Beauty. Lifestyle. Travel. Review. Collaboration.

16 March 2023

Teater Komedi Seram Anti Dadah : Dari Cherok Tok Kun ke Putrajaya Bakal Dipentaskan Pada 26 Mei 2023

Barisan pelakon Teater Komedi Seram Anti Dadah : Dari Cherok Tok Kun ke Putrajaya yang bakal dipentaskan pada 26 Mei 2023

Kini selepas 4 tahun berlalu, pada tarikh 26 Mei 2023 bersamaan dengan hari Jumaat sekali lagi Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM) Selangor bersama Rakan Strategik iaitu Menteri Besar Selangor Incorporated (MBI) dan dengan kerjasama Sajian Sejati Sdn Bhd dan Resdongs Entertainment bakal menganjurkan bahagian kedua siri pementasan Teater Komedi Seram Anti Dadah : Dari Cherok Tok Kun ke Putrajaya. Pementasan kali ini akan dipentaskan di Auditorium Dewan Jubli Perak Sultan Abdul Aziz, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan dan bakal dipentaskan oleh para pelakon seperti Pelawak Lagenda Negara Imuda, Abu Mamu, Kumpulan Kiut Juara Gegarlawak musim pertama, Caca Raja Lawak, Azmir Cuit Raja Lawak, Che Mat Raja Lawak, Lanun Resdongs dan ramai lagi bakat istimewa dari Resdongs Entertainment. Sekali lagi Lanun Resdongs akan bertanggungjawab selaku Pengarah untuk teater ini.

Ketua Tanggungjawab Sosial Korporat Menteri Besar Selangor, Ahmad Azri Zainal Nor

Pada tahun 2019, telah berlangsung persembahan Teater Komedi Seram Anti Dadah : Dari Cherok Tok Kun ke Gombak yang dibawakan khas oleh Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM) Selangor. Pementasan ini dibarisi oleh para pelawak terkenal tanahair seperti Wan Raja, Bell Ngasri, Ropie, Mamak Puteh, Ali Puteh, Abu Mamu, Lanun Resdongs dan para pelakon dari Resdongs Entertainment dan telah ditonton oleh lebih dari 1000 orang penonton.

Pementasan ini telah diarahkan oleh Lanun Resdongs dan juga telah menampilkan penampilan khas Azharina Juara Gegar Vaganza 3 dan juga Pengurus Artis terkenal tanahair iaitu Jojie. Lebih manis pada malam itu adalah kehadiran Penaung PEMADAM Selangor, Yang Amat Berhormat Dato' Menteri Besar Selangor : Yang Amat Berhormat Dato’ Seri Amirudin Bin Shari bersama isterinya Datin Seri Masdiana Muhamad.

Pementasan Teater Komedi Seram Anti Dadah : Dari Cherok Tok Kun ke Putrajaya akan digegarkan lagi dengan penampilan khas Ratu Rock Malaysia ELLA bersama suami tercinta Kapten Azhar dan kakak serta Pengurusnya iaitu JOJIE. Pentas teater akan dipanaskan lagi dengan kemunculan pemain gitar lagenda Malaysia iaitu JO BRANKO (ex Wings). Boleh dikatakan ini adalah penampilan pertama JO BRANKO di pentas teater tanahair. 

Bakal menggamatkan lagi suasana apabila Selebriti Chef Malaysia iaitu Chef Yang Jamil dan Khairul Nizam, pemenang musim kedua program televisyen All Together Now Malaysia juga akan membuat penampilan istimewa pada malam tersebut 100 tiket telah pun ditempah oleh agensi agensi tertentu dan baki tiket yang tinggal hanyalah 900 tiket sahaja lagi untuk memenuhi Auditorium Dewan Jubli Perak Sultan Abdul Aziz, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan. 

Tiket pementasan Teater Komedi Seram Anti Dadah : Dari Cherok Tok Kun ke Putrajaya yang berharga RM 60 (Kategori 1), RM 80 (Kategori 2) dan RM 120 (VIP) boleh dibeli secara atas talian di www.myticketempire.com bermula dari hari ini (15 Mac 2023). Untuk sebarang pertanyaan sila berhubung melalui aplikasi Whatsapp di 0177054996.

Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM) Selangor bersama Rakan Strategik iaitu Menteri Besar Selangor Incorporated (MBI) dan dengan kerjasama Sajian Sejati Sdn Bhd dan Resdongs Entertainment percaya bahawa penyampaian mesej anti dadah kepada masyarakat perlu diperluaskan lagi bukan hanya melalui medium yang telah menjadi kebiasaan sejak dahulu tetapi mesej anti dadah ini dapat juga disampaikan melalui medium yang lain dari kebiasaan iaitu pementasan teater. Penampilan selebriti hebat tanahair seperti Ella, Jojie, Imuda, Jo Branko dan artis-artis yang lain juga menunjukkan semangat yang cukup kuat dalam usaha membasmi gejala dadah yang semakin menular hari demi hari di negara tercinta kita.

Akhir kata, jutaan terima kasih diucapkan kepada Penaung PEMADAM Selangor, Yang Amat Berhormat Dato' Menteri Besar Selangor : Yang Amat Berhormat Dato’ Seri Amirudin Bin Shari diatas sokongan dan dorongan yang telah diberikan oleh beliau kepada PEMADAM Selangor bersama Rakan Strategik iaitu Menteri Besar Selangor Incorporated (MBI) dan dengan kerjasama Sajian Sejati Sdn Bhd dan Resdongs Entertainment untuk menjalankan aktiviti anti dadah di Selangor Darul Ehsan ini. 

Semoga usaha murni untuk membanteras gejala dadah ini diberkati Allah SWT InsyaAllah.

TEATER KOMEDI SERAM ANTI DADAH : DARI CHEROK TOK KUN KE PUTRAJAYA

Tarikh : 26 Mei 2023 (Jumaat) jam 8.45 malam

Lokasi : Auditorium Dewan Jubli Perak Sultan Abdul Aziz, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Mengisahkan tentang Danish Mikhael anak muda dari Cherok Tok Kun yang mendapat peluang bekerja di Putrajaya tetapi dihalang oleh ayahnya yang hanya mahu dia bekerja di kampung. 

Manakala di kampung pula ada sekumpulan anak muda iaitu rakan rakan Danish Mikhael yang terlibat dalam gejala dadah. Tidak cukup dengan masalah dadah, Cherok Tok Kun juga diganggu oleh entiti makhluk halus. 

Dapatkah Danish Mikhael mengubah nasibnya untuk ke Putrajaya dan dalam masa yang sama membantu rakan rakan kampung yang terlibat dalam gejala dadah serta dapatkah masalah entiti makhluk halus diselesaikan? Jom kita saksikan pementasan Dari Cherok Tok Kun ke Putrajaya untuk mencari jawapan kepada semua di atas. (Cerita ini hanyalah rekaan semata mata dan tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia. Jika terdapat persamaan penceritaan, ianya hanyalah kebetulan sahaja)

Para Pelakon : Imuda, Abu Mamu, Kumpulan Kiut Juara Gegarlawak musim pertama, Caca Raja Lawak, Azmir Cuit Raja Lawak, Che Mat Raja Lawak, Lanun Resdongs dan ramai lagi bakat istimewa dari Resdongs Entertainment

Penampilan Khas : Ella, Jojie, Jo Branko, Kapten Azhar, Chef Yang Jamil, Khairul Nizam (Juara All Khas Together Now Malaysia musim kedua)

Dibawakan Khas oleh : Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM) Selangor

Rakan Strategik : Menteri Besar Selangor Incorporated (MBI)

Dengan Kerjasama : Sajian Sejati Sdn Bhd

Rumah Produksi : Resdongs Entertainment

Pembelian Tiket : www.myticketempire.com

Harga Tiket : RM 60 (Kategori 1), RM 80 (Kategori 2) dan RM 120 (VIP)

WhatsApp : 0177054996

0 comments:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest
Intellifluence Logo

Follow My IG

Adidas

Domain murah

Rezeki Travel

Popular Posts

Blog Archive

Followers

Rezeki Bulanan

BTemplates.com

Shopee

Copyright © Qisstiera | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com