Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

31 January 2020

Cara-cara Shampu Rambut Yang Betul Review Shampu Melor Dari Hajarose Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan hai,

Bertudung tak semestinya botak. Bertudung tak semestinya tak perlu jaga rambut. Sama ada memakai tudung ataupun tidak, kita perlu menjaga rambut agar dapat tumbuh dengan rapi. Tidak kira lelaki mahupun perempuan, kedua-duanya kena jaga rambut.




Pemilihan shampu yang sesuai mampu untuk melindungi dan menjaga rambut agar tetap kelihatan segar dan wangi.

Qiss pilih Shampu Melor dari Hajarose sebab bahan-bahan yang digunakan adalah natural dan mempunyai Habbatus Sauda. Lepas je pakai shampu ni korang akan rasa rambut korang lebih lembut mengalun dan tidak kusut.

Pernah tak korang shampu rambut tapi rasa masih kurang bersih?

Secara umum kita tahu penggunaan shampu dapat menjadikan rambut dan kulit kepala lebih segar.

Cara yang betul untuk mencuci rambut ialah shampu sebanyak 2 kali. Ini kerana cucian pertama adalah untuk menanggalkan segala kekotoran di bahagian rambut dan cucian kedua shampu dibahagian kulit kepala.



Dengan cara ini barulah kulit kepala kita akan lebih sihat dan rambut akan lebih mudah nak tumbuh.

Shampu Melor Hajarose KL ni merupakan produk tempatan dan HALAL.

Bahan-bahan:

Air, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Dimethiconol, Nigella Sativa Seed Oil, Butylene Glycol, Sophora Flavescens Root Extract, Capsicum Annuum Fruit Extract, Lycium Chinense Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Angelica Gigas Root Extract,  Angelica Dahurica Root Extract, Rubus Coreanus Fruit Extract, Morus Alba Root Extract, Pinus Palustris Leaf Extract, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Polygonum Multiflorum Root Extract, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-28, Fragrance, Acrylates Copolymer, Styrene/Acrylates Copolymer, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

Shampu Melor HajaroseKL

Produk ini tidak dicuba pada haiwan sebaliknya menggunakan kajian makmal. Tiada SLES, ALES dan Paraben.

Satu botol mempunyai isipadu 250ml.

Review:
Setelah penggunaan selama sebulan, rambut Qiss lebih lembut dan senang diurus. Shampu ni tak mengeringkan kulit kepala Qiss jadi tiada kelemumur. Qiss suka bau bunga melur yang wangi. 

Korang dah cuba ke shampu ni? Kalau dah, cuba kongsikan dengan Qiss.


Untuk maklumat lanjut: 

Instagram 

Shopee

#hajarose #hajarosekl #hajaroseklxqisstiera #shampumelor
Reactions:

15 comments:

  1. Nama Rose aje tentu wangikan syampoo ni...
    Memang betullah, kadangkan kita ni dah syampoo gaya betul, tapi masih ada juga kotoran sabun di kulit kepala ek..sebab tu Sis kadang suka syampoo di kedai, puashati heheheh

    ReplyDelete
  2. Wahhhhh bagus ni. Natural dan semestinya halal untuk digunakan. Tak sabar nak cuba jugak lah. Sebab testimoni Qiss kata best

    ReplyDelete
  3. nampak macam best shampo ni.untuk lelaki boleh jugak kan? nak cubalah nanti.

    ReplyDelete
  4. baru tau kena basuh 2 kali, rambut ni berdasarkan kawan-kawan saya, makin kerinting makin susah penjagaan. Good info, thank u

    ReplyDelete
  5. wow the packaging so nice makes me wanna get one too. how is the smell? good?

    ReplyDelete
  6. wow I like the beautiful packaging of Shampu Melor Hajarose KL! Gonna give it a try soon, thanks!

    ReplyDelete
  7. Menarik lah syampoo ni sebab natural dan halal pula tu. Nama pulak sweet je guna ros so semestinya wangi kan.

    ReplyDelete
  8. wow.. bau bunga melur? sangat best dan wangi la kalau macam tu.. TB pun suka yang jenis melembapkan kulit kepala.. boleh la try ni nanti..

    ReplyDelete
  9. nak cuba jugaklah....kita yang bertudung nie lah kena jaga rambut..takut banyak kelemumur, nanti tergaru2, tentu tak selesakan.

    ReplyDelete
  10. Nampak menarik. Boleh cuba sebab ada bau bunga melur. Hehe. Suka bau bunga melur ni

    ReplyDelete
  11. Mesti bilik mandi menjadi wangi lepas menggunakan syampu nie kan. Rawlins suka bau bilik air selepas syampu rambut, disamping fungsinya untuk kesihatan rambut dan kepala

    ReplyDelete
  12. Nampak.menarik ..tengok packaging pun dah tertarik. Mmg pentingkan penjagaan rambut seharian

    ReplyDelete
  13. Ok.. I like the smell of bunga melur... Boleh try nnt. Btw.. Suka tengok make up u... Fresh n glowing

    ReplyDelete
  14. Setuju dengan Qis, pilih syampoo yang sesuai untuk rambut kekal bersih dan harum.

    Waahh bagusnya Shampu Melor dari Hajarose ni.nahan-bahan yang digunapakai adalah natural dan ada Habbatus Sauda. Bebas paraben SLES. Terbaik.

    ReplyDelete
  15. Rambutkan mahkota wanita jadi tak kira berhijab atau tak mmg wajib jaga mahkota kita hehhe nak try la shampoo ni

    ReplyDelete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Follow My IG

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

BTemplates.com

Rezeki Bulanan

About

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com