak nak try game yang Qiss bg tau ni. Tq share.

    ReplyDelete
  7. Baru taw ada macam2 game dekat sini. Since dah lama terperap dekat rumah, rasa nak explore mcm2 benda tu banyak betul.hehehe

    ReplyDelete
  8. Wah.. kak Nina sesekali memang layan gak main game. Penting me time untuk keluar dari rasa stress. Nanti nk try apps yang Qis share! Tak sabar nak explore game baru ..

    ReplyDelete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest
Intellifluence Logo

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com